Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 123307
6,6 7 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

"The residents agonize over their oral boards, reliving every answer they gave during their exams; Arizona‘s close childhood friend comes to Seattle Grace for medical help; the doctors work on a patient who is missing one third of his skull; and Julia asks Mark to start a family with her. Meanwhile Catherine tells Richard that one of his residents has failed."
TYLKO NIECH JULIA NIE "ZAWŁASZCZA" MARKA, BŁAGAM

użytkownik usunięty
nevergonnabe

Kto nie zda?

ocenił(a) serial na 9

nie znalazłam takich informacji

użytkownik usunięty
nevergonnabe

Och, jasne jest, że nie powiedzą. Ale jak myślicie?

ocenił(a) serial na 9

Cristina nie była w stanie się uczyć, może Jej się powinie noga; Karev będzie się chyba zajmował dzieckiem stażystki, co może mieć wpływ na Jego egzaminy; Meredith niby posiadła tajną technikę Torres, więc powinna zdać, ale to byłoby zbyt oczywiste, Avery- chyba nie wkuwał za dużo? April chyba zda.

Moim zdaniem Meredith odpada - uczyła się z Callie, jest obkuta najlepiej z nich wszystkich, więc to byłoby po prostu głupie. Cristina... hm, wątpię, żeby zrobili jej coś takiego, już i tak z Owenem ma za dużo na głowie (i dość rozbudowany wątek, scenarzyści pewnie dadzą "szansę" komuś innemu). Najbardziej ze wszystkich stawiam na Avery'ego - wtedy poczuje, że nie potrafi sprostać wymaganiom swojej rodziny itd. itd. A jak nie on to Alex.

Btw. Co się stanie, jeśli któreś z nich nie zda tego egzaminu? Jak to wpłynie na ich karierę?

A co do Julii i Marka - są dwie opcje. Albo Julia zaproponuje Markowi "założenie rodziny", Mark będzie się nad tym poważnie zastanawiał, a wtedy Lexie powie mu o swych uczuciach i do siebie wrócą. A druga opcja - Lexie powie mu o swych uczuciach, ale on stwierdzi, że woli być z Julią. Pierwsza o wiele lepsza, ale dość przewidywalna, więc może jednak scenarzyści będą chcieli nas bardziej zaskoczyć (i przy okazji unieszczęśliwić :pp).

ocenił(a) serial na 8

Niech April nie zda, nie lubię jej -,-.
Ale myślę, że ona zda na złość wszystkim, bo generalnie robią z niej trochę popychadło i mam wrażenie, że ostatnio na siłę chcą z niej zrobić badass ;\.
Meredith zda bo jak nie to Callie jej dokopie ;)
Do wyboru Alex, Avery, Cristina. Myślę, że najbardziej nieoczekiwany zwrot to Cristina, ale coś przeczuwam Avery'ego.. ;(

użytkownik usunięty

Wszystko pewnie zależne będzie od tego czy producentom uda się przedłużyć kontrakty z aktorami. Najprawdopodobniej Meredith pojedzie do tego Bostonu i tak jak zapowiadano Ellen Pompeo będzie występowała już tylko gościnnie. Z kolei możliwie, że Derek zostanie w Seattle Grey's. Christina robi wrażenie jakby chciała zostać w Seattle (o to też będzie walczyć Altman). Wydaje mi się, że Sandra Oh przedłuży swój kontrakt i postać Christiny nie wyjdzie. Natomiast raczej nie przez oblanie egzaminów (to chyba byłaby przesada. Ona zawsze, nawet pomimo kryzysów - jest najlepsza). Jeśli chodzi o pozostanie w serialu to pewnie możemy być też spokojni stosunkowo "młodych" postaci, April i Avery'ego. Możliwe, że któreś z nich nie zda. Co do Alexa nie mam pojęcia. Natomiast po ostatnim odcinku wydaje mi się, że zagrożona jest postać Bailey (jeśli chodzi o odejście z serialu).

czemu Bailey?

