Promo:
Promo Pictures : http://www.youtube.com/watch?v=fXJfG_l0Zqk
Opis : In a final attempt to save Erica's life, Amelia arrives at Seattle Grace to beg Derek for help with the gliosarcoma case; Cristina and Owen engage in heated arguments during marriage counseling; Alex realizes that in order to be a good doctor, he'll need to improve his people skills; and Meredith is given a chance to shine when a man enters the ER after getting his hand stuck in meat grinder. Meanwhile, the residents continue to study for their upcoming oral boards
W finałowej próbie uratowania życia Ericy ( Prywatna Praktyka - matka dziecka Coopera )
Amelia przybywa do Seattle Grace z prośbą aby Derek pomógł jej z glejakomięsakiem w mózgu Ericy :
Cristina i Owen gorąco argumentują swoje przekonania podczas wizyty w poradni małżeńskiej ;
Alex zdaje sobie sprawę , że aby byc polecanym jako dobry doktor musi się wykazac przed ludzmi swoimi umiejętnościami ; Meredith daje mu szansę zablysnąc kiedy na Ostrym Dyżurze zjawia się mężczyzna , któremu wcześniej ręka utkneła w maszynce do mielenia mięsa
W miedzy czasie rezydenci kontynuują swoją nauke przed zbliżajacym się egzaminem ustnym.
Crossover z PP? SUPER! O ile sam serial PP mnie nie uwiódł, to jednak crossovery w GA są świetne ;)
Na jakiej to będzie zasadzie? Najpierw GA potem odcinek PP, który też trzeba obejrzeć żeby wiedzieć co się dalej stało? Czy po prostu crossover kończy się, tak jak to zawsze wcześniej było, na odcinku GA a odcinek PP, który będzie emitowany po GA będzie już o czymś innym?
ostatni crossover PP i GA był w obu serialach, tj w GA było całe ratowanie eks szwagra Dereka, a w PP kolejny odcinek, kiedy on się obudził, dodatkowo Addison opiekowała się pacjentką Dereka (to ta, która w kolejnym odcinku zmarła, a zanim zmarła, on jej wyciąl znaczną część mózgu, i potem miał załamanie nerwowe), i plus to, co działo się w LA.
Nie mam pojęcia, który serial jest nadawany jako pierwszy, ale raczej w PP też się pojawi cos związanego z GA.
Crossover polega na wspólnym wątku i spotkaniu postaci z obu seriali, jednakże każdy z nich będzie we własnej stylistyce. W PP oczywiście nic (nowego) istotnego dla GA się nie wydarzy. Nie będzie potrzeby oglądać PP. To jedynie pewne urozmaicenie. Chodzi głównie o postać Addison, która pojawi się z GA (a tym samym w PP o tym powiedzą).
Wiem na czym polega crossover, oglądałem wszystkie dotychczasowe, pytam tylko z ciekawości bo bardzo reklamują to, że odcinek PP będzie zaraz po Chirurgach, tak jakby akcja miała być tam kontynuowana, ale zapewne tak nie będzie, nigdy wcześniej nie było :)
Ale własnie że będzie kontynuowana, co więcej: wcześniej już tak było, o czym napisałam powyżej. W PP będą i sceny z Seattle i sceny z LA, tak jak ostatnio, dlatego dzisiejsze odcinki sa reklamowe jako "2godzinne show"
Chociaż z tego co patrze teraz (szybko przewinąłem odcinek PP żeby sobie czasem spoilerów nie zrobić) to Derek będzie gościem w PP i raczej nie trzeba będzie tego odcinka oglądać jeśli się nie chce :)