PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122720
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

gardze takim serialem jak greys anatomic, strata czasu...

ocenił(a) serial na 10
jakotako

nudzi Ci się?
skoro Cię nie interesuje "Grey's Anatomy" to po co tu wchodzisz?

ocenił(a) serial na 2
Lady_Maroon

sprawdzic czemu ludzie sie tym interesuja?

ocenił(a) serial na 10
Lady_Maroon

pewnie z tego samego powodu co Lost, czy Heroes.. tylko że inni ludzie.

ocenił(a) serial na 8
jakotako

Lost - badziew - zależy im tylko na kasie, ciekawe są tylko odcinki kończące serię. W środku specjalnie przedłużają (ping-pong, samochód a dżungli itp.)
PB - tylko 1 seria dobra, druga do dupy
Heroes - samo w sobie kiczowate

ocenił(a) serial na 10
arek15

LOST - Totalnie Do DUPY
PB - Świetny Serial
Heroes - Też Bardzo Fajny
LOSTÓW zastąpiłąbym One Tree Hill albo Desperate Housewives.

ocenił(a) serial na 10
anusya

Nie zgadzam sie z toba ze LOST jest do dupy bo tak wcale nie jest!!! Lubie chirurgow sa fajne ale nie zgadzam sie z twoja opinia na temat mojego ulubionego serialu! A co do jakotako to rzeczywiscie jestes zalosny - chyba uciekles z jakiegos wariatkowa albo przynajmniej potrzebujesz sie dowartosciowac tym ze ktos odpowie na twoja nedzna prowokacje!!!

ocenił(a) serial na 10
anusya

Nie zgadzam sie z toba ze LOST jest do dupy bo tak wcale nie jest!!! Lubie chirurgow sa fajne ale nie zgadzam sie z twoja opinia na temat mojego ulubionego serialu! A co do jakotako to rzeczywiscie jestes zalosny - chyba uciekles z jakiegos wariatkowa albo przynajmniej potrzebujesz sie dowartosciowac tym ze ktos odpowie na twoja nedzna prowokacje!!!

ocenił(a) serial na 10
anusya

ocenił(a) serial na 2
arek15

na kasie?
o to chodzi w telewizji kolego, greys anatomy pewnie charytatywnie robia...

ocenił(a) serial na 2
jakotako

na tym forum (dotyczacym serialu) napisalem, ze inne seriale sa lepsze, a ten nie miesci sie w trojce najlepszych wg mojego gustu, czyli temat na forum jak najbardziej na miejscu.
co ludzie widzicie w takich serialach, bo czytam to forum i nie wiem dalej?
nie bede tu pisal dlaczego lost jest najlepszy, bo to nie jest forum losta. prosze wiec trzymac sie tematu, czyli pisac jaka jest wg was wielka trojka, ewentualnie co jest wspanialego w greys anatomy, a jesli ktos nie ma nic do powiedzenia na ten temat, to nie wpisywac sie po prostu i ignorowac.

ocenił(a) serial na 2
jakotako

jeszcze raz podkreslam, to nie prowokacja, nie obrazajcie bo to o was swiadczy, nie zachowujcie sie jak gowniarze...
i bez argumentow prosze takich jak tu jedna kolezanka mnie poraczyla: "lubie ten serial bo jest fajny"...

ocenił(a) serial na 10
jakotako

Jak ktoś pisze, że czymś "gardzi.." to jednoznacznie wskazuje to na prowokacje - bo jeśli ma się na celu wyrażenie tylko swoich opinii to raczej się inaczej dobiera słownictwo (no ale cóż, co człowiek to obyczaj ;)
Wyobraź sobie, że można lubić 'Grey's Anatomy' za to, że czasem trzyma w napięciu (przypuszczam, że jest to inne napięcie niż w Twoich ulubionych serialach), przypadki niektórych pacjentów mogą naprawdę rozbawić, a niektóre wzruszyć. Nieraz pojawiają się zabawne sytuacje z głównymi bohaterami, śmieszne dialogi.. Poza tym każdy, kto ogląda jakiś serial, ma jakiś ulubionych i nielubianych bohaterów - jest ciekaw, co im się przydarzy, liczy na pomyślne rozwiązanie dla tych lubianych i na klęskę dla tych nielubianych... Można się wciągnąć. To wszystko przeplatane świetnymi piosenkami (oczywiście jest to kwestia gustu - mnie się podobają) i całość jest naprawdę DOBRA.

