PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134084}

Chłopaki z baraków

Trailer Park Boys
2001 - 2018
8,4 45 tys. ocen
8,4 10 1 45128
8,2 5 krytyków
Chłopaki z baraków
powrót do forum serialu Chłopaki z baraków

Nic prócz głupich i chamskich tekstów pełnych wulgaryzmów.
Nie wiem co większość z was widzi zabawnego w tym serialu??

ocenił(a) serial na 10
Borat

Mi osobiście, zdecydowanie bardziej podoba się oryginalna wersja (bez polskiego lektora), zobacz ten serial bez lektora, może wtedy Ci się spodoba.

trailerparkboys_pun_pl

A co to za różnica w jakim języku przeklinają ????

ocenił(a) serial na 10
Borat

Ogromna :D
Polskie tłumaczenie bardzo odbiega od tego co naprawdę mówią bohaterowie. Jest całkiem spoko, ale trochę zmienia klimat serialu. To jest oczywiście moja opinia i nie musisz się z nią zgadzać. ;)

ocenił(a) serial na 9
trailerparkboys_pun_pl

Ja oglądałem z polskim lektorem na comedy central i pomimo iż faktycznie teksty są prymitywne i chamskie to serial bardzo mi się podoba :]

Borat

Za to żałosny borat jest świetny... no comments

Jordan66

Na pewno lepszy niż ten "wspaniały" serial.

użytkownik usunięty
Borat

Hmm, mnie tez nie przypadł do gustu. Jakieś takie to wszystko niesmaczne. Nie śmieszy mnie ani nie bawi. Ale, gusta są różne :)

użytkownik usunięty

też mi nie przypadł na początku..ale jak tylko obejrzy sie kilka odcinków to można sie uzależnić

to jest świetne ! xde

Bo jak to będą poważni ludzie oglądać, to nie polubią tego serialu, choć możee... Ale mnie to śmieszy bo jestem debilką ! xdde

ocenił(a) serial na 10
Borat

Głupie teksty - zgoda! Przekleństwa - jasne! Niesmaczne - baaardzo! Ale
wiele jest produkcji, które opierały się na pokazywaniu tego wszystkiego
(choćby Pulp Fiction) i moim zdaniem nie można dać zwieść się pozorom, że
to wszystko jest trzonem serialu. Moim zdaniem nic tam nie jest mówione
wprost, a wszystko to co spotyka bohaterów serialu spotyka też wszystkich
nas. Zasady, mechanizmy kierujące życiem są dla każdego podobne, zmienia
się tylko kontekst i dlatego właśnie ten serial mnie tak śmieszy. Bo można
każdego z bohaterów wyobrazić sobie w garniturze, elegancko mieszkającego i
wypowiadającego się, a wtedy okaże się, że wcale się oni tak bardzo różni
od "normalnych" ludzi.

ocenił(a) serial na 10
thestylat

Panowie po podstawówce mieszkający na zdeprawowanym parkingu barakowozów, zajmujący się dilerką, drobną kradzieżą oraz głównie paleniem trawy i piciem wódy nie mogą być elokwentni, oczytani, znający języki oraz zasady savoir vivre.
Serial nie opiera się na wulgaryzmach, są one wyłącznie uzupełnieniem kretyńskiego, idiotycznego, rozczulającego czasem i głównie bawiącego do łez humoru, który (jak zauważył kolega powyżej) jest przekoloryzowanym i przerysowanym przeniesieniem z naszego codziennego życia. Ten serial nie jest dla wszystkich. Myślę, że trzeba osiągnąć odpowiedni poziom głupoty, myślenia na nieco innym poziomie abstrakcji, żeby to ogarnąć. Dla mnie bomba.

rumcaj666

W pełni się zgadzam .Ludzie widzą w tym tylko bluzgi bijatyki picie i palenie .Kiedy pozna się całą historię chłopaków inaczej zupełnie się patrzy na każdy odcinek .Ja przygodę z tym serialem zacząłem od pełnometrażówki która powiem szczerze wcale mnie nie zachwyciła ale zaciekawiło mnie co w tym jest że tak wilu osobom strasznie się show podoba i nie żałuję .Jeden z nielicznych obrazów który mnie wzrusza.

ocenił(a) serial na 9
Borat

Chyba się z dupą na głowy pozamieniałeś jeśli twierdzisz, że Borat jest lepszy od Chłopaków :) Zarzucasz filmowi chamskie teksty, ignorancie, ale jak w Boracie jak robi kupę do siatki i daje ją gospodyni, albo jak grubas przytyka mu dupę do twarzy to już to nie robi na tobie wrażenia? :)

ocenił(a) serial na 9
GanGstaRR

Chłopaki są z górnej puły.
Ten serial jest i będzie kultowy.
Przyjaźń,przede wszystkim i tylko przyjaźń zawarta w tym serialu się liczy.

Borat

Bo to jest serial dla ludzi, którzy potrafią podchodzić do życia z dystansem. i zobaczyć coś więcej niż tylko to co widzą i słyszą na ekranie. W każdym odcinku zawarte jest jakieś przesłanie, prawda o życiu, a Ty dostrzegasz tylko to, że bohaterowie przeklinają. :) Niektórzy wiedzą o czym mówie ;) Ja w serialu szukam oderwania się od rzeczywistości, rozrywki i odpoczynku od codziennego myślenia - to daje mi TPB. Komu brakuje myślenia na codzień musi szukać "inteligentnych" filmów, żeby zapełnić lukę i poczuć się bardziej inteligentnym.

