Ten serial bije wszystkie inne na głowę. Nie jestem fanem medium jakim jest serial, ale "Chłopaków..." pochłaniam całymi sezonami na raz. Genialna banda idiotów - jakkolwiek to brzmi XDD Świetna fabuła, postaci tak soczyste jak mało gdzie, humor pierwsza klasa....
I najważniejsze - ten serial ma w sobie coś takiego magicznego, że pomimo świadomości że bohaterowie żyją na parkingu, są redneckami bez perspektyw na życie, widz aż chce wejść w ekran i stać się częścią tej ekipy... Prawdziwa przyjaźń, i dostrzeganie niezwykłości i "smaczków" w niby codziennej, zwykłej rutynie...
TrailerParkBoys4ever!!!!!!!!
Też jestem tego samego zdania. Ja TPB odkryłem na netflixie zaczynając od wersji animowanej (raptem 2-3odcinki) spodobało mi się ten humor. Następnego dnia też odpaliłem TPB i ku mojemu zdziwieniu to nie była wersja animowana (netflix podsunął mi w sugerowanych filmach ten serial i ja nie zauważyłęm różnicy na pierwszy rzut oka). Także to było około 2 tyg, do teraz obejrzałem 7 sezonów (w sumie zacząłem 8my oglądać) i ten serial mnie tak wciągnął że porzuciłem inne seriale na korzyść tego (gotham, flasharrowverse).
Ten humor, ta groteska, ten śmiech, ten "realizm", ta historia. Majstersztyk! Dzieło to mało powiedzane!
Mega mi się podoba - szkoda że nie odkryłem go wcześniej. Z drugiej strony nasłuchałem się już historii o tym że po 8smym sezonie jest gorzej, postacie nie teges, przecież to jest wiadome że seriale rzadko trzymają poziom przez mega długi czas - tym bardziej że przerwa trwała 7 lat (pomiędzy 7 a 8 sezonem) oraz to że część z aktorów wydoroślała - np Trinity.
TrailerParkBoys4ever!!!!!!!! ;)
Hahah i to się zgadza XD Animacji nie widziałem, ale całkiem możliwe, że stanie się czymś "normalnym", skoro aktor grający Jima Laheya nie żyje... Tylko w serii animowanej best supervisor ever może wciąż żyć i być częścią tej świetnej historii....
Chyba, że pożegnają postać w godny sposób, serial wróci do realistycznych korzeni, a animacja będzie sezonowym "smaczkiem" dla fanów. Ja narazie siedzę nad 5-tym sezonem, ale narzekania na każdy kolejny mnie nie gaszą w moim zapale do obejrzenia wszystkich seozonów.... Wiadomo, że dzieci dorastają, ale to może dać nowe śmiechowe sytuacje, typu Ricky nakrywa córkę na paleniu blantów z chłopakiem, on - interwencja odpowiedzialnego rodzica - zabiera szlugi - raz. strzela odpowiedzialną gadkę kurde faja, po czym sam się ujara tymi blantami i uśnie pod werandą u Juliana XDD
TPB to jedna z produkcji które swoją "swojskością" rozwalają kawał stylizowanych, wymęczonych seriali robionych na jedno kopyto, a jednoczesnie bez duszy i finezji xd
Ja akurat skończyłem oglądać 12 sezonów głównego serialu oraz serialu animowanego. Zabieram się za kinówki i seriale z ich wyjazdu po europie/usa. Powiem Ci że czytałem i słyszałem sporo negatywnych opinii o tym że po 8smym sezonie ten serial już nie ma tego swojego "flow" itp. A wg mnie jest zupełnie odwrotnie! To nie jest serial jak simpsonowie czy family guy że co sezon będą oni wyglądać i gadać tak samo - wystarczy spojrzeć na Trinity czy samych głównych bohaterów (zaczynają siwieć i starzeć). Ale to naturalna kolej rzeczy! Mnie to mega urzekło i wg mnie te sezony (8-12) też są w deche i ciągną dalej klimat chłopaków z baraków. Naprawdę fajnie się ich ogląda, dawno nie oglądałem takiego fajnego serialu jak TPB.