PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122760
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

8x13

ocenił(a) serial na 10

Ten odcinek to próba reanimacji umierającego już (moim zdaniem) serialu i muszę powiedzieć, że była to próba zaj*biście udana! Serio, nie spodziewałam się czegoś takiego, fajny powiew świeżości, z przymrużeniem oka, zabawny, ciekawy odcinek. Poza tym ciekawy temat został poruszony, czy naszym życiem rządzi przypadek? Co by było gdyby? Bardzoo duży +, chyba znowu zacznę regularnie oglądać "Chirurgów":)

ocenił(a) serial na 10
kolorowe_sny

A, i nie wiem dlaczego, ale Alex w tym odcinku wydał mi się niesamowicie seksowny :)

ocenił(a) serial na 10
kolorowe_sny

jak tylko zdjął okulary :P już ze 2 odcinki temu zauważyłam, że jakoś młodziej wygląda :D polecam wrócić do 8 sezonu, bo jest zwyczajnie dobry :)

ocenił(a) serial na 9
dreamseal

odcinek był rewelacyjny! :D
a Alex wyglądał po prostu świetnie w tych okularach :D
a Bailey, haha - myślałam, ze padnę ;P
chociaż nie wiem czy nie wygrała dla mnie Cristina :P:P:P

ocenił(a) serial na 10
onlylove

mi najbardziej przypadłą do gustu Lusy :D końcówka właściwie odnosiła się początku seriale.

ocenił(a) serial na 8
kolorowe_sny

w 100% zgadzam się z drugą częścią Twojej wypowiedzi, co do umierającego serialu, to uważam, że przeżywa on drugą młodość :)
gdyby ktoś był zainteresowany moim tekstem na temat odcinka, zapraszam tu: http://mimesisnamalymekranie.blogspot.com/2012/02/co-jesli-greys-anatomy-8x13.ht ml

ocenił(a) serial na 8
kolorowe_sny

a moim zdaniem serial ma się znakomicie i jest jedynym, który przez tak długi czas potrafi mnie zaskoczyć! a co do odcinka moim zdaniem najgorszy w tym sezonie, nie lubię takich nic nie wnoszących do codziennego zycia bohaterów odcinków, natomiast najgorszym epizodem w historii serialu jak dla mnie odcinek musicalowy, coś strasznego

kolorowe_sny

Zgadzam się że odcinek był bardzo fajny, śmieszny, ciekawy, chciało się oglądać (ale uważam sens przesłania za nietrafiony, bo akcja toczyła się na zasadzie co by było gdyby.... i okazuje się że: na początku sytuacja wygląda zupełnie inaczej, ale zbliżając się ku końcowi odcinka wyglądało to tak: Callie miała się ku Arizonie; Owen ku Christinie, Mark ku Lexie; Meredith ku Dereka; sytuacje też były podobne do życia rzeczywistego:Meredith zaprzyjaźnia się z Christiną; zdrada Addison z Markiem; chęć posiadania dziecka przez Addison; i nawet Miranda Bailey, która była tchórzem przez cały odcinek pod koniec odcinka znajduje pewność siebie. Jak dla mnie wniosek jest jeden na pytanie co by było gdyby przedstawiona fabuła z odcina była prawdą??? Odpowiedź brzmi: NIC. Początkowo by to inaczej wyglądało, ale koniec by był ten sam.
Jednak muszę szczerze powiedzieć, że odcinek mi się bardzo podobał; fajnie że kilka osób wróciło chociaż na chwilę; w sumie to pierwszy raz można było zobaczyć jak tak naprawdę gra matka Meredith; a co do Addison to chce się powiedzieć, żeby jak najszybciej zamknęła tą prywatną praktykę i wróciła do Seattle. Szkoda, że nie wrócili inni aktorzy chociażby: Stevens; O'Malley; Burke lub Hahn.
W ogóle marzy mi się żeby ci bohaterowie wrócili było by naprawdę ciekawie i namieszali by trochę w życiu Christiny i Callie.
I ostatnia uwaga sezon 8 jest naprawdę w bardzo dobrej formie szkoda tylko że tak późno bo jak się patrzy wstecz to poza kilkoma odcinkami to 6 i 7 sezon to był zdecydowany spadek formy. Oby ta forma trwała to będa kolejne sezony, może nie tyle co w ER(15 sezonów) ale tak z 10 to by było fajnie. Oczywiście jeśli poziom się utrzyma i aktorzy nadal będą chcieli grać bo jak nie to niech kończą po tym zezonie.

ocenił(a) serial na 8
klimat_1991

hej, tak się zastanawiam, gdzie można obejrzę te odcinki za free albo skąd mogę pobrać? bo teraz juz nie wiem...

ocenił(a) serial na 10
klimat_1991

a moim skromnym zdaniem to odcinek jako taki mi się nie podobał, ale za to sens uważam za trafiony- "co ma wisieć nie utonie", i chyba głownie chodziło o to, że jakich byśmy wyborów nie dokonali, to ostateczny rozrachunek będzie taki, jak nam tam na górze zapisano. Tak jak z nawigacją w samochodzie ;) Jeśli nie skręcimy tam gdzie nas kierowała to automatycznie zaktualizuje trasę od tego momentu i doprowadzi nas do celu inną drogą ;) Będzie co ma być- przeznaczenie :)

kolorowe_sny

ostatnie dwa odcinki były strasznie marnie. 13. wyglądał właśnie jak taka "próba reanimacji" i choć na początku zaskakująca i zabawna to niestety pod koniec znów przewidywalna. Scenarzyści wydają się być już zmęczeni.
Swoją drogą przez cały odcinek liczyłam na pojawienie się Izzy lub O'Maleya..