Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 123312
6,6 7 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

9x15 Wrażenia !

ocenił(a) serial na 10

Jak wrażenia po nowym odcinku ?

MrRabbit_007

Mi się bardzo podobało. Tak sądzę, że chyba oszaleli z tym kupowaniem szpitala i wkurza mnie, że muszą tak oszukiwac Owena:/ Niestety mają rację, nie może nic wiedziec dla swojego dobra. Cristina za to mogłaby mu chociaż powiedziec, że to nie jest to o czym on myśli i że wszystkiego dowie się w swoim czasie, to chociaż trochę by go uspokoiło, a nic więcej nie zdradziło. Kepner znalazła sanitariusza-dziewicę:D Chyba ją zostawi jak się dowie, że ona jest dziewicą z odzysku:) I dobrze, ona musi byc z Averym. On podobał mi się ze Stephanie ale dzisiaj sam powiedział, że nie traktuje tego poważnie i niech tak zostanie. I jestem bardzo ciekawa jak nazwą spółkę, to musi byc jakaś nazwa z którą mają coś wspólnego ale nic takiego nie przychodzi mi do głowy:D Zastanawiam się czy nawiążą jakoś do Lexi i Marka, oni też będą mieli w tym swój udział:)

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Widzę, że u niejednej osoby nawiązanie nazwą do osób Marka i Lexie pojawiło się w głowie niemal automatycznie. :) Ja bym nazwała tę spółkę SLEY. :]

kangaroo94

hehe no byłoby miło gdyby o nich wspomnieli chociaż. W tym serialu chyba jest większa rzeź niż w Grze o tron:/

ocenił(a) serial na 8
kangaroo94

W przypadku Greys'ów z racji tego, że tam każdy z każdym, wszędzie i o każdej porze dnia i nocy, a Sloan już w szczególności ja bym dała S-LAY idąc tym torem :)

ocenił(a) serial na 8
Sabbath_PL

Sabbath, ty tylko o jednym... ]:>

ocenił(a) serial na 8
kangaroo94

Shonda mi to zrobiła! :P to Grey's Anatomy, tutaj medycyna schodzi na drugi plan, doskonale to widać już po pierwszych sekundach 1go odcinka 1go sezonu gdzie zamiast akcji w szpitalu jak to na serial medyczny przystało widzimy Meredith w negliżu, która wykopuje półnagiego Dereka koczującego na podłodze :)

ocenił(a) serial na 10
MrRabbit_007

a gdzie oglądaliście ten odcinek? z napisami czy w wersji oryginalnej? bo jak na razie nie mogę znaleźć z napisami.

ocenił(a) serial na 8
Alutka20081

napisy już są od paru godzin ;)

ocenił(a) serial na 10
Sabbath_PL

a na jakiej stronie mam szukać?:)

ocenił(a) serial na 8
Alutka20081

ja 'wypożyczam' odcinki z neta :) a napisy są już na napi project

ocenił(a) serial na 8
Alutka20081

Wpisz w przeglądarkę Hatak Napisy, robią wiele subów do seriali ;)

ocenił(a) serial na 10
AnitaBlake

już znalazłam, obejrzałam:) Świetny odcinek swoją drogą. Będzie interesujący temat na cały dziesiąty sezon, jeśli traksakcja dojdzie do skutku. A jak myślicie? Jaką nazwę wymyślą dla swojej spółki? Moim zdaniem będzie to powiązane z Markiem i Lexie.

ocenił(a) serial na 9
MrRabbit_007

Dobry odcinek. Wreszcie coś się dzieje. Podobało mi sie spiskowanie. A te pomysły na nazwę spółki:D Bailey pokazała pazur. Tylko boję się o Owena. Nie wybaczy Cristinie:( Szkoda mi też tego sanitariusza, polubiłam Go, ale April i Avery nadal sie kochają...

nevergonnabe

nie jestem przekonana do tego wątku "kupna i sprzedaży" szpitala...wg oni jako milionerzy.. nie wiem jakoś już mi to nie do końca pasuje. Takie baśniowe się wydaje...

