PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122817
6,7 7 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy
ocenił(a) serial na 10
nataliarbd

Wow,ale jak mogła Cristina przespać sie ze swoim szefem???

Spryciula filmweb

no właśnie, normalnie nie wierzę...
Arizona będzie chyba walczyć... wreszcie :)

ocenił(a) serial na 10
nataliarbd

Mam taką nadzieje. Nie wiem może Cristina miała w tym jakiś swój cel?Ciekawe kiedy wróci do SGH

ocenił(a) serial na 10
Spryciula filmweb

tez sie nad tym zastanawiam....
No i oby w koncu Arizona ruszyła dalej i ''wróciła'' do Callie,bo ta jej teraz bardzo potrzebuje.

ocenił(a) serial na 8
Spryciula filmweb

Mnie to tam wcale nie zaskoczyło. Burke i Hunt też byli jej przełożonymi i jakoś jej to nie powstrzymało. No i na studiach też sypiała ze swoim profesorem. To po prostu cała Cristina: gdy ma ochotę na jakiegoś faceta, nie powstrzymuje jej żaden autorytet, she just comes and takes it. :]

ocenił(a) serial na 8
kangaroo94

A ja myślę, że a) albo dzięki temu dostanie jakąś operację, albo przypadki które ją interesują. ( Co było by dziwne, bo chyba zaczęła dogadywać się z tym dziadziusiem, który imo okazał się sympatyczny) ale z drugiej strony potwierdziło by to regułę, że w GA każdy sypia z każdym i to najbardziej dziwkarski szpital w dziejach :D b) to jakaś podświadoma próba odegrania się na Owenie. c) może to przelotny romans, chociaż jak ma niebawem wrócić do SGMW to myślę, że to jednorazowy skok i właśnie to może mieć wpływ na jej powrót. Więc jakoś specjalnie mnie to nie dziwi.No i Arizona ciśnie powoli do przodu, co człowieka cieszy :) Upadków będzie pewnie więcej niż wzlotów, ale ważne, że wraca. Więc i pewnie między nią a Callie już za jakiś zacznie się układać.

ocenił(a) serial na 8
Sabbath_PL

Hehehe, "Seattle Grace Hospital - najbardziej dziwkarski szpital w dziejach", zapamiętam sobie ten tekst, sama kwintesencja GA :D
Spędziłam trochę czasu w USA i zauważyłam dwa główne podejścia Amerykanów do seksu:
1) zachowywanie tej sfery do "po ślubie" i wcześniej ani rusz! To ludzie wychowywani w głębokiej wierze, jakiej by ona nie była (w Stanach jest to tysiąc pięćset odłamów katolicyzmu). Wbrew pozorom to wcale nie jest mały odsetek, bo Amerykanie to ogólnie naród mało lotny i łatwy do manipulowania.
2) hulanie ile wlezie + przekonanie, że jeśli na trzeciej randce nie idziesz do łóżka to wyraźnie jest z tobą coś nie tak i trzeba to leczyć u psychologa bądź seksuologa. Taki typ to m.in. Cristina Yang, dla niej seks to tylko seks, wątpię, żeby miała wyrzuty w stylu "co ja zrobiłam, zdradziłam Owena!", raczej "no co, jestem z mężem w separacji i mam swoje potrzeby" :) Już samo nazwanie tego dyrektorka "sex friend" pokazuje, że traktuje go po prostu jako narzędzie do zaspokojenia. :]

ocenił(a) serial na 8
kangaroo94

Też mi się wydaje, że Cristina nie zrobi sobie z tego nic wielkiego :P Myślę, że nawet w swoim stylu powie o tym Owenowi, a jak Hunt zrobi z tego awanturę to potraktuje to w myśl zasady "oko za oko" o jeszcze jemu się oberwie.

ocenił(a) serial na 10
Sabbath_PL

a czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego April nosi fartuch dla asystentów? :)

ocenił(a) serial na 8
pauli2222

Też tego do końca nie rozumiem. Ktoś pisał w innym wątku (chyba nawet Kangaroo) że przyjęli ją znów, bo chyba sam staż też się liczy, a ten egzamin to tylko dodatkowy certyfikat i takie dopełnienie, ale wychodzi na to, że nie jest on niezbędny...albo i jest. Może to że ją przyjęli jest osobnym wątkiem, a to, że nosi fartuch to błąd albo niedopatrzenie w serialu i myśleli, że się ludzie nie połapią. Moja wiedza na temat systemu medycznego w Stanach jest znikoma, więc nie czuję się na tyle kompetentna, żeby wyjaśnić Ci tą kwestię :)

ocenił(a) serial na 10
Sabbath_PL

hmmm możliwe ;)ale czekam na rozwiniecie tego watku.