PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678038}

Cesarzowa Ki

Gi-hwang-hu
2013 - 2014
8,3 3,5 tys. ocen
8,3 10 1 3497
Cesarzowa Ki
powrót do forum serialu Cesarzowa Ki

Obejrzałam końcowe odcinki Baek Dong Soo i tak mnie wzięło na dramę historyczną. Już kilka razy natknęłam się na Empress Ki, ale przyznam, że trochę przeraża mnie ilość odcinków. Teraz żałuję, że nie oglądałam na bieżąco, tak jak Bride of The Century, co tydzień dwa odcinki a tak jak jest ich już dużo to trochę mi się zawsze spieszy, co będzie dalej i nie zawsze umiem się skupić na tym, co oglądam. Ale zawezmę się i obejrzę. Wszyscy chwalą tą dramę, więc nie mam wyjścia ;D
Szkoda, że Woon z Baek Dong Soo nie gra w żadnej dramie aktualnie, no chyba, że o czymś nie wiem ;)

aneant89

I jak ;> ? Na którym jesteś już odcinku ?
Ja właśnie słucham sobie soundtrack z EKI i czekam na jutrzejszy odcinek :D

bliss6

Aktualnie na 16 odcinku jestem i bardzo mi się podoba, choć muszę przyznać, że ja na miejscu głównej bohaterki poszłabym po rozum do głowy i oddała się w silne ramiona starszego syna Wielkiego Premiera, Generała Ki Se Danga ;) Nie wiem dlaczego, ale lubię go.

Słyszałam, że Cesarzowa Gi później stanie się bitch. Prawda li to?

aneant89

Spoiler!!!!On zabił jej matkę ,no wiesz co ;)!!!!
Podobno taka powinna być ,ale w serialu jest łagodniejsza wersja ;)

bliss6

No wiem, ale i tak go lubię. Gdybym miała być jakąś bohaterką w tej dramie byłabym dziewczyną generała ;)

Mnie strasznie irytuje zdetronizowany król, trochę godności, koleś.

aneant89

To chyba jedyny serial w którym lubię całą obsadę :) Oczywiście najbardziej lubię oglądać sceny z cesarzem <3 a to dlatego ,że bardzo mi się podoba gra JCW. W tych ostatnich odcinkach postawa cesarza bardzo zaskakująca,oj bardzo ;)
Ubolewam nad tym,że pomalutku serial dobiega końca ;( " Jak tu dalej żyć...?"

bliss6

Drama bardzo fajna, ale trochę mnie już irytuje trójkąt miłosny. Zdetronizowanego króla kopnęłabym w tyłek. Mam pytanie co do Tal Tal i Seung Nyang. Widziałam jakiś filmik i on jej będzie pomagał, tak? Zostanie jej zaufanym ... no właśnie jaką on ma rangę? Nie nosi na razie żadnej zbroi ani złotej ani tej srebrno-niebieskiej, więc nie jest ani generałem ani kaptanem, więc kim on jest? Strategiem? Doradcą? To mnie zastanawia, pewnie było powiedziane a pewnie przegapiłam. Wiem, że Bayan jest jego wujem.

Generała Dang Ki Se lubię bo jest takim agresorem, wszystkich by zabił i tyle. Niestety ostatnio jego notowania spadły u Wielkiego Premiera, natomiast Tal Tala lubię od pierwszego odcinka czy tam drugiego, bo jest taki opanowany, działa z zimną krwią i jest bardzo mądry. Pewnie zakocha się w głównej bohaterce jak znam życie. Tal Tal stanowi przyjemny duet z Bayanem. Fajni są. Tacy wyluzowani.

I co do cesarza, to też lubię te sceny z nim. Nie jest taki beznamiętny jak zdetronizowany król i Nyang czasami też gra bez wyrazu. On jest pełen ekspresji.

aneant89

Tal Tal pomoże Seung Nyang. Zrobi z niej Lady KI ;) A jakiej rangi na początku był? to powiem Ci, że i mi umknęło to. W każdym razie w dalszych odcinkach awansuje i będzie w zbroi niebiesko-srebrnej ,a to dlatego,że wujaszek będzie w złotej.

bliss6

Czyli Nyang zawdzięcza mu praktycznie wszystko. Czyli będzie kapitanem. To dobrze, należy mu się ;)

aneant89

Spoiler!! Będzie ją wszystkiego uczył. Zawdzięcza jemu i wujaszkowi ,bo Bayan właściwie ją ostatecznie wylicytował!!

bliss6

Widziałam filmik, że Tal Tal chciał już przestać licytować a Bayan Nie, muszę to wygrać!! On ma jakąś obsesje na punkcie wygrywania. Jak walczyli z Batoru to było to samo. Tal Tal mówi, że musza się wycofać a ten nie, wygram to i koniec.

Cieszę się, że jej pomogą. Jak już wspominałam, ich duet jest fantastyczny ;)

bliss6

Aha i czy pojawi się ta Yeon Bi Soo vel Batoru Turczynka, którą zdetronizowany król oszczędził na Jedwabnym Szlaku? Ją też lubię ;)

aneant89

Pojawi :) Też ją lubię ;)

bliss6

Fajna dziewczyna, polubiłam ją od razu. Ciekawa jestem jak potoczą się jej dalsze losy ;)