Oto moja subiektywna lista powodów dla których serialu Greys Anatomy NIE da się
oglądać.
1) kompletnie pozbawiony logiki - serial o chirurgach w którym sam szpital jest kompletnie
trzecioplanowy, natomiast na pierwszym planie jest oczywiście SEX, fajni faceci i fajne laski
2) bohaterowie są płascy, jednolinijni, nudni... właściwie wszystko rozchodzi się o to kto się
z kim prześpi
3) połowa fabuły kręci się wokół napięcia seksualnego, to temat numer jeden, natomiast
uczucia i fabuła to jakiś dalszy, nieistotny plan
4) główna bohaterka to mdła, nudna istotka, kompletnie pozbawiona charyzmy aktorka, na
dodatek jako postać jest nijaka - zdecydowanie ciekawsze wątki miała yang czy teddy...
5) nie mogę uwierzyć, że szpitalem może kierować taki mięczak jak dr Shepard... no dajcie
spokój, ten facet ma pusto między nogami
Jeżeli obejrzałeś kilka odcinków i zaczynasz snuć teorie na temat tego serialu to tak na prawdę nic o nim nie wiesz.
1) To zależy od odcinka, jest wiele odcinków w którym szpital gra bezkonkurencyjnie pierwszoplanową rolę.
2) Każdy odbiera to inaczej dla mnie wcale nie są tacy jak z Twojego opisu. Pokazują swoje uczucia każdy ma inny charakter a wżyciu często o SEX (może tego nie rozumiesz ale to świadczy tylko o tym że nie szukasz kogoś z kimś mogłabyś się związać) po za tym w stanach jest trochę inna mentalność niż w Polsce a jedyną postacią której zależy tylko na seksie jest Alex - ale wszędzie znajdzie się wyjątek.
3) W twoim trzecim argumencie zawarte są dwa poprzednie więc chyba nie muszę tego komentować ponownie.
4) Ellen Pompeo jest aktorką, którą albo się lubi i cenie albo nie( nie wiem czemu tak jest ale dużo osób za nią nie przepada nawet wiele fanów chirurgów) Ale każdy ma własny gust i o tym się nie dyskutuję. Dla mnie akurat sama aktorka a także postać jaką gra podoba mi się.
5) W tym punkcie udowodniłaś, że obejrzałaś tylko kilka odcinków, ponieważ SPOILER Derek jest szefem tylko w szóstym sezonie KONIEC SPOILERA. Nie będę wypowiadał się na temat jego męskości bo ja wolę kobiety.
Podsumowując twoje argumenty są dla mnie śmieszne. Jeśli wolisz obejrzeć coś bardziej " szpitalnego" to proponuję Ci "Na dobre i na złe" ...........
I nie namawiaj kogoś na nie oglądanie tego serialu bo możesz kogoś niepotrzebnie zrazić.....
Zupełnie się z Tobą zgadzam, obejrzała kilka odcinków, i zraża ludzi..
To jest dość niewłaściwe, poza tym jeśli ktoś zwraca uwagę na to na co chce, czyli sex nie widzi innych dość istotnych rzeczy.
Tez tak uważam chirurdzy sa spoko!!! wiadomo ze nie bedzie to żywcem z prawdziwego szpitala!!! Chirurdzy the best!!!
Miałam coś odpisać, ale jakoś nie czuje powodu do dyskusji na temat serialu z kimś o nicku Wampirusia i z Pattinsonem w avatarze :P
PS. I która High School Musical ocenia na 10pkt. Myślę, że to ucina wszelkie dyskusje :P
(Sorry, że w nowym poście, ale nie dało się edytować :) )
to zachęcam Cię żebyś oglądała nasz polski serial "daleko od noszy" może on będzie dla Ciebie wystarczajaco dobry
popieram reszte
i miłego oglądania chirurgów ;-)
Zgadzam się z Tobą ,,praula,,. To poprostu fanka tego Zmierzchu,nie chcę tu nikogo obrażać bo każdy ogląda co chce ,ale jak ktoś taki może oceniać Grey's anatomy, skoro ocenia HSM na 10 pkt,no sorry...ona nie ma pojęcia o takich serialach jak Grey's anatomy. Zadowala ją High school musical ;D
Każdy ma swój gust i go szanuje, mimo, że ktos ocenia HSM na 10, choć sama akurat za tym filmem nie przepadam xD Ja np też mam avatar z New Moon, ale jestem też fanką GA i uważam, że to głupie ogdać serial w połowie (6 sezon) i to pare odc i go oceniać... trzeba obejrzeć od początku, żeby zrozumieć postacie i fabułe...
