PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122754
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

Season 7 Episode 16

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem, czy taka forma się komukolwiek spodoba, ale uznałem, że przydałoby się
"posegregować" dyskusje na temat odcinków Grey's Anatomy. Co wy na to? Poniżej będą
podrozdziały, aby każdy znalazł to, czego szuka ;)

ocenił(a) serial na 10
Mati_GA

Dyskusje przedodcinkowe, promo, sneak peaki.

ocenił(a) serial na 10
Mati_GA

No cóż... Pomysł dobry ale znając życie wszystko i tak się popląta. Ale spróbujmy:
Promo #1:
http://www.youtube.com/watch?v=FpA2VdiMj84

ocenił(a) serial na 10
Mati_GA

http://www.youtube.com/watch?v=IM_b9fP5898&feature=related

ocenił(a) serial na 10
Mati_GA

Promo#2:
http://www.youtube.com/watch?v=isc7D0Hr3Ks
Ehh... a Sneak Peeków ani widu ani słychu;(

ocenił(a) serial na 10
regi6699

http://www.youtube.com/watch?v=B1YsjmHS8LE

tu coś mamy -pisze sneak peek

ocenił(a) serial na 10
Jessie_3

http://www.youtube.com/watch?v=nVZ6WCUr5Tc #2

ocenił(a) serial na 10
Jessie_3

i tu:
http://www.youtube.com/watch?v=RdzuyXzP2RQ

może coś ciekawszego :)

wiem,wiem; pora trochę późna, ale zawsze

ocenił(a) serial na 10
Mati_GA

Dyskujse "poodcinkowe", spoilery.

ocenił(a) serial na 10
Mati_GA

Pytania co do fabuły odcinka, piosenek itp.

ocenił(a) serial na 8
Mati_GA

tak, ja sie pytam: Whats the fu**???? to jest jakaś masakra, wszytko sie wali...!!! jak myślicie o co chodzi z meredith? czy duża wada wzroku może być początkiem alzheimera?? tzn. to by było troche bez sensu bo ona jest główną bohaterką a ma być jeszcze sezon 8 to co ona robiłaby przez 1,5 sezonu w domu??? ale i tak sie stresuje...

ocenił(a) serial na 7
Dia2506

To skutki uboczne tych zastrzyków z ostatniego odcinka, a nie alzhimer.

Kamill

Jakich zastrzyków?

praula

właśnie ona nie miała żadnych zastrzyków w poprzednim odcinku... może go w ch.ja tnie: ) ...

Fajna piosenka ta co jest w promo może ktoś poda tytuł ;)

Matusek17

Piosenka to Riverside - Obél, a z tego co pamiętam miała robiony zastrzyk w zeszłym odcinku, przez Dereka, w windzie ;)

ocenił(a) serial na 10
TVmanka

Jak można zapomnieć o takim zastrzyku!:D Przecież to była najlepsza scena 15 odcinka:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
tom_evans

Jaki zastrzyk?! :P

ocenił(a) serial na 10
praula

To jest sarkazm, tak?:D

tom_evans

Nie, to jest pytanie :P

praula

Nie mogłam edytować, więc piszę raz jeszcze, ale: Achh, już wiem :P

ocenił(a) serial na 9
Dia2506

masakra to jest lex i avery...

ocenił(a) serial na 7
Karol_klop

Czy ktoś wie kiedy będzie następny odcinek?

ocenił(a) serial na 8
mary1234

dopiero w marcu, ale nie wiadomo dokladnie kiedy...przesadzaja z tymi przerwami...

eliza007

"DOPIERO w marcu" to dość dziwna odpowiedź biorąc pod uwagę fakt, że przyszły czwartek to i tak JUŻ marzec ;PP

ocenił(a) serial na 6
Karol_klop

właśnie suuuper, pasują do siebie ale jak znam życie Lexie i Sloan wrócą do siebie. ale jak na razie ona i Avery świetnie razem wyglądają;D mmm Avery jest boooski;p

ocenił(a) serial na 10
kadraaa

Myślę że Lexie powinna być z Averym... byli by świetną parą, a z Markiem to już zamknięty rozdział.
Tak przy okazji wie ktoś co to za piosenka kiedy własnie Lexi idzie do tego pacjenta powiedzieć ze ta jego dziewczyna odeszła na dobre(32min w odcinku)?

roxp15

Muzyka z odcinka 16
"Julian, Darling" by Elizabeth and The Catapult
"I Walk The Line" originally by Johnny Cash
"Riverside" by Agnes Obel- 32 minuta
"Forget It All Again" by Rich McCulley
"Plans" by The Submarines

ocenił(a) serial na 10
KoOoLcIa

Bardzo Dziękuję.... =)

ocenił(a) serial na 8
Mati_GA

czemu nikt nie porusza tematu April i Starka... to jest dopiero zaskoczenie... moim zdaniem to jednocześnie zabawne jak i troche naciągane...widać że na siłe wcisneli starka april bo ona musi w końcu kogoś mieć więc dali kogokolwiek ...ale to i tak zaskakujące

Dia2506

Czemu naciągane?- jak dla mnie jeden z najbardziej prawdopodobnych motywów!
Nie po raz pierwszy to podtatusiały pan z niczym niezachwianą pewnością siebie leci na młodą dziewczynę :p w dodatku stażystkę! ;) -ogólnie na plus, bo przynajmniej zabawnie :)

Motyw Lexie i Avery'ego... omg! Istne Beverly Hills- kazdy z kazdym... To już zaczyna być nudne... Zresztą ilu to już ona nie zaliczyła? Kochała się w Georgu, kochała z Alexem, Sloanem, kto następny? Zresztą, jak już podkreslałam... tutaj każdy z każdym :/ (nie licząc Cristiny, chyba jako jedyna nie zalicza każdego jak leci).

