Zauważyłem, że jest dużo nieścisłości, jeżeli chodzi o wiek lekarzy w serialu. Oto kilka
przykładów, które wyłapałem:
1. Lexie Grey
Gdy Meredith miała 5 lat, jej rodzice jeszcze byli razem, więc Lexie powinna być minimum 6 lat
młodsza
2. Nowa szefofa kardiochirurgii z ostatniego odcinka 10. sezonu.
Kierowała oddziałem od dwóch lat, czyli powinna być starsza od Meredith o 2 lata. Elis miała
romans z Webberem jak Meredith miała kilka lat, czyli musi być o kilka lat od niej młodsza.
Pamiętam, że jeszcze było kilka innych takich kwiatków, jeżeli chodzi o wiek, ale na tą chwilę nie
jestem w stanie sobie przypomnieć. Czy ktoś ma takie samo zdanie?
Zarówno Lexie jak i ta nowa siostra skończyły szkołę wcześniej a Meredit studia medyczne zaczęła później. A teraz zastanówmy się. Meredit zaczyna studia medyczne w wieku 24 lat a Lexie w wieku 20, rok po Mer, więc Mer miałaby 25. Wiekowo jest 5 lat różnicy, ale zawodowo rok. Studia medyczne 4 lata,dlatego Lexie zaczyna staż w wieku 24 lat a Mer ma 28. W tym samym wieku co Lexie, zawodowe życie zaczyna również siostra Mer. Może być uzdolniona jak Cristina, dlatego dostała swój oddział jeszcze zanim ukończyła rezydenturę. Jest to naciągane dość ostro, ogólnie cały ten wątek, ale w jakimś tam stopniu możliwe pewnie.