To co oglądamy zależy od naszego gustu (i nie powiem, że o gustach się nie dyskutuje - w końcu po to jest forum), ale wchodzenie na forum i mówienie, że czymś gardzisz nie ma sensu. Możesz nas zachęcić do oglądania Lostów, PB, czy Herosów, ale wybacz, to, że Ty GARDZISZ "Grey's.." to.. właściwie jaki to ma sens?

ocenił(a) serial na 10
Lady_Maroon

Poza tym "Grey's..." to serial o miłości, przyjaźni, dodatkowo przeplatany ciekawymi przypadkami medycznymi i zabawnymi dialogami. Można się w tym serialu odnaleźć o wiele bardziej niż w PB czy LOST. Tutaj śmieszne sytuacje ukazane są na przemian z życiowymi dramatami, a sam serial pełen jest dylematów i trudnych wyborów. Może dlatego wielu ludzi woli Grey's od innych produkcji. W tym na szczęście ja :D Jeżeli ktoś woli seriale w których każda sekunda trzyma w napięciu (teoretycznie, bo i tak zazwyczaj wiadomo, co się wydarzy) i jest negatywnie nastawiony do "Grey's.." to nawet setki postów go nie przekonają do zmiany poglądów, a wszystkie argumenty skwituje czymś w rodzaju "ale ten serial i tak jest beznadziejny". Ale cóż są gusta i guściki:) Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Black_owl

no właśnie! ani my nikogo, kto już ma swoje zdanie nie przekonamy do "Grey's Anatomy", ani nikt nas nie zniechęci - więc cała argumentacja mało potrzebna ;)

ocenił(a) serial na 2
Lady_Maroon

dzieki za merytoryczne i rzeczowe argumenty, o to wlasnie mi chodzilo...
thnx

jakotako

Kurcze my - fani tego serialu to nie Jehowi... mamy cię jakoś nawrócić na serial czy coś? bo nie rozumiem... nie każdy musi kochać jakiś serial, a po twojej trójce ulubionych seriali widać, że wolisz seriale akcji...

Uwielbiam Heroes, ale ostatni odcinek to dla mnie porażka...
Lost - było super... na początku... teraz to jest najwyżej "fajne"
PB - dla zabicia czasu można obejrzeć, nawet niezłe, ale tylko końcówka pierwszego sezonu.

Grey's Anatomy jest życiowe, wątki dramatyczne i humorystyczne są ze sobą zgrane. Pokazane są również ciekawe przypadki medyczne, gra aktorska świetna, postaci barwne, muzyka rewelacyjna!

ocenił(a) serial na 2
jakotako

ok ludzie, dzieki za ww argumenty!
z tym gardzeniem to rzeczywiscie przegialem, za co wszystkich fanow niniejszym PRZEPRASZAM i ZWRACAM HONOR.
thnx

ps. nie odpisujcie tu juz, niech ten temat zginie w morzu innych...

ocenił(a) serial na 10
jakotako

przeprosiny przyjęte ;)
----------------------------------------------------------------------

jakotako

1. Rome
2. Firefly
3. 24

To są najlepsze trzy seriale, bucu (no offence):P

Za nimi wrzuciłbym może House M.D., Dextera...

Lost, PB i Heroes są daleko za tymi co wymieniłem.
Grey's Anatomy jeszcze nie widziałem.

ocenił(a) serial na 10
jakotako

Taki sam post wrzuciłeś przy filmie Desperate Housewives. Nudzi ci się widzę, a poza tym Amerykańskie seriale zawsze maja jakieś przesłanie, morał i może jakbyś GA obejrzał skrupulatnie i w pełni zrozumiałbyś dlaczego ten serial uwielbia tyle osób. On nie jest prostym i bezwartościowym kiczem puszczanym w 30 krajach, zawiera wiele wątków i historii które uświadamiają(przynajmniej mi) jakie życie jest naprawdę i jakie robimy błędy.