A najbardziej jak dla mnie nieznośnym motywem jest pani ginekolog- takiej sztucznej i stereotypowej postaci jeszcze tutaj nie było! Oczywiście postać-modelka z wybiegu, prosto od wizażysty i fryzjera, oczywiście po Harvardzie, wielce niezależna i do tego taka młoda jak na wielką specjalistkę. No litości...

Ale ogólnie cały odcinek i sezon na razie oceniam jak najbardziej pozytywnie :)

ocenił(a) serial na 7
marharytka

coraz więcej porażek zaliczają... ta nowa ze wszystkich powodów o jakich wspomniałaś - TRAGEDIA!!!!
Lexie się normalnie... puszcza. Już dawno mnie denerwowała, ale teraz naprawdę jej nie znoszę :/ chociaż muszę przyznać, że pasują do siebie z Averym, bo dla Marka ona zawsze była zbyt dziecinna i nie potrafiła go wesprzeć. Taka rozpłakana rozpieszczona gówniarka, nie ma co. Priorytety im się zawsze rozchodziły.

Wątek April i Starka - no, wreszcie coś ciekawego! Choć przyznam, że mnie zatkało! Nie mam nic do związków ludzi z tak dużą różnicą wieku, ale April jest taka super dziewczęca, że aż jak na nich razem patrzę to mi pedofilią zajeżdża ;D dam głowę, że nic z tego nie wyjdzie... nie chce mi się w to wierzyć.

Meredith z tymi wiecznymi problemami z każdej strony to też już nudna naciągana sprawa.

ZA MAŁO CRISTINY I OWENA!

I za mało wątku Teddy i tego chorego.

generalnie nuda, nie ma co się oszukiwać. Ostatnie trzy odcinki można by było spokojnie skrócić do jednego, który i tak nie byłby jakoś specjalnie dobry. Rozwlekane!

googaify

zgadzam się z googaify co do Teddy i jej męża - na prawdę jest tego za mało, mogliby postać Teddy bardzie uwidocznić, bo jest ciekawą osobą. Coś mam złe myśli co do Christiny i Owena -pioorytety mają inne co do życia (przyszłości). On chce mieć dzieci, a ona na pewno nie. Dla niej ważniejsza jest kariera i kto wie, może to ich podzieli?
Może pojawi się ktoś nowy?
Ale dla Christiny jest ot już 2 mąż..
Aaa Lexie może i jest za dużo tego seksu, ale tak czy tak ja już pisałam, że do Aver`go bym ją przydzieliła. Tylko co na to Mark? on ją na prawdę kocha.. ale popełnił za dużo błędów.. chyba jest już za późno, aby to odbudować.. szczególnie, że L+A pewnie się zakochają w sobie ;>
co myślicie?

ocenił(a) serial na 10
darionek

Przecież Christina nie wyszła za Burke'a ;D

ocenił(a) serial na 10
googaify

Ta nowa blondi - nie wiem po co ją tam dali. Pani położnik ginekolog, NIE chirurg, a pewnie niedługo będzie w głównej obsadzie. No bo jak w serialu może być jakiś singiel? Na siłę wciskają Alexowi nową pannę... Zdecydowanie jestem na nie.
Stark i April - miłe moim zdaniem zaskoczenie, choć przyznaję rację googaify - ona mogłaby być jego pacjentką, zważywszy na to jaką specjalizacją zajmuje się się Stark:D
Cristina i Owen - od dawna czekałem na konflikt o dzieci, to było do przewidzenia po odcinku z policjantką w sezonie 6.
Meredith - czy jej problemy są rzeczywiście takie denerwujące? I poza problemem z ciążą są raczej błahe.
Co mnie najbardziej martwi to choroba żony szefa. Bardzo lubię tę postać pomimo jej rzadkiego prezentowania przez twórców. Choć jest to ciekawe nawiązanie do romansu Webbera i Elis.

ocenił(a) serial na 10
tom_evans

Brak edycji jest dobijający...
Lexie to druga Izzie - popełnia dużo błędów, ale jest bardzo urocza. Choć moja sympatia do niej trochę się zmniejszyła przez jej ciągłe romanse - kilka słodkich słówek od Jacksona i od razu seks... Ale przyznać muszę, że do siebie pasują - podobny wiek, zapewne podobne spojrzenie na świat.

tom_evans

pasują do siebie nie da się ukryć ;>
a co z Teddy? jak myslicie?