ocenił(a) serial na 10
Madiiii

każdy ma po 15 milionów odszkodowania plus to co ma każdy z nich na koncie odłożone, plus Sofia ma 15 milionów Marka, plus Meredith może załatwić 15 milionów po Lexie od ojca, więc raczej ich stać. ;)

ifun

No właśnie chodzi mi o taką niewiarygodność tej sytuacji... :) po prostu wolę Greysów za czasów kiedy mieścili się w mieszkaniu Meredith i zastanawiali się jak uratować pacjenta,a nie jak wydać 15 mln. Mam nadzieje, że ten wątek się szybko skończy, ale każdy lubi coś innego ^^

ocenił(a) serial na 10
Madiiii

oj tak, ja też tęsknię za tymi Greysami z pierwszych sezonów. ale wiadomo- oni nie mogą cały czas być stażystami...

ocenił(a) serial na 10
Madiiii

niestety życie nie zatrzymuje się dla nikogo, nawet w serialu. ;)

ocenił(a) serial na 9
MrRabbit_007

Mi się odcinek bardzo podobał :) 7 czy 8 sezony mnie rozczarowały, ale jeśli chodzi o 9 to moim zdaniem jest coraz lepiej.
Ta cała akcja z wykupieniem szpitala jest ciekawie zrobiona, reakcja Bailey na to wszystko, relacje Christiny z Owenem, trochę boję się, że było między nimi teraz tak dobrze a teraz się popsuje.. ale liczę, że Owen jak już się wszystkiego dowie, to to zrozumie.. Ogólnie ta cała konspiracja bardzo na plus!
Alex i Jo czekam aż w końcu będą razem :) Ten typek z końcówki raczej nie będzie problemem, stworzy raczej motywację dla Kareva.
Avery i Kepner wydaje mi się, że do siebie wróca, tym bardziej po dzisiejszych słowach Averego.
Ja też pierwsze co pomyślałam, kiedy była mowa o nazwie spółki, że nawiążą jakoś do Marka i Lexie. No ale zobaczymy.

ocenił(a) serial na 10
moonikaa

Mi również odcinek bardzo się podobał :P Sezon 9 jest świetny, aż boję się pomyśleć że Grey's Anatomy mogą się kiedyś skończyć ! :(
Gdzieś czytałem że Shonda mówiła że nie wyklucza pod koniec 9 sezonu następnego "spięcia" miedzy Owenem a Chritiną... lecz wydaję mi się że nawet jeżeli takie coś wystąpi to będzie to krótko trawała sytuacja.
Zgadzam się z tobą wątek z wykupieniem szpitala jest BARDZO ciekawy, aż nie mogę się doczekać następnego odcinka. A co do Alexa i Jo to zapewne na 100 % będą razem przynajmniej mi się tak wydaje bo poprostu do siebie pasują, ale jak wszyscy wiemy Shonda ma szalone pomysły także róźnie może być XDD hah :P Kibicuję Averemu i April ! Kiedyś nie lubiłem April ale w tym sezonie jest to moja jedna z ulubionych postaci :P

MrRabbit_007

Mogliby zaprosić Addison do spółki - ona ma kasę a ja bardzo chciałabym, żeby wróciła...

ocenił(a) serial na 9
sabaruda

ja też pomyślałam o Addison, byłoby jeszcze ciekawiej :D

ocenił(a) serial na 10
sabaruda

o.O motyw z Addison był by świetny :P

ocenił(a) serial na 10
MrRabbit_007

Ciekawie by było jak by Izzie pojawiła się w następnym sezonie. :) Shonda mogła by "schować swoją dumę do kieszeni". Czytałem że Heigl chciała by wrócić do serialu.

ocenił(a) serial na 10
MrRabbit_007

Świetny odcinek. Szczególnie spiskowanie. Boże jak ja kocham Arizone i Cali jak się kłócą sa takie słodkie. Przerabianie plakatów Dereka świetne. Mam nadzieje że następny odcinek będzie równie dobry jak ten, a może nawet lepszy :D
Kocham Greysów <3

MrRabbit_007

Mnie również bardzo podobał się odcinek - w końcu jakaś akcja, bo ostatnio było dość nudno.

Jo i Alex - na początku nie przepadałam za nią, ale teraz się do niej przekonuję i cieszę się, że to Alex jako pierwszy zaczyna do niej "wzdychać", a nie na odwrót i to on będzie musiał się o nią postarać (rywalizować z tym drugim kolesiem). I mam nadzieję, że to będzie już jego ostatnia taka "akcja" i w końcu będzie szczęśliwy, ustatkuje się i kto wie, może nawet założy rodzinę. Alex z dzieckiem - to byłby miły obrazek ;]

April i sanitariusz - pewnie długo ze sobą nie pobędą, skoro pominęła ten "szczegół" o Jacksonie. Poza tym z tego co (i jak) mówił Jackson, widać, że jeszcze będą razem ;]. I dobrze. Chociaż sanitariusz jest nawet słodki.

