PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122796
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

Hej, zastanawiam sie co to za mała czerwona ksiażeczka używana w serialu "Chirurdzy" przez stażystków lub rezydentów, gdy mają problem z diagnozowaniem albo nie
wiedzą jak postępować z leczeniem? Czy to jakiś kieszonkowy słownik, czy podręcznik?

http://i201.photobucket.com/albums/aa234/PannaSasha/Zrzutekranu2013-03-10godz175 229_zpsb265192e.png

pozdrawiam :)

myślę że to po prostu ich notatki. wciąż się uczą więc coś takiego miałoby sens. taka mała ściąga.

egoistka94

No tak, ale wygląda to na konkretną książkę, a nie zeszyt z notatkami. Podejrzewam, że to coś w stylu kieszonkowego słownika medycznego. Z drugiej strony Cristina użył tej książki (screen z linka), żeby sprawdzić jakie leki podać, bo pacjentka się dusiła, a nie wiem, czy w takim słowniku byłoby zapisane postępowanie odnośnie różnych przypadków.

Ciekawi mnie to, bo ta książeczka jest używana też przez innych, np. Lexi jest za każdym razem taka sama, więc to raczej nie są notatki :)

To najprawdopodobniej nowe wydanie Lexicon of Alcohol and Drug Terms,u nas czegoś takiego nie mają

Spotkałam się z czymś takim w Polsce, wydaje mi się że to taki wykaz/lista leków itp.

Orginalny tytuł serialu "Grey's Anatomy" to aluzja do klasycznego podręcznika anatomii dla studentów medycyny - "Anatomy of the Human Body" Henry'ego Graya z 1918 roku. Może to ta ksiażka?

Quibbler

Taka książka ma z pewnością kilkaset stron, a ta czerwona mieści się do kieszeni. Nie mam pomysłu co to może być :)