Zauważył ktoś pozornie ukryte odniesienia?
Przykład *SPOILER w 4 sezonie 8 odcinku, Randy odbiera Laheya z psychiatryka to na drugim planie w kosza gra postać ubrana i zachowująca się identycznie jak bohater grany przez Nicholsona w "Locie nad kukułczym gniazdem"
Napewno bylo ich więcej ale tylko to jestem w stanie sobie przypomnieć
W odcinku "Jim Lahey Is a Drunk Bastard" podczas przemówienia Lahey w tłumie mozna zobaczyc gościa wyglądającego jak DeNiro w "Taxi Driver"
ja obecnie robię rewatch i nie licząc powyższego odniesienia do filmu (taxi driver) to mogę jeszcze dodać, jakie książki czytają nasi bohaterowie:
Bubbles raz mówił o "szlachetnym" kłamstwie z platona
a w 4 odcinku 2 Sezonu mówi, że mieszka z kotami jak buszujący w zbożu (nie miałem tego w rękach), a Ricky mówiąc o sprzeczności polegającej na handlowaniu trawy i "zdobywaniu wykształcenia" (egzamin gimnazjalny) powołuje się na "paragraf 23"
Są 2 dość oczywiste odniesienia w 9 sezonie: pierwsze gdy w motelu Lucy pyta się czy jest ciepła woda by umyć dziecko, na co Bubbles odpowiada "No, hot water burn baby" co jest odniesieniem do Rain Mana; drugie gdy "pułkownik" Dancer rozmawia z pijanym Lahey'em gdzie występuje taki dialog:
Dancer: I want the truth!
Lahey: You can't handle the truth!
A postać Phila Collinsa nie jest czasem odniesieniem do tego muzyka z grupy Genesis?
Jeszcze jedno; Jim Lahey wygląda jak Hunter S. Thompson. Ten od Las Vegas Parano.
S09e02 - Na samym początku odcinka pułkownik Leslie Dancer nadaje przez głośniki poranny komunikat zaczynający się od "Goooood Mooorning Sunnyvale". To odniesienie do "Good Morning Vietnam".
W odcinki S03e07 Jak Lahey zgrywa gline i jezdzi na motocyklu w którymś momencie rzuca tekst I'll be back co jest nawiązaniem do "Terminatora"