Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 123322
6,6 7 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

Koniec sagi związanej z kontraktami gwiazd "Chirurgów"! Portal Deadline.com informuje, że wszyscy aktorzy, którym po sezonie 2011/12 kończą się kontrakty, podpisali nowe, 2-letnie umowy!

Dla fanów "Chirurgów" to bardzo ważna wiadomość. Po długich negocjacjach potwierdzono, że nowe, 2-letnie umowy na występy w dramacie medycznym stacji ABC podpisali: Ellen Pompeo, Patrick Dempsey, Sandra Oh, Justin Chambers, James Pickens Jr. i Chandra Wilson.

Do niedawna Shonda Rhimes informowała, że w finale 8. sezonu bohaterowie, którzy zdawali egzaminy kończące naukę w Seattle Grace będą mieli możliwość opuszczenia szpitala i tym samym serialu. Wygląda jednak na to, że wszyscy pozostaną w produkcji na kolejne dwa sezony.

"Chirurdzy" nie zostali jeszcze kontynuowani na 9. sezon, ale pozytywna decyzja ABC jest formalnością i na pewno zostanie podjęta w ciągu najbliższych dni. Kontrakty gwiazd oznaczają, że "Chirurdzy" doczekają się przynajmniej 10 sezonów, czyli emisji przez 10 lat.

ocenił(a) serial na 10
Baja_17

czyli oni nie zginą w finałowym odcinku-to dobrze :)

ocenił(a) serial na 10
kala996

tak,ale zginie Arizona albo Lexie........ ;/albo Mark,ale jakos cos mi podpowiada,ze on nie.

Versatile_Nat

Lexie z nimi nie leciała. ja obstawiam Arizonę. oby nie Mark ani Avery...

użytkownik usunięty
Baja_17

Leciała, jest na promo przecież.

masz rację, była. widać ją w dzisiejszym odcinku. siedzi za Christiną

ocenił(a) serial na 9
Baja_17

Na taką wiadomość właśnie czekałam.

ocenił(a) serial na 10
limowa

To więc Lexi,Mark albo Arizona zgina.ja obstawiam Arizone.

ocenił(a) serial na 10
Baja_17

Ale czy jest to pewne ,że będą dwa następne sezony i będą grać ci sami aktorzy???

Spryciula filmweb

http://uk.eonline.com/news/watch_with_kristin/greys_anatomy_patrick_dempsey_elle n/315101?cmpid=rss-000000-rssfeed-365-topstories&utm_source=eonline&utm_medium=r ssfeeds&utm_campaign=rss_topstories

'Derek, Meredith, Cristina, Alex, Bailey and Dr. Webber.' - aktorzy wcielający się w te postaci już podpisali kontrakty na kolejne dwa sezony. ostatecznie decyzja musi być potwierdzona przez ABC, co mają zrobić w ten wtorek - 'The announcement is expected to be made this Tuesday, when ABC unveils its new fall schedule.'.

Baja_17

A gdzie jest doktor Burke??!!
dlaczego go nie ma już? tzn wiem ldaczego, zla żądam PRZYWRÓCENIA, był świetny!!

ocenił(a) serial na 10
luza

To byłoby dość ciekawe. Cristina kocha Owena ale mają teraz ,,gorszy czas''. Mogłoby powstać sporo ciekawych wątków...

ocenił(a) serial na 9
Baja_17

>>> "Chirurdzy" nie zostali jeszcze kontynuowani na 9. sezon, ale pozytywna decyzja ABC jest formalnością i na pewno zostanie podjęta w ciągu najbliższych dni.

Już została podjęta, dwa dni temu!

>>> Kontrakty gwiazd oznaczają, że "Chirurdzy" doczekają się przynajmniej 10 sezonów, czyli emisji przez 10 lat.

Ta decyzja wcale nie jest równoznaczna z tym, że na 100% będzie 10 sezonów - po prostu ABC "rezerwuje sobie" tych aktorów na kolejne dwa lata. Ale jeśli scenarzystom przyjdzie do głowy np. uśmiercić któregoś z tych bohaterów albo stacja zdecyduje się zakończyć serial wcześniej, nadal może to zrobić...

Anoobis

nie znamy treści ich kontraktów, więc nic na 100% nie wiadomo. mam nadzieję, że artykuł jest na podstawie konkretnych informacji i aktorzy faktycznie są zobowiązani do nakręcenia 2 sezonów, a nie tak jak piszesz - że są do dyspozycji przez następne 2 lata. zresztą na razie mniejsza o to. ważne, że na 8. sezonie się nie skończy :)))

ocenił(a) serial na 9
Baja_17

Oczywiście, że nie znamy treści kontraktów, ale mamy zdrowy rozum - jeśli ABC zrezygnowałoby z kręcenia np. 10. sezonu z dowolnych powodów (np. przez kłopoty finansowe stacji), to takie "zobowiązanie do nakręcenia 2 sezonów" w kontraktach kilku aktorów nie zmieniłoby faktu, że ten sezon by nie powstał :P

Ale przyznam, że ta informacja o kontraktach na 2 lata mnie bardzo ucieszyła - bo moim zdaniem oznacza, że:
1. ABC widzi dla "Grey's" przyszłość i chyba musiałoby się stać coś bardzo złego (np. oglądalność spaść na łeb, na szyję), żeby zrezygnowali z niego przed końcem 10. sezonu - więc raczej jestem spokojna, że co najmniej tyle ten serial będzie trwał,
2. dalej będziemy oglądać Meredith, Dereka, Christinę itd., bo ze względu na kontrakt Ci aktorzy nie będą sobie mogli zrezygnować z serialu przez najbliższe 2 lata, np. żeby kręcić komedie romantyczne (jak to było z Heigl). A bez postaci np. Bailey sobie dalej tego serialu nie wyobrażam...

Podsumowując, tak jak pisałam, nie ma 100% pewności, że będzie 10 sezonów, ale moim zdaniem jest to BARDZO prawdopodobne :) Powiedzmy na 99% ;)