Po pierwsze: ile Ty masz lat?
Po drugie: Najpierw obejrzyj więcej niż trzy-cztery odcinki serialu.
Po trzecie: Nie można się spodziewać po kimś kto ocenia Zmierzch i HSM na 10, że to mu się spodoba.
Wydaje mi się, że jesteś jakimś dzieckiem, ponieważ widzę jakie oglądałaś filmy, jak je oceniłaś, twój avatar, twój nick. Więc nie dziwota, że nie spodobał Ci się ten serial, bo nie jest on dla Ciebie. Ten serial jest dla dorosłych lub dla nastolatków, którzy są dojrzali. Ten serial nie kręci się wokół seksu, a przypadki pacjentów są ciekawe i wzruszające.
Zresztą nie rozumiem po co pisać, że ten serial jest denny na forum filmweba Chirurgów, ponieważ to chyba jest oczywiste, że prawie wszyscy będą ich bronić. Zastanów się następnym razem jak coś napiszesz! -.-
Nie dojrzałaś do zrozumienia tego serialu, nie oglądaj! Proste!
Wracaj do Edwarda!
najpierw uważasz , że serial jest tylko o sexie ( wypowiadasz się jakby Cie to gryzło ) a za chwile piszesz ze Shepard ma pusto miedzy nogami - dając do zrozumienia , ze interesuje Cie jedno.
Ja osobiście uwielbiam ten serial ale rozumiem iż nie każdy musi go lubić , ale nie krytykuj tak jakbyś się na tym serialu znała . On jest o przypadkach medycznych , pracy chirurgów , ich życiu osobistym oraz o uczuciach które są w każdym człowieku.
Dam przykłady , które to ukażą :
2 x 16 - gdzie jest walka pomiędzy ratowaniem własnego życiem a ratowaniem pacjenta
2 x 26 - ile jest się w stanie poświecić dla drugiej osoby
3 x 16 - o tym jak łatwo jest się poddać śmierci kiedy życie nas zawodzi
4 x 16 - kiedy głupi popis przed dziewczyną może skończyć się tragicznie
3 x 25 - kiedy nie da się kochać za dwoje
4 x 14 - uprzedzenia o orientacji seksualnej
5 x 24 - wielkie poświecenie dla osoby zupełnie nic nie znaczącej w naszym życiu
6x 23 / 24 - jak daleko jest się w stanie człowiek posunąć kiedy targają nim złe emocje
Oczywiście to są tylko przykłady gdyż każdy odcinek skłania do innych przemyśleń.
Na koniec tylko dodam , nie wiem czy Cię rodzice , dziadkowie , koleżanki , nauczyciele , uświadomili ale kiedy człowiek osiąga dojrzałość seksualna ( i ma drugą polówkę u swego boku chodź są i wyjątki ale to mało ważne ) to sex staje się dla niego chlebem powszednim jest to wtedy coś tak normalnego jak pójście do toalety i zrobienie siku. To sposób wyrażania uczuć pomiędzy dwoma osobami , to bliskość , szacunek , również droga do rozmnażania się - ale to nei forum o sexie tylko o serialu tak więc wydorośnij troszkę z filmów które oglądasz abyś zrozumiała o co chodzi w tym serialu.
I Pozdrawiam Cię miłośniczko wampirów ( swoją drogą w 4 częsci sagi zmierzchu Edward z Bella też zaznają sexu ;) )
"(...) kiedy człowiek osiąga dojrzałość seksualna ( i ma drugą polówkę u swego boku chodź są i wyjątki ale to mało ważne ) to sex staje się dla niego chlebem powszednim jest to wtedy coś tak normalnego jak pójście do toalety i zrobienie siku (...)" - jeśli ktoś w pracy ma tylko czas na "zrobienie siku", to co wtedy? Musi wybierać: sex albo mikcja?
Forum nie jest o sexie, ale serial bardziej się na nim skupia niż na prawdziwej pracy w szpitalu.
Zgadzam się z założycielką tematu oprócz 2. punktu, bo postacie są dosyć ciekawe, ale najbardziej ciekawe jest ich życie prywatne. W żadnej służbie zdrowia nie da się takiego uświadczyć (podejrzewam, że w USA też nie).
Odrazu piszę, że widziałam prawie cały pierwszy sezon GA. Nie oglądam serii "Zmierzch", 'Harrego Pottera", HSM, Hannah Montana i innych filmów przeznaczonych głównie dla młodzieży.
