PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122754
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

ktos mi moze wytlumaczyc? internship mieli przez rok (tak?), pozniej rezydenci majacy
wlasnych stazystow (jestem w sezonie 4)
i jak dlugo sa rezydentami? chyba dlugo skoro bailey i torres tez sa nadal rezydentami
sa juz taka sama ranga jak Bailey?

i dalej. czemu jak oni byli stazystami na chirurgi bylo ich tylko 5 i rezydentow ze 3, a teraz
jest rezydentow 8 i jkazdy ma swoich 5 stazystow?
jak to dziala? czemu az tyle stazystow?

gubie sie:P

użytkownik usunięty
carnation

Jeśli chodzi o pierwsze pytanie, to staż rzeczywiście trwa ok. 1 rok. Rezydenci to lekarze w trakcie robienia specjalizacji, a ta trwa już zazwyczaj przynajmniej 5 lat. Tak jest przynajmniej w Polsce, ale wydaje mi się, że w USA jest podobnie. Z tą liczbą rezydentów i stażystów to nie wiem dokońca. To pewnie zależy od rocznika i chętnych na stanowiska stażystów oraz rezydentów w danym szpitalu.

carnation

Pierwsza kwestia została już wyjaśniona, a co do drugiej...
W odcinku, gdzie rezydenci walczą o samodzielną operację (nie wiem który to sezon, jest jeszcze Izzy i George) widzimy, że chętnych od rywalizacji jest wielu. Serial skupia się tylko na garstce personelu, wybranych osobach. Główną bohaterką miała być stażystka, więc pokazano również jej kolegów ze staży ponieważ spędzają ze sobą niemal cały czas, musiała być rezydentka która się nimi opiekuje, czyli dr Bailey, następnie kilku specjalistów którzy zajmują się ciekawymi przypadkami no i dyrektor szpitala ;) z czasem zaczęły pojawiać się następne postacie. W innych serialach jest podobnie.

ocenił(a) serial na 7
salvame

Serial dobry,ale kolejny o lekarzach.