PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122760
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

"Grey's Anatomy" to jedna z tych produkcji, której przyszłość uzależniona jest od woli aktorów. Aż czwórce głównych bohaterów po tym sezonie kończą się kontrakty, które nie zostały póki co przedłużone.

Info za http://showtv.pl/news_item_3288.htm

ocenił(a) serial na 8
salmaatache

bez tych czworki glownych aktorow jesli nie bedzie nowym sezonie to nie ma co dalej ogladac tego serialu, bo glownie serial opiera sie Meredith Grey i jej narracji, wiec jakos nie wyobrazam sobie zeby tego nie bylo w kolejnym sezonie

ocenił(a) serial na 10
ana486

Z "Er" też główni bohaterowie odchodzili, a serial kręcili dalej... Jeśli chodzi o mnie, to gdyby główni bohaterowie odeszli to wolałabym, żeby serial się skończył.

ocenił(a) serial na 8
Wercia1501

Pewnie tyle, że ostatnich sezonów ER nie dało się oglądać, albo oglądało się z nudów. Po uśmierceniu Greena w 8 sezonie jakość zaczęła spadać i w miaaaarę przyzwoicie było gdzieś do 10 sezonu...Jeżeli ta czwórka, albo ktokolwiek z nich miałby odejść, to wolę, żeby serial się skończył. (Nooo chyba, że Justin), chociaż i tak by było szkoda. Moim zdaniem jedynie 7 sezon był słabszy od pozostałych, a tak zawsze z przyjemnością oglądałam GA. Nie ma sensu ciągnąć czegoś na siłę i psuć tylko coś dobrego jak w przypadku ER. Tylko dziwi mnie, że jesteśmy za połową serii, a nikt nic nie mówi. W Gotowych na Wszystko już dawno było wiadomo, że to 8 sezon jest ostatnim i trąbią o tym co chwile.

Sabbath_PL

Wg mnie powinni już skończyć ten serial jestem fanką GA i kochałam ten serial ale ten sezon mi się już nie podoba już nie mają co wykombinować więc kombinują jak koń pod górę w totalnie złym kierunku zamiast połączyć Lexi i Marka, rozdziewiczać Kepner i wreszcie z kimś spiknąć Alexa, albo wprowadzić jakiś progress do choroby Adele to oni wymyślają jakąś zdradę i nic poza tym... wieje nudą.

ocenił(a) serial na 10
Sabbath_PL

No właśnie. Serial nosi nazwę po głównej postaci, więc kontynuowanie go bez Mer byłoby bez sensu. No ale niestety nie my decydujemy :(

ocenił(a) serial na 7
salmaatache

Bez tych aktorów dalsze sezony nie mają sensu, to już byłby kompletnie inny serial.

Chciałbym, żeby ten sezon okazał się ostatnim, a jeśli nie, to pewnie i tak przestanę to oglądać, bo GA jest już męczące i nudnawe. Formuła się wyczerpała.

ocenił(a) serial na 8
salmaatache

Czytałam gdzieś , chyba na wp , że jeszcze nie jest pewne czy odchodzą z serialu, decyzja jeszcze nie zapadła i z wypowiedzi Dempsey'a wynikało że przedłuży kontrakt, więc na razie nie ma co snuć pesymistycznych wniosków:) E. Pompeo też tam pow że jst gotowa na konsultacje w sprawie kontraktu jesli producenci nadal chcą z nią współpracować. Większość tych aktorów nie ma innych zobowiązań, na innych planach, więc odchodząc z GA stracili by pracę.

ocenił(a) serial na 10
doma175

I tym się pocieszam. W innych rzeczach ich nie widać, oprócz Dempsey'a który wybiera dość mierne filmy. Kiedyś (chyba) na Polsacie wyświetlali film z Pompeo, ale był taaaak nudny i przewidywalny, że wyłączyłam. Oprócz serialu nic im nie zostaje, choć z drugiej strony ciągnięcie serialu na siłę nie byłoby mądrym rozwiązaniem.

ocenił(a) serial na 10
Wercia1501

Zgadzam się, pod tym względem pewnie nikt nie będzie chciał odchodzić. Mnie się wydaje, że jeśli mieliby zakończyć serial to trąbiliby o tym dużo wcześniej, wszak bardzo popularny jest. Poza tym zakończyć serial trzeba mieć jaja i poparcie szefów stacji, którzy nie będą chcieli wyciskać co się da nawet kosztem słabej jakości. Jeśli będą kręcić dalej to ciekawi mnie jak rozwiążą posady w szpitalu, chociaż każdy wybierze sobie inną specjalizację, no a po 1 miejscu to pewnie jest.
Mnie się serial podoba, mogą nakręcić jeszcze 1 sezon, mam nadzieję, że zakończenie będzie zwieńczeniem wspaniałego serialu, z tym, że nie chciałabym słodkiego do wyrzygania zakończenia, byle nie uśmiercili połowy obsady oczywiście.

