Witajcie. Dopiero zacząłem oglądać ten serial. Chciałbym wiedzieć, czy w późniejszych odcinkach/sezonach zostaną w końcu lekarzami? Czy cały czas będą stażystami?
Zostaną rezydentami czy coś takiego ale na chwilę bo coś się nie spodoba szefowi i będe znów trochę niżej. Za wyjątkiem George'a który obleje egzamin i będzie powtarzał staż, w sumie bez sensu bo potem i tak ginie...z Izzie też bez sensu bo w końcu zabije tego pacjenta Dannego, który później będzię ją nawiedzał a jak wyjdzie za kareva to znów zachoruje na raka ale wyzdrowieje... i zniknie z serialu. (takie są skutki pytania o dalszą fabułę serialu.)
To było nieco chamskie, wiesz. To normalne, ze ktos moze chciec dowiedzieć się tak... błachego szczegółu, dotyczącego serialu.
Odpowiadajac na pytanie CamilloIpla, wszyscy oprócz Georga od początku 4 sezonu są rezydentami.
Stażyści i rezydenci są po studiach medycznych i mają dyplom, więc oficjalnie są już lekarzami. Podczas rezydentury są jednak egzamniny specjalizacyjne i tu młodzi lekarze mogą jeszcze oblewać. Dlatego nim któryś lekarz zostanie specjalistą (w przypadku tego serialu - chirurgiem), musi przejść jescze niełatwą drogę.
Dziękuję Wam za opinię. Empegie, nie musiałeś zdradzać tego o co nie prosiłem :) No już jestem w połowie pierwszego sezonu. Bardzo wciągające. Czekam, aż zostaną tymi lekarzami heh
Bez przesady, autor postu zadał dość niewinne pytanie, nie wiem po co tak spoilerować i psuć mu zabawę.Lekarzami są prawie wzyszyscy od początku 4 sezonu, w finałowym odcinku dostają wyniki egzaminu który musieli zdać i prawie wszystkim się to udaje.I wtedy w serialu wiele się zmienia;)
Zazdroszcze oglądania od poczatku, pierwsze serie są najlepsze;)
Właśnie skończyłem oglądać 9 odcinek i co raz bardziej mnie wciąga. Dzięki za opinię, super to ujęłaś. A co do oglądania od początku. Wiem jak to jest, kiedy ktoś zaczyna oglądać od początku jakiś serial, który lubię. Zazdroszczę. Mam nadzieję, że po 4 sezonie (jak to napisałaś, wiele się zmienia) nie zmieni się aż tak bardzo, że nie będę chciał dalej oglądać. Dzięki za opinię, pozdro.
Jak dla mnie - serie 1-3 to mistrzostwo, 4 i 5 są bardzo dobre, 6 seria wielu osobom się podoba, ale ja się trochę wynudziłam oglądając niektóre odcinki i zdaje mi się że obniżyli poziom.Ale miała świetny,zaskakujący finał, więc jest nadzieja że wrócą do formy.Ogólnie warto oglądać, pozdrawiam;)
A co tu jest do spoilerowania? Ja tylko podałam fakty z rzeczywistości i mojej wiedzy na temat kariery lekarza. Pozatym jak na kogoś, kto tak dokładnie ogląda serial o psuedo-realiach pracy i życia lekarzy, to coś słabo się orientujecie w tych tematach.