ocenił(a) serial na 10
Gossip_Boy

1.One Tree Hill
2.Desperate Housewives
3.Heroes
4.Grey's Anatomy
5.The.O.C
6.Prison Break
7.Smallville
Nie umemim wybrać najlepszej 3 :) to moja szczęśliwa 7 :D:D:D

ocenił(a) serial na 9
jakotako

Lost
PB
Grey's Anatomy
CSI (Miami, NY, LV)
i może jeszcze 4400.
Gdybym mogła oglądać tylko jeden z tych seriali to na pewno byłby to LOST ;)
Heroes... Hm... ma nagrane gdzieś pierwsze kilka odcinków, ale jakoś nie mogę się zebrać, żeby zacząć oglądać - szczególnie, że nie widziałam następnych i już pewnie nie zobaczę ;]

ocenił(a) serial na 10
jakotako

Rozumiem że gardzisz tym serialem tylko dla tego że jest zbyt mądry albo zbyt życiowy jak dla Ciebie!! Ja uważam że serial jest więcej niż świetny. Oglądam go za każdym razem i muszę przyznać że nadal mnie szokują odcinki. Serdecznie pozdrawiam

sol123

zdaje się, że on już przeprosił za użycie słowa "gardzę..." może warto było przeczytać poprzednie odpowiedzi z tematu?
"Grey's Anatomy" jest fajne, ale każdy lubi co innego, co do Lost to jest za długi i nudny jak dla mnie, ale Heroes mi się podobało,
pozdro

użytkownik usunięty
jakotako

Ja wolę Grey's Anatomy od wymienionych przez ciebie seriali.

ocenił(a) serial na 10
jakotako

a ja po prostu kocham ten serial....wtorek jest zawsze moj chocby nie wiem co:))przeciez to samo zycie.....ilu z was przezylo cos podobnego jak oni??wierze ze nie jestem jedyna....pozdrawiam

fryzka

Gdzie ten serial w ogóle leci? Ostatnio ściągnąłem sobie pierwszą serię i zorientowałem się, że gdzieś widziałem początek pierwszego odcinka, ale gdzie?? Nie mówiąc o tym, że w tv wydawał mi się beznadziejny i chyba szybko go wyłączyłem :) A na razie jestem po 3 odcinkach i całkiem fajny serialik. Żadna rewelacja, ale... No i ta Grey jest zajebista. Ma w sobie to coś :P

ocenił(a) serial na 10
Laertes

I sezon leciał w Polsacie już trzy razy ;) (pierwszy raz chyba w 2005 roku), teraz leci II sezon na Polsacie we wtorek gdzieś po 23. A w Stanach właśnie skończył się III sezon i po wakacjach będzie VI.
Jeśli uważasz, że serial jest spoko, jednak żadna rewelacja to po obejrzeniu II i III serii możliwe, że zmienisz zdanie.
Chociaż nie uważałam tak w czasie I serii to po obejrzeni II i III stwierdziłam, że "Grey's.." to najlepszy serial, jaki widziałam.

ocenił(a) serial na 7
jakotako

moja obiektywna ocena:
LOST - według mnie tak jak zreszta według Dominica Monaghana(czy jakos tak) producenci serialu zamiast zrobić dbry serial, który zapisałby się w historii jako jeden z najlpeszych chcą zrobić z niego totalnego gniota(robiąc 6 serii) - producentom chodzi tylko o pieniądze i ,że za przproszeniem fanatycy (tak wpatrzeni fani, ze aż głupi) będą go oglądąć. i niestety to jest prawda. Serial znudził mnie w połowie 2 serii, mimo że obejrzałem serial do końca 2(z przyzwcyczajenia). 3 seria - totalna nuda(kilka odcinków). Powiem tylko, że serial cieszy sie wyjątkową popularnością w europie wschodniej, nie robiąc większego zamieszania w europie zach ani w USA, gdzie nie jest nawet w pierwszej 5 najpopularniejszych seriali.