ocenił(a) serial na 10
dreamseal

Hmm ja bym chciała by zakończył się dobrze po jakimś mega dużym wypadku w których O i C zrozumieli, że najważniejsza jest miłość a o dziecku mogą porozmawiać za parę lat. I żeby w przesłaniu było "a życie i tak toczy się dalej". Widzę jak JUŻ lekarze GA stoją i obserwują nowych stażystów, podobnych do siebie. Nie wiem tylko czy to miałoby sens, bo oni mają swoich stażystów itd. No ale to tylko tak wg mnie :)

A swoją drogą C jest już prawie samodzielnym lekarzem i już dwa razy zaszła w ciążę(!). W tych czasach to nawet dzieci z podstawówki wiedzą jakie są środki anty, a ona lekarz i nic!!! - kiepski pomysł scenarzystów.

ocenił(a) serial na 8
Wercia1501

No Dempsey gra w jakiś marnych komediach, inni tez gdzieś tam się przewijają:) Ale z tym się zgodzę, jesli mają serial ciągnąć na siłę to juz lepiej go jakoś fajnie po tym sezonie zakończyć. A jeśli by odeszli główni aktorzy to nawet nie ma co go oglądać, ta seria i tak już nie ma takiego polotu jak poprzednie . Dla mnie 5-6 najlepszy, 7 tez coś się działo ,a teraz taka prawie że sielanka ( oprócz Christiny ).

ocenił(a) serial na 10
doma175

U "Gotowych na wszystko" było od początku wiadome, że ten sezon będzie ostatnim, było to reklamowane i rozgłaszane wszędzie gdzie się dało, z GA jest inaczej i wydaje mi się, że jeśli aktorzy podpiszą umowy to tylko na jeszcze jeden sezon, który będzie ostatnim. I chociaż bardzo lubię GA to uważam, że pora już kończyć. Bo po co zrobić z tego tasiemca? Najlepszy serial to taki, który ma koniec :)

ocenił(a) serial na 8
Wercia1501

W sumie jeśli chodzi o serial- Dr House to już od jakiegos miesiąca wiadomo że to koniec, więc gdyby to był koniec Ga to już by to zostało rozgłoszone. Ale chyba wolałabym koniec na tym sezonie żeby w pamięci pozostał mi obraz zajebistego serialu do którego zawsze mogę wracać.:)))) No chyba , że da zrobi coś ze scenariuszem, że oglądanie tego i przeszłego sezonu będzie przyjemnosica:)

ocenił(a) serial na 10
doma175

Oj nie, z Hausem również było wiadomo od początku, że to koniec. Już gdy się zaczął to zostało to ogłoszone. Hmm po jakimś trzecim odcinku? Możliwe, że dopiero teraz to ogłoszono oficjalnie, lecz net to szumiał już od wielu miesięcy, że to już koniec doktorka.

ocenił(a) serial na 8
Wercia1501

Nie no wiem, wiem, tylko chodzi mi o ofiacjalne ogłoszenie tego. Tak samo jest z GA szumi od plotek, a oficjalnie nic nie ma i już nie będzie zapewne.

ocenił(a) serial na 10
doma175

No nie wiem, jeśli miałby to być ostatni sezon GA to powinni już to ogłosić. ile jeszcze odcinków zostało? Kilka...

ocenił(a) serial na 9
salmaatache

pod linkiem http://janelle-coulton.suite101.com/will-abc-renew-greys-anatomy-for-season-9-a4 02789 znajduje się artykuł z dosyć wnikliwą analizą tematu. shonda rhimes ogłosiła na swoim twitterze, że sezon 9 na pewno będzie: http://www.tvserieslounge.com/2011/07/greys-anatomy-news-there-will-be-season.ht ml

ocenił(a) serial na 7
magdalenka_q

chcą chyba na siłę dobić oglądających kolejnym nudnym sezonem :/ Tak czy siak, to mój ostatni sezon.

ocenił(a) serial na 8
lookacz2007

Mam w takim razie nadzieję, że jakoś fajnie to zakończą i 9 sezon będzie ostatnim.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
magdalenka_q

a ja sie już cieszę z kolejnego sezonu - uwielbiam Greysów :)
ale to prawda ze nie wyobrazam sobie GA bez Mer czy Dereka no i Cristiny ;)