PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122750
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

Witajcie. Dopiero zacząłem oglądać ten serial. Chciałbym wiedzieć, czy w późniejszych odcinkach/sezonach zostaną w końcu lekarzami? Czy cały czas będą stażystami?

CamilloIpla

Zostaną rezydentami czy coś takiego ale na chwilę bo coś się nie spodoba szefowi i będe znów trochę niżej. Za wyjątkiem George'a który obleje egzamin i będzie powtarzał staż, w sumie bez sensu bo potem i tak ginie...z Izzie też bez sensu bo w końcu zabije tego pacjenta Dannego, który później będzię ją nawiedzał a jak wyjdzie za kareva to znów zachoruje na raka ale wyzdrowieje... i zniknie z serialu. (takie są skutki pytania o dalszą fabułę serialu.)

ocenił(a) serial na 10
empegie

To było nieco chamskie, wiesz. To normalne, ze ktos moze chciec dowiedzieć się tak... błachego szczegółu, dotyczącego serialu.
Odpowiadajac na pytanie CamilloIpla, wszyscy oprócz Georga od początku 4 sezonu są rezydentami.

użytkownik usunięty
CamilloIpla

Stażyści i rezydenci są po studiach medycznych i mają dyplom, więc oficjalnie są już lekarzami. Podczas rezydentury są jednak egzamniny specjalizacyjne i tu młodzi lekarze mogą jeszcze oblewać. Dlatego nim któryś lekarz zostanie specjalistą (w przypadku tego serialu - chirurgiem), musi przejść jescze niełatwą drogę.

ocenił(a) serial na 10
CamilloIpla

Dziękuję Wam za opinię. Empegie, nie musiałeś zdradzać tego o co nie prosiłem :) No już jestem w połowie pierwszego sezonu. Bardzo wciągające. Czekam, aż zostaną tymi lekarzami heh

użytkownik usunięty
CamilloIpla

Oni są już lekarzami od pierwszego odcinku pierwszego sezonu.

ocenił(a) serial na 8

Bez przesady, autor postu zadał dość niewinne pytanie, nie wiem po co tak spoilerować i psuć mu zabawę.Lekarzami są prawie wzyszyscy od początku 4 sezonu, w finałowym odcinku dostają wyniki egzaminu który musieli zdać i prawie wszystkim się to udaje.I wtedy w serialu wiele się zmienia;)
Zazdroszcze oglądania od poczatku, pierwsze serie są najlepsze;)

ocenił(a) serial na 10
_malena_

Właśnie skończyłem oglądać 9 odcinek i co raz bardziej mnie wciąga. Dzięki za opinię, super to ujęłaś. A co do oglądania od początku. Wiem jak to jest, kiedy ktoś zaczyna oglądać od początku jakiś serial, który lubię. Zazdroszczę. Mam nadzieję, że po 4 sezonie (jak to napisałaś, wiele się zmienia) nie zmieni się aż tak bardzo, że nie będę chciał dalej oglądać. Dzięki za opinię, pozdro.

ocenił(a) serial na 8
CamilloIpla

Jak dla mnie - serie 1-3 to mistrzostwo, 4 i 5 są bardzo dobre, 6 seria wielu osobom się podoba, ale ja się trochę wynudziłam oglądając niektóre odcinki i zdaje mi się że obniżyli poziom.Ale miała świetny,zaskakujący finał, więc jest nadzieja że wrócą do formy.Ogólnie warto oglądać, pozdrawiam;)

_malena_

Do którego sezonu film leciał na polsacie? Jakoś tak w zeszłym roku.

ocenił(a) serial na 10
sta_siak

Leciał 5 sezon, 6 obecnie mozna obejrzec an FoxLife lub online ;)

użytkownik usunięty
_malena_

A co tu jest do spoilerowania? Ja tylko podałam fakty z rzeczywistości i mojej wiedzy na temat kariery lekarza. Pozatym jak na kogoś, kto tak dokładnie ogląda serial o psuedo-realiach pracy i życia lekarzy, to coś słabo się orientujecie w tych tematach.

ocenił(a) serial na 8

Chodziło mi o post empegie

użytkownik usunięty
_malena_

To przepraszam. Jest podane, że Twój post był odpowiedzią na mój.