PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122754
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

Ranking seriali

ocenił(a) serial na 10

Szczerze powiem, iż przeraża mnie pewien fakt. Chirurdzy nie są nawet w top 100?!
Mimo tego, że siódmy sezon nie jest najlepszy (chociaż i tak trzyma w napięciu, bo już nie mogę doczekać się musicalowego odcinka :D), grey'si za POPRZEDNIE sezony zasłużyli na miejsce przynajmniej w top 50.

Cóż, chciałam w tej sprawie zapytać Was - filmwebowiczów o opinię.

użytkownik usunięty
olaaa11-11

Pewnie za chwilę pojawi się tu kilka postów przyznających Ci racje, więc ja od razu piszę, że dla mnie tego serialu w ogóle mogłoby nie być. Co nie przełączę na Fox Life, to najczęściej natrafiam albo na "Chirurgów", albo na "Prywatną praktykę" (widać takie moje szczęście;)).

ocenił(a) serial na 10

no i spoko. nie chodzi mi tutaj także o pochlebne komentarze, gdyż zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy uwielbia ten serial.

ocenił(a) serial na 7
olaaa11-11

Ja jestem fanką z wieloletnim stażem można powiedzieć. ;) Uwielbiam pierwsze 4 sezony, mam ogromny sentyment do tego serialu i nadal piszę fanfiction. Niestety ostatnie trzy sezony to staczanie się po równi pochyłej, szczególnie 7 to dla mnie dno i wodorosty (z wyjątkiem odcinka "Golden Hour"). Myślę, że GA spokojnie zasługuje, żeby byc w setce, może rzeczywisie około 50 miejsca jak dla mnie (pierwszą serię oceniam o wiele wiele wyżej), ale ostatnie odcinki sa na poziomie "Mody na sukces" mniej więcej.

ocenił(a) serial na 10
milkaway

Oceniając serial obiektywnie trzeba przyznać, że zasługuje na miejsce w pierwszej 50. Ale filmweb nie jest od oceniania obiektywnego. Tu liczy się subiektywizm. Biorąc pod uwagę całokształt - fabułę, bohaterów, aktorstwo, scenografię, muzykę - serial zasługuje na minimum 7. Ocena niższa to tylko wyrażenie subiektywnej niechęci. Według mnie "Chirurdzy" przez pierwsze sezony zasługiwali na 9, obecnie, po sporej dawce nudy, całokształt oceniam na 8 (10, bo mam sentyment i chcę podreperować ranking:).