Nie będę rozstrzygać Twoich wewnętrznych przemyśleń na temat sexu. Zwłaszcza na przykładzie jaki podałam :) , Nie masz czasu na sex w pracy Twoja sprawa masz to tez Twoja sprawa i nic mi do tego :)
A w GA mają na to czas to i sobie uprzyjemniają chwilę.
Ja się nie zgadzam bo mam do tego prawo jak i Ty - szanuje Twoje zdanie ale 80% serialu to praca w szpitalu , jeśli mam obstawiać serial skupiający się na współżyciu będzie to "Sex w wielkim mieście"
Według mnie uprawianie sexu w pracy jest nieetyczne, szczególnie w szpitalu. Nieważne, czy ktoś znajduje na to czas, czy nie. Chyba tylko w GA lekarze żyją w tak zaczarowanym świecie, że ich przełożeni przyzwalają na takie zachowanie. Szpital to szpital, czyli miejsce pracy i obecności cierpiących ludzi, a nie miejsce spotkań towarzyskich. Nie twierdzę, że postaci z tego serialu nie zajmują się pacjentami, ale powinni zdecydować, co jest dla nich ważniejsze w godzinach pracy. Nie chodzi mi tu tylko o sex, ale także o skupianiu uwagi nad rzeczami, o których można równie dobrze załatawiać po godzinach pracy. Prawdziwy lekarz zostawia albo przynajmniej stara się zostawiać swoje sprawy prywatne poza szpitalem lub gabinetem lekarskim. Uwierz mi, że w prawdziwym świecie to u większości medyków naprawdę wychodzi. Może wielu widzom "realia pracy" w szpitalu w GA wydaje się bardzo ciekawe, ale dla mnie jest warte pożałowania.
Jak już to te 80% to obecność bohaterów w szpitalu, ale obecność i czysta praca to nie to samo.
a ty w swojej pracy na pewno poświecasz 100% czasu na wykonywaniu swojego zadania i nie zajmujesz się czymś innym rozmowami z kolegami koleżankami i szperaniem w internecie chyba musze pogratulować twojemu pracodawcy takiego pracownika
Zapewniam Cię, że lekarze poświęcają więcej czasu na pracę kiedy są w szpitalu niż jak mamy to pokazane w tym serialu.
chyba zapominasz o jednym - rozmawiamy o serialu a nie o prawdziwym życiu. Dziewczyno proszę Cię jak w serialu pojawi ufo też będziesz porównywać do naszego życia ? nie zapominaj iż to tylko i włacznie serial - fikcyjna fabuła , bohaterowie , szpital.
Gdyby miałoby byś ufo, to w gatunku serialu byłoby pewnie 'sci-fi' (chociaż i bez tego serial jest mało realny). Chcecie oglądać ckliwe bzdury, to oglądajcie, ale ja pewnie nigdy nie przestanę się czepiać, kiedy prawie wszyscy na forum tego serialu piszą, jaki to nie jest wspaniały.
Wybacz ale udajesz mądra tylko tak naprawdę Ci to nie wychodzi :) interpretujesz tylko swoje wypowiedzi a wogole nie rozumiesz jaki był sens mojej odpowiedzi. No ale nic , nie ważne :) Serial ten jest bee ale za to CHOJRAK TCHÓRZLIWY PIES zasługuje na 8 - godne pochwały :) ale nie ważne
Chcesz udwac mądrą udawaj dalej a i tak kązdy z nas bedzie ogladac ten serial bo mamy do tego prawo jak i Ty do wyrażąnia własnej opini.
Nie rozumiem jednego skoro widzisz iż bez sensu jest tu "sprzeczka" to po co dalej ingerujesz w ten temat ?
Ja w każdym razie się wyłączam z tej konwersacji.
POZDRAWIAM FANÓW GREY'S ANATOMY i już nie mogę się doczekać dzisiejszego odcinka :)
Wyłączasz się, bo Chcesz mieć ostatnie słowo. Interpretuje, a przynajmniej staram się interpretować wszystkie posty tej dyskusji. Zarzucasz mi, że nie jestem mądra, ale może dla kogoś, kto ma takie przemyślenia na temat seksu i pracy, moje uwagi mogą wydać się dziwne i głupie. Może Tobie się wydaje, że piszę o czymś, o czy nie mam pojęcia. Oświęcę Cię: codzienne widuje lekarzy w pracy na ćwiczeniach i na praktykach. Nie jestem jeszcze lekarzem, ale za dwa lata będę. Moim zdaniem GA uwłacza godności lekarzy. I gratuluję wejścia na mój profil i sprawdzenia, jakie seriale oglądam (a oprócz Chojraka oglądam jeszcze inne, prawda?). No, ale kiedy braknie argumentów...
