Dopiero od niedawna z powodu świątecznej nudy zaczęłam oglądać ten serial i bardzo mnie zaciekawił. Niestety teraz nie za bardzo mam czas na nadrobienie odcinków, dlatego czy mógłby mi ktoś wyjaśnić parę rzeczy streszczając dramę tak do około 28-go odcina (zgodnie z emisją w TVP)? Na przykład co się stało z tym "głupim" mężem Seung-nyang Gi? Kiedy nawiązała ona romans z królem? Kto chciał zabić jej dziecko i kiedy cesarz zdążył się w niej zakochać? Z góry przepraszam jeśli moje pytania są bezsensowne, ale to pytania skrajnej ignorantki. Ale z góry dziękuję za jakiekolwiek przybliżenie wcześniejszych odcinków, bo w internecie jest na ten temat raczej niewiele.
Dramy mają to do siebie, ze trzeba je obejrzeć od poczatku. Polecam naprawdę zobaczyć od 1 odcinka. Seung-nyang "rozpoczyna przygodę" jako chłopak, i udając mężczyznę poznaje i króla i cesarza. I Królowi i Cesarzowi od początku podoba się Seung-nyang, ale na początku nie wiedzą iż jest ona kobietą.
Naprawdę polecam zobaczyć bo trudno jest wyjaśnić cały konflikt, który zaczyna się w sumie już w 1 odcinku, kiedy dowiadujemy się dlaczego Seung-nyang jest tak żądna zemsty.