PRISON BREAK - serial niczym sie nei wyróżniający. Obejrzałem kilka odcinków(ok. 10) i przestałem, bo nie potrafiłem wysiedzieć w fotelu. Nie żałuje, nie dawno przełączając kanały, natknąłem się przez przypadek na niego i nadal jest taki nudny jak był. W USA OGLąDA GO śREDNIO ZALEDWIE 5 - 6 mln LUDZI(NA 320 MLN), czyli tyle ile w Polsce, ale porównajcie populację. Serial też niezbyt popularny w E. zach i USA.

Heroes - nie oceniam, bo obejrzałem tylko jeden odcinek, który mnie nie zaciekawił. (ale nie oceniam, bo może kolejne był ciekawsze)

Chirurdzy - jedyny serial, z seriali amerykańskich, który oglądam i mnie naprawde zaciekawił. Oglądam na polsacie juz prawie koniec drugiej serii i nadal mi sie nie nudzi. Serial, który w usa ogląda ponad 20 mln osób, ze wzrastającą liczbą.

ocenił(a) serial na 8
Lukaszek

Ogladam zarówno Grey's Anatomy jak i Prison Break:)
Rzeczywiście tak jak piszecie po wyżej Chirurdzy to serial zyciowy, tam każdy może odnaleźć problemy i sytuacje z zycia codziennego, pośmiać się z George'a i posłuchac świetnej muzyki:)

Ale nie skreslajcie Prison Break, bo to naprawde świetny serial! Tylko, że to jest show dla ludzi którzy lubią adrenaline, akcje, zagadki i PB baaardzo wciaga:) Obsada znakomita, wiele postaci cudownie poprowadzonych! Serial jest swietny.. Szczerze to II seria była jak dla mnie fajniejsza, ale to zalezy od gustu:) Zresztą powtórki I serii sa na Polsacie w czwartki o 20 i 21 , a II seria niebawem na polskiej antenie (od wrzesnia)>

Polecam Prison Break i pozdrawiam wszystkich fanów Grey's Anatomy!

marta2711_2

a ja sie zastanawiam, po co w ogóle tu zagądasz i piszesz? Zeby nam powiedzieć jaki ty jesteś fajny i znasz sie na dobrych serialach, a jacy my jesteśmy głupi że ogladamy cos tak prymitywnego? to przykre ze niektórzy musza sie w taki załosny sposób dowartościowywać....

ocenił(a) serial na 10
aieczka

ta sprawa już została wyjaśniona - wystarczyło się ruszyć i przeczytać cały temat, a nie tylko pierwszy post :/
najpier myśleć, potem... sam wiesz.

Lady_Maroon

"sam wiesz"? wystarczyło czytać ze zrozumieniem, również nicki a nie tylko komentarz...:P

ocenił(a) serial na 7
Lukaszek

A Europa wsch. jest gorsza od zach. czy USA bo z twojego postu tak można wywnioskować. Chirurdzy są spoko bo oglądają ich w USA a LOST czy Prison Break nie bo oglądają go tylko Polaczki...
Ja żeby ocenić serial muszę go obejrzec a nie kierować się oglądalnością w innych krajach.
I tak w LOST się kompletnie nie wciągnąłem a próbowałem praktycznie w każdy sezon. Heroes świetny choć końcówka pierwszego sezonu nieco zawiodła. A w PB jestem mniej więcej w połowie 1 sezonu i jak dla mnie bardzo dobry. Co do Chirurgów to sam fakt że nie znam angielskiej nazwy sugeruje że zwolennikiem nie jestem choć jak się załapię na Polsacie to obejrze (aczkolwiek porównując do np. ER bo podobna tematyka to o wiele słabszy).

ocenił(a) serial na 7
Taszi

nie miałem tego na myśli:P podałem po prostu wyniki,a to z prostego powodu, bo ja mówie znajomym, że nie oglądam tych seriali, bo mnie znudziły to pytają się zdziwieni jak mogę nie oglądać tak popularnego serialu!! Poza tym wiele z nich ogląda je tylko dlatego, że słyszeli, że ten serial jest świetny i bardzo popularny, chociaż jak sie pytam co w nich jest takiego nadzwyczajnego, często nie umią odpiwiedzieć. Wcale nie uważam, że serial "jest dla głupich poalczków"bo to kwestia gustu(co kogo w którym momencie ciekawi, a co nie).