PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122734
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

To co napiszę poniżej może się wydawac trochę dziwne, bo kogo to interesuje, ale nie daje mi to spokoju więc postanowiłam zapytac was o zdanie.

Jak wiadomo Meredith ma przyrodnie siostry, jedną z nich jest Lexie Grey, która pracuje w tym samym szpitalu co Meredith. Meredith i Lexie mają tego samego ojca.

Staż trwa rok co oznacza, że pierwsze trzy sezony opowiadają o jednym roku. Jak dotąd wszystko się zgadza ale też i tutaj wszystko się komplikuje, gdyż to oznaczałoby, że pomiędzy Meredith i Lexie jest tylko rok różnicy co jest nie możliwe biorąc pod uwagę, że Thatcher( ojciec Meredith i Lexie) odszedł od Ellis Grey( matki Meredith) kiedy Meredith miała pięc lat.

Są dwa w miare rozsądne wytłumaczenia albo Meredith kiepsko się uczyła i kilka razy nie zdała albo Lexie była tak mądra, że przeskoczyła kilka klas.

Co o tym myślicie??

rorygilmore

Bez przesady jaki lekarz nie zdałby kilka razy? Poza tym Mer jest jedną z lepszych stazystek. A przeskakiwanie klas? raczej mało możliwe...
Myślę, że to jest 'tylko' niedociągnięcie scenariusza.
No i gratuluje takiej spostrzegawczości, ja rzadko zwracam uwagę na takie szczegóły.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
tom_26

tam jest wspomniane, ze maredith nie zaczęła studiów od razu po liceum.
coś tam było, że chyba była w europie i czy coś..
to by tłumaczyło tą różnice.

ocenił(a) serial na 8
katarinaap

To był tłumaczyło też jej "starawy" jak na stażystkę wygląd :P

rorygilmore

A brał ktoś pod uwagę zwyczajną zdradę małżeńską? Istnieje przecież możliwość, że Lexie została poczęta mniej więcej w tym samym czasie co Meredith. Zdarza się. Ojciec mógł zostawić Mer i jej matkę później , a dziecku było już wtedy na świcie.
Takie rozwiązanie przyszło mi do głowy ale może jest cos czego nie wiem .

rorygilmore

NA początku Bailey powiedziała "(...)Miesiąc temu byliście uczeni w szkole medycznej przez lekarzy. Dzisiaj... to wy jesteście lekarzami. SIEDEM LAT, które tu spędzicie będzie najlepszymi i najgorszymi w waszym życiu."

ocenił(a) serial na 10
praula

tyle w Stanach trwa staż i specjalizacja na wybranym przez siebie oddziale

abuzabi87

No właśnie, czyli nie rok, ale siedem lat. Więc to jest całkiem realne, że Meredith spotkała swoją siostrę

praula

mam pytanie troche nie zwiazane z tematem w którym odciunku 3 seri meredith toneła ??

użytkownik usunięty
princetongirl_2

pod koniec 15 wpadla do wody a w 16 tonela i ja wyciagali i ratowali

ocenił(a) serial na 9

czyli ze niby w serialu minęło 7 lat?

bez przesady.
to jest raczej niemożliwe.

ocenił(a) serial na 8
katarinaap

Przez 3 sezony na bank mija rok :) Moze się potem specjalizują 6 lat, albo co... to jeszcze 18 sezonów w takim razie .. o matulu.. xD

ocenił(a) serial na 7
katarinaap

nie rok, ale jakiś tam okres z tych 7. lat. Przecież oni w 4. serii nie mają już ukończonej specjalizacji.
:)

ocenił(a) serial na 8
Marq

Nie napisałam, że mają. Przypuściłam tylko, że te dalsze lata mogą być poświecone na specjalizację.
A w 3 sezonach na bank mija rok. George na końcu mówi "Powtarzać rok? No way!" W każdym razie coś w ten deseń :D

szuwarcia

"Powtarzać rok", nie oznacza, że musiał być on pierwszy. Drugi albo trzeci rok też można powtarzać :P

ocenił(a) serial na 8
praula

Ale wcześniej nie pisali żadnych egzaminów, etc.

szuwarcia

A mnie wydaje się, że pisali :) Kiedy Karev musiał powtarzać, bo za pierwszym razem nie zdał. Ale nie jestem pewna, bo oglądałam cały pierwszy sezon, a później dopiero zaczęłam od któregoś odcinka drugiej lub trzeciej serii (to co teraz leci na polsacie), ale jednak wydaje mi się, że coś pisali :)

ocenił(a) serial na 8
praula

Ej no fakt.. pisali coś takiego :D Ale wtedy on mógł poprawiać, a George mógł albo zrezygnować, albo powtarzać rok, więc to chyba jakiś ważniejszy egzamin był..

użytkownik usunięty
szuwarcia

nooo ten egzamin byl raczej duzo wazniejszy bo po nim awansowali na rezydentow i ten egz byl podsumowaniem calego stazu i tego czego sie przez ten okres nauczyli

ocenił(a) serial na 10

Staż na 100% trwa rok, a Karev nie zdał praktycznego na zakończeenie studiów, tak jak u nas jest LEP. Co do tej wycieczki do Europy to to było tak, że ona pojechała tam tylko na dwa miesiące, a powiedziała do mamy, że to było 5 lat temu, bo była w Europie przed studiami (studia w USA 4 lata, staż rok). Moim zdaniem, to że Lexie jest tylko rok młodsza od Mer to niedopatrzenie. Albo Lexie była rzeczywiście wybitnie zdolna (kiedyś ktoś tam wspominał, chyba siostra Lexie, że ona jest wybitnie uzdolniona).