POZDRAWIAM ANTYFANÓW GREY'S ANATOMY i nie mogę się doczekać, kiedy ten serial wypadnie z TOP100 seriali:)
masz racje zbrakło mi sorki :( szkoda , że tak bardzo chcesz wierzyc , że ten serial dzieje sie naprawde.
Moja przyjaciółka jest pielęgniarka i tu sie zgodzi jak i ja z Toba - serial odbiega w jakims stopniu od "realnej" pracy w szpitalu. Lecz to tylko serial.
Po prostu denerwuje mnie to nadmierne ubarwianie postaci i wątków z nimi związanych. Naprawdę, wydaje mi się, że już choćby "Ostry dyżur" jest lepszy w tym względzie (przynajmniej w pierwszych sezonach).
tu masz rację , dlatego ja oglądam ten serial głownie dla ich zycia prywatnego :) a praca w szpitalu jest miłym ubarwieniem:0
Nat0 nie wiem o co ten problem. Przecież Chirurdzy to serial, coś co jest fikcyjne. Filmy, seriale prawie zawsze nie mają być 100 % potwierdzeniem prawdy. Jakby tak było 99% produkcji upadło by bezpowrotnie, ludzie nie chcą oglądać tego co w 100% prawdziwe. Chcą oglądać to, co odzwierciedla ich uczucia w pewnym stopniu. Uczucia, które są w jakimś stopniu skondensowane. Serial to ma być skrót do ich uczuć. Do mnie Chirurdzy trafiają od kilku lat. A tak na marginesie, 4 lata temu miałam zabieg gdzie operował mnie lekarz (kochanek pielęgniarki - asystentki) i asystentka - pielęgniarka (kochanka lekarza). Czyli para, dogadywali się pięknie przez co miałam miły zabieg. Takie rzeczy mają miejsce także i w naszej cudownej służbie zdrowia, pewnie rzadko mają miejsce ale jednak się zdarzają. Więc o co ten problem.
Prawie cały 1 sezon? LOL!
1 sezon miał najmniej odcinków (9), sezonów mamy 7.. i na podstawie kilku odcinków wysuwasz opinie?
Mądre :]
Teraz to już nie wiem. Wydaje mi się, że widziałam więcej odcinków. Zawsze mylą mi się sezony i poszczególne odcinki seriali. Ostatnim odcinek, jaki widziałam, to bodajże ten, w którym pojawia się młodsza siostra Meredith. Który to sezon?
GREY' ANATOMY JEST THE BEST! I MY FANI O TYM WIEMY! :) Nie przejmujmy jakimś się tam dzieciakiem ,który kocha Zmierzch i HSM :) Dzieci teraz zachwycają się takimi rzeczami. Więc wracaj ,,wampirko,, do swojego ,,zaczarowanego,, świata wampirów ...i HSM :) :D
TAK JESTEM BRiTNEY SPEARS:d to straszne, że taki film jest oceniany przez Ciebie na 10 pkt:)a serial Chirurdzy wymiata I am loving it:D
Według mnie Chirurdzy są takim serialem, który albo się lubi ( i przymyka oko na niektóre nieścisłości) albo nie. Ja już po kilku odcinkach go polubiłam, bo nie zwracam uwagi na problemy w stylu 'czy seks w pracy jest w porządku czy nie', głownie dlatego, że to serial, a nie prawdziwe życie. Jeśli chodzi o bohaterów wcale nie są dla mnie płytcy, co do tego, że uczucia są na dalszym planie to już dla mnie zupełna nieprawda-związek Meredith i Dereka opiera się (szczególnie w późniejszych sezonach) na uczuciach, wsparciu, a nie na seksie.Z tym, że czasem przesadzają z wątkami z życiem prywatnym lekarzy, a nie pacjentów jestem w stanie się zgodzić-jest to czasem irytujące.Poza tym serial ma świetny soundtrack (to akurat dla mnie ważne ;)). I szczerze mówiąc mam w nosie co ktoś sobie ogląda i jak to ocenia, jeśli potrafi później uzasadnić swoją krytyke jakimiś racjonalnymi argumentami. U mnie ten serial jest 10/10, bo podoba mi się jego atmosfera, dramatyzm i gra aktorska (szczególnie Sandry Oh, Chandry Wilson i przez wielu niedocenianej Ellen Pompeo). To tyle w temacie :)
A ja sądzę że jeśli komuś się coś nie podoba to niech po prostu nie ogląda zamiast narzekać i krytykować
gust to sprawa subiektywna dla Ciebie porażka dla innych rewelacyjny film o ludzkich uczuciach i nadziejach
prowodyrka i tyle.. należysz do grona ludzi, którzy koniecznie szukają wrażeń na forach, grach online itp. zapewne jesteś zakompleksianą, brzydką laską, która ma problem ze stratą cnoty i stąd te zainteresowanie sexem i prowokowanie fanów innych serialów ;] gardzę !
