Na pewno nie zgodze sie z osoba ktora napisala ze Owen nie posiada uczuc lub skrywa uczucia. Owen caly czas ma uwage na pacjetow przede wszystkim umie rozmawiac z Kristina jest zabiegany umie doradzic innym lekarzom umie znalesc wyjscie gdzie inni nie wiedza .Czasem jak karzdy czlowiek posiada gorsze i zle dni i tesz zdarzaja mu sie male pomylki.Duzo rzeczy swiadczy otym ze jest potrzebny w serialu i jest naturalnym lekarzem .
Ja powiem tak: ta postać jest specyficzna, ale bardzo ją lubię. Szczególnie w wątku z Cristiną. Uważam że obydwoje uzupełniają się, ale mają też dużo wspólnych cech. Owen jako lekarz jest perfekcjonistą, trzeźwo myśli ale jako sam mężczyzna jest skryty - musisz przyznać! To w nim lubię, nie jest typowym facetem, zaliczającym laski ale ma w sobie dużo uroku i jest seksowny. :D
Ogromnie dziekuje za odpisanie bo poswiecilam mu duzo uwagi piszac o nim .Za skrytosc i tajemniczosc obie te cechy sie uzupelniaja czekam na dalsze wypowiedzi o innych bohaterach tego serialu.
Owen jest jedną z moich ulubionych męskich postaci w tym serialu, jeśli nie najbardziej ulubioną. Moim zdaniem o wiele bardziej pasuje do Cristiny niż Burke. Poza tym podoba mi się jego rozwaga i opanowanie - co nie przeszkodziło mi się zachwycić, kiedy w jednym z ostatnich odcinków przywalił agresywnemu pacjentowi prosto między oczy. :) Dla mnie to taki pozytywny twardziel (duży plus, że nie zalicza lasek jak np. Sloan, którego poza tym to też bardzo lubię), nie tylko fajny facet, ale po prostu fajny człowiek.