No ale wracając do serialu - ma on niesamowity klimat, zawarta jest tam take ogromna dawka humoru :) Bez dwóch zdań najlepszy serial jaki widziałem i nie spodziewam się, żeby którykolwiek inny był w stanie go pobić. Po prostu 11/10. Oglądam drugi raz i pewnie się na tym nie skończy :)

plsender

Bez przesady. W jakim celu obrażacie tych, którym serial się nie podoba?

ocenił(a) serial na 10
Sighma

Sighma - popieram. Nie każdy ma takie poczucie humoru i nie każdego ten serial bawi, ale nie można obrażać się nawzajem, "Bo ja tego nie lubie a ty tak i jesteś debilem, bo lubisz taki prymitywny humor" I takie wyzywanie nie ma celu, bo to że ktoś mnie wyzywa nie przestane lubić danego serialu/filmu, a tylko się wkurzam. Troche luzu i sklejcie akcje, że nie każdy jest taki sam. :)

Borat

Mnie również serial się nie podoba, mało lub wcale nie śmieszy i ogólnie wywołuje raczej lekki niesmak niż zadowolenie. Nie mam jednak zamiaru, jak niektórzy obecni tutaj obrońcy serialu, bluzgać od razu na tych, którym serial się podoba.
W końcu po to ludzie maja tak odmienne gusta aby nie wszystkim podobało się to samo! I dobrze! Inaczej byłoby tragicznie nudno na świecie.
Więc jeśli komuś odpowiada taki humor to czemu nie? Miłego oglądania.
Ja wybieram inny repertuar i tyle. Nie widzę sensu w tych Waszych wojnach słownych bo o gustach się nie dyskutuje :)
Pozdrawiam tak przeciwników jak i zwolenników serialu.

ocenił(a) serial na 9
Borat

serial opowiada o "specyficznej " grupie osób, więc trudno sobie wyobrazić,żeby bohaterowie prowadzili filozoficzne dyskusje;)

ocenił(a) serial na 10
nnnn

Ja uwielbiam ten serial , i bardzoooooooo czesto do niego wracam , na zbaku jeszcze lepiej sie oglada ; ) . Pierwszym odcinkiem jaki obejrzalem byl ostatnio odcinek 4 sezonu , w ktorym chlopaki robili zbiory i jechali wyslac bakanie kurierem do Stanow na jakis tam koncert . Na poczatku nie kumalem o co chodzi , ale po 3-4 odcinkach tylko czekalem na czas transmisji na CC .

11/10

Ricky_2

no to mamy przedstawiciela grupy docelowej - tępy narkoman używający zwielokrotnionego "o" w celu zaakcentowania wagi wyrazu. Śmieć narkomański

ocenił(a) serial na 10
androgenius

Nie bede sie znizal do twojego poziomu chlopcze spod Warszawskiej wsi , skoro dla ciebie narkomanem jest ktos kto raz na jakis czas pali trawe to nie mamy o czym gadac . Dowartowales sie napinka na necie ?

Bez odbioru .

Ricky_2

nie tylko dla mnie pajacu-każdy kto zażywa substancje psychoaktywne zakwalifikowane jako narkotyki automatycznie jest narkomanem-to,że nie występuje u niego zespół abstynencki nie zmienia jego kwalifikacji-osoba używająca narkotyków jest narkomanem

ocenił(a) serial na 10
androgenius

Wg. Twojego toku myślenia, każdy kto pije alkohol, jest alkoholikiem. WIęc Ty zapewne też. I wswoją drogą alkohol też jest w jakimś stopniu psychoaktywny, więć i Ty jesteś narkomanem.

androgenius

oooo..patrzcie go jaki"mądry"..idz mamusi sie pochwal jeśli ją masz bęcwale

Borat

ktoś kto ma ksywę Borat nie powinien oceniać poziomu wulgarności czegokolwiek innego jak ścierwo "Borat"...

ocenił(a) serial na 10
Borat

po osobie, która lubi Borata nie spodziewałabym się tak głupiego komentarza...

ocenił(a) serial na 9
Borat

jeden z najlepszych seriali jakie widzialem. swietna fabula i dialogi. ciekawie skonstruowane postacie. wypelnione po brzegi charakterem.do tego gra aktorska(John Dunsworth na przodzie). bije naturalnoscia po oczach. paradokumentalna formula wciaga i robi z nas naocznych swiadkow wydarzen, ktore sa tak przesadzone, ze az niemozliwe. serial to parodia na serio, chociaz sam znam mase osob podobnych do bohaterow. jak ktos mowi ze to dno to nie wie co to film. wezcie sie za ksiazki moze to wam pomoze...

użytkownik usunięty
Borat

bo ty jestes jakas p*erdola, idz ogladac macka z klanu i borata, TPB nie dla ciot.

ocenił(a) serial na 10
Borat

To po prostu nie był serial dla ciebie...a to że były wulgaryzmy i tym podobne to właśnie tak ma być.Pokaż choć jeden serial w podobnym klimacie o podobnej tematyce , z aktorami których znam chyba i wyłącznie tylko z tego serial a mimo to nie wyobrażam sobie że kogokolwiek mógłbym tam zagrać ktoś inny...serial z etykietką pokochasz lub znienawidzisz z tego co widzę nie dla wszystkich choć każdy mój znajomy który go widział nie miał dość.

Borat

Jeśli ty tu widzisz tylko wulgaryzmy nic dziwnego że się nie podoba.Serial niesamowicie pozytywny w odbiorze.Wspaniale przedstawione relacje między przyjaciółmi których sytuacja życiowa popycha do popełniania przestępstw.Serial w lekki sposób opisuje jedne z największych problemów społecznych wielu krajów .

ocenił(a) serial na 9
terron

dobrze powiedziane :) w dzisiejszych czasach powinni zrobić polską wersję - zrobiłaby furorę...
dodatkowo "chłopaki z baraków" to jeden z nielicznych seriali, które nie nudzą flakami z olejem po paru sezonach