Prowodyrką gdyż napisałam co sądzę ? Argumenty powalające po prostu wychodzi z tego taka mądrość . inteligencja oraz szacunek do innych ludzi oraz poglądów ........ A ja gardzę ludźmi którzy myślą ze wszystko wiedzą najlepiej i że ich poglądy są tylko słuszne
Gratuluję także analizy , oceny bardzo konstruktywna i na poziomie cieszę się że tak wszystko wiesz
dziewczyno nie wygaduj takich bzdur jeżeli nie podoba Ci się serial to go jedynie oceń. lista twoich argumentów jest zwyczajnie śmieszna.;)
Ah, nie będę już Cię nawet komentować, bo szkoda mi słów. Znam takich ludzi którzy po obejrzeniu kilku odcinków mają wyrobioną opinie na temat jakiegoś serialu. Powiem ci, że każdy ma własne zdanie, ale wyrabia się ją po obejrzeniu więcej niż kilka odcinków. Mi się on na samym początku bardzo podobał. Potem przestałam oglądać bo mnie dołował i przestał mi się podobać, ale teraz znów mam kota na jego punkcie ; )
w opisie serialu jest wyraznie napisane przez uzytkownika Monika_4:"Serial opowiadający o grupie absolwentów akademii medycznych, będacych w chwili obecnej stażystami w jednym ze szpitali w Seattle". jesli opowiada o stazystach i ich zyciu to moim zdaniem obowiazuja wszystkie aspekty takze sex. powiedzac szczerze ten watek najbardziej mi sie podoba :D, ale kazdy odcinek wystepuja inni pacjeci którzy przechodza przez ciezkie sytuacje, adekwatnie do obecnej sytuacji takze stażyści teraz rezydeci maja podobne emocjonalnej.
Chirurdzy / Grey's Anatomy (2005 ) niezły serial ale przenieśli kilka rzeczy z House to znaczy : Jedzenie w kostnicy i u pacjęntów w śpiączce i halucynację no i jeden lekarz gra dupka i chama Karev ale coż widocznie chcieli zrobić z niego House ale im się nie udało luzik .
nie każdy wredny lekarz musi być ściągnięty z housa... house jest bardzo fajny ale zrobił sie monotonny i przewidywalny a w chirurgach jest ciagle jest akcja
Trochę przesadzasz, że ściągają coś z House. Jedzenie w kostnicy, powiem tyle, jeśli studenci w Polsce jedząc przy zwłokach co dopiero stażyści? To jest 'normalne', plus kostnica jak widać jest najrzadziej uczęszczanym miejscem. Nie które rzeczy będą wspólne w wielu serialach i pogódźcie się z tym ludzie ;/
To bzdury z tym jedzeniem przy zwłokach. Takie rzeczy są tylko w filmach i serialach:)
eee, lubię dyskutować, ale tym razem chyba ujmę to inaczej: psik, psik, bo cię kołkiem w serce połechcę!
to najlepszy serial! każdy odcinek trzyma w napięciu zawsze się coś dzieje... można płakać i śmiać się bo jest pełen emocjonujących chwil.... z utęsknieniem czekam na kolejny odcinek!
ja się zupełnie nie zgadzam. Obejrzenie paru odcinków z sezonu 6 to kiepski powód by oceniać film. Trzeba zacząć od pierwszego odcinka sezonu 1, by zrozumieć to wszystko. Meredith jest taka jaka jest bo jak tłumaczyli w poprzednich sezonach miała matkę nie do końca zdolną do wychowania dzieci. Gdybyś obejrzał każdy odcinek tego serialu to byś się wciągnął. To jest jedyny serial jaki oglądam i właśnie skończyłam sezon szósty. Jest genialny!
PS
Z resztą sądząc po filmach które oznaczyłaś na 10 można się spodziewać negatywnej reakcji w związku z tym serialem, bo chirurgów trzeba rozumieć i mieć mądry łeb. To nie jest film na którym masz wszystko na tacy, a główny bohater jest jak Edzio Pedzio, albo High School Musical.