Jeśli chodzi o wybór między cesarzem a królem, wybieram cesarza. Ale jak dla mnie to ich obu pokonuje Tal tal.
On do końca zachowywał się jak człowiek i nie zmienił się (na gorsze) .
Jestem trochę zła że między nimi a Panią Ki nie ma czegoś więcej.
Strasznie lubię jak on patrzy na Nyang
Oni nie muszą rozmawiać, wystarczy jak patrzą (wiem, to trochę dziwne) ale jak dla mnie to w tym wzroku Tal tala więcej czułości niż między cesarzem a Ki.
Mam pytanie?
Czy tak jak ja uważacie że Tal tal czuje coś do Nyang? (hmm a może nawet ją kocha?!). Czy pasują do siebie i powinni być razem?
I czy jak ktoś oglądał cały serial (do końca) mógłby mi napisać czy ich relacja się zmieni czy do końca będzie taka sama?
Z góry dziękuję i przepraszam za wszystkie błędy.
Można podejrzewać, że Nian nie jest Tal-Talowi obojętna, ale nigdy nie padają jednoznaczne słowa . Miłość, miłością ale dla niego zasady i zobowiązania są najważniejsze. W pewnym momencie musi przewartościować swoje poglądy i dokonać wyboru. Nawet wtedy kieruje się rozsądkiem i dobrem ogółu.
Masz słuszne spostrzeżenia co do uczuć Tal Tala do Lady Ki. Już gdzieś na forum o tym pisałam, ale z chęcią napiszę jeszcze raz. Tez mnie ten wątek zainteresował, więc zrobiłam mały research w necie i znalazłam wzmiankę na ten temat. Mianowicie, pierwotnie scenarzyści mieli pomysł, że między Tal Talem na Nyang zrodzi się obustronne uczucie. Niestety pomysł upadł. Pozostano przy tym, że to tylko Tal Tal kochał Nyang, ale nie mógł jej o tym powiedzieć, z racji jej rangi i swojej wierności wobec Cesarza, więc ( jak to ładnie ujęto w tej wzmiance, którą czytałam) mógł okazywać jej uczucie " tylko oczami", co z resztą świetnie mu wychodziło. Była to więc jednostronne nieodwzajemnione uczucie Tal Tala, choć myślę, że on na pewno też nie był Nyang obojętny, ale czy to była miłość ? Raczej nie. Tak więc, jeśli interesuje Cię ich dalsze losy SPOILER SPOILER to niestety, ale ich relacja nie przeszła na inny poziom. Tal Tal nic nie wyznał Nyang.