Spisek - jak najbardziej na plus, myślę, że wątek posiadania przez nich szpitala może być bardzo ciekawie rozwinięty. Pod koniec myślałam, że wezmą do spółki Richarda, żeby dorzucił swoje "pięć groszy". Ale w sumie wychodzi na to, że bez tej piątki szpital traci na wartości, więc może będą w stanie go teraz kupić. W całej sytuacji nie podobała mi się jedynie Meredith, która wepchnęła swoje zdanie Cristinie, której najwyraźniej bardzo nie pasuje sytuacja okłamywania Owena (trudno się dziwić), a Mer w ogóle się tym nie przejęła, po prostu "tak ma być, dla większego dobra" i tyle. Ciekawe, czy gdyby w grę wchodziła ona i Derek, też by bez żadnego problemu na to przystała albo nie oczekiwała jakiegoś wsparcia czy zrozumienia ze strony Cristiny.

novocaine_

Richard może ma jakieś pieniądze po śmierci żony, na pewno miała jakiś fundusz.

ocenił(a) serial na 7
MrRabbit_007

odcinek rewelacyjny! motyw ze spiskiem, te potajemne spotkania w deszczu - świetnie zagrane :) od samego początku czekałam kiedy wpadną na pomysł, żeby wykupić szpital i VOILA! tak jak ktoś już wyżej napisał, bez Callie, Arizony, Dereka, Meredith i Christiny szpital raci na wartości, więc teraz jako spółka będą mogli z łatwością go wykupić - a przynajmniej taką mam nadzieję.

Co do Jo i Alexa to ostatnio zaczęłam im kibicować i podoba mi się taki obrót sprawy :)

ocenił(a) serial na 10
erinnerung

Bardzo mi się podobał ten odcinek miał naprawdę dobrą akcje ;D

ocenił(a) serial na 8
zana95

Jakoś mi się dziwnie ten odcinek oglądało, był taki mało w stylu Grey'sów. Aczkolwiek dawał radę. Chociaż poprzedni lepszy :) Po pierwsze zrobili klimat jak z Rodziny Adamsów, a muzyka w trakcie rozmów była rodem z Nosferatu. Po drugie ruchy kamery wywoływały u mnie helikoptery. Przepraszam rodzinę kamerzysty, ale kręcił to chyba ten sam gość, który był odpowiedzialny za Blair Witch Project. Ktoś miał nosa z tym sanitariuszem od April, że będzie prawiczkiem. Nie mam nic do niego, ale mam jakoś wrażenie, że to takie parowanie na siłę, chociaż w tym przypadku całkiem fajnie to wychodzi i kupuję to bardziej niż trudne dzieciństwo Jo vs życie Karevskie ;) Martwią mnie te spory i kłótnie, bo to trochę pokazuje do czego wszystko zmierza w przyszłości. No i wyjaśniła się sprawa z odszkodowaniem Lexie i Marka, jednak nie zostali pominięci więc jestem usatysfakcjonowana, że wyjaśnili tą sprawę.

ocenił(a) serial na 7
Sabbath_PL

"życie Karevskie" hahahahaha you made my day!

ocenił(a) serial na 8
erinnerung

jakieś takie naturalne skojarzenie :D nie ma facet szczęścia.

ocenił(a) serial na 10
Sabbath_PL

odcinek bardzo fajny ;D , ale nie rozumiem dlaczego owen hunt podejmuje tego typu decyzje . przeciez on jest tylko szefem chirurgii a w szpitalu jest wiele oddziałów , i kazdy oddział ma swojego szefa. bo przeciez hunt nie jest chief of staff czyli całego szpitala ...?

ocenił(a) serial na 9
aleek144

No Owen właśnie jest szefem całego szpitala (chyba?)

ocenił(a) serial na 10
moonikaa

jest szefem chirurgii, a pokazują jego zmagania, bo chodzi tylko o "chirurgów" w serialu. chyba trochę przekoloryzowali żeby to wszystko nie było takie zagmatwane i rozlazłe, tylko skupiało się na naszych bohaterach.:)

ocenił(a) serial na 9
ifun

no masz racje :)