użytkownik usunięty
bongo_2708

Dopiero teraz zobaczyłem Twoje pytanie. Wg mnie Bailey jest zagrożona dlatego, że jeśli Chandra Wilson nie przedłuży kontraktu na kolejny sezon scenarzyści raczej nie będą mieli wielkiego wyboru co zrobić z jej postacią. Inni mogą po prostu wyjechać z miasta - Meredith do Bostonu, Cristina i reszta do nowych prac itd. Tak samo Owen może wyjechać (ze względu na Cristinę). Także Teddy. Bailey oczywiście teoretycznie też może dostać jakąś nową ofertę pracy, ale jest to mało prawdopodobne - ma dzieci i raczej ich nie opuści. Poza tym spełnia wszystkie kryteria - to jedna z ulubionych postaci, której śmierć może wszystkich bardzo wzruszyć przy czym fani serialu zapewne z tego powodu nie postanowiliby zaprzestać oglądania serialu (gdyby uśmiercono na przykład Cristinę tak mogłoby się stać). Oczywiście to tylko przypuszczenia :)

hmm... no zobaczymy. bardzo jestem ciekawa tej 9 serii, bo kompletnie sobie jej nie wyobrażam z gościnnymi występami obsady

ocenił(a) serial na 9

SPOJLER
Po wpadce z magicznym olowkiem (odc 21) i cala ta sprawa z dziabnieta April, to obstawiam, ze Avery nie zda.

użytkownik usunięty
nevergonnabe

SPOJLER
A co myślicie o końcówce odcinka 20? Jeśli Mer przyjmie ta posadę w Bostonie to jak będzie wyglądał 9 sezon?

ocenił(a) serial na 10
nevergonnabe

Mam nadzieję, że to nie będzie Meredith .Głupio by zrobili .Moim zdaniem nie zda April jest zbyt tępa i nie nadaje się na chirurga ,chociaż Alex przez to ,że z tym dzieckiem stażystki zaczął się przejmować.Ciężko powiedzieć.Mam nadzieję ,że nie będzie to Meredith

ocenił(a) serial na 10
nevergonnabe

Moim zadanie Cristina zda na pewno! Oczywiście che żeby została ona w serialu, ale niepokoi mnie to że jak zostanie w Seattle Grey;s to jej kariera nie będzie się dalej rozwijać. Nie mam pojęcia co sądzić o zdjęciach z odcinka "Moment of Truth" gdzie widzimy przeszczęśliwą Altman pokazującą coś zdumionej Cristinie. Nie mam pojęcia o co będzie chodzi bo pośród zdjęci jest też tam Owen. Mam nadzieje że się pogodzą, a nawet jeśli nie że znajdzie kogoś fajniejszego-może spotka Burke'a(choć wątpie :( ...) Podsumowując jeśli cristiny zabraknie w serialu to ja przestane go oglądać mam nadzieje że tak się nie stanie i że jakoś twórcy sprostają moim wymaganiom. Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek!!! :D

ocenił(a) serial na 10
swann_4

Nie Cristina nie odejdzie, wydaje mi się ,że pogodzi się z Owenem.Jak myślicie ,Meredith przyjmie propozycję z Bostonu

ocenił(a) serial na 9
Spryciula filmweb

http://www.spoilersguide.com/greys-anatomy/season-8-episode-22-let-the-bad-times -roll-promo/

ocenił(a) serial na 9
nevergonnabe

http://www.tvfanatic.com/videos/greys-anatomy-moment-of-truth-clip-i-need-you-le x/

ocenił(a) serial na 9
nevergonnabe

http://www.tvfanatic.com/videos/greys-anatomy-moment-of-truth-clip-was-it-me/

ocenił(a) serial na 10
nevergonnabe

Ej to wszyscy obleją ,bo nie wiem czy dobrze to zrozumiałam

ocenił(a) serial na 9
Spryciula filmweb

To byl tzw. syndrom poegzaminowy, czyli " o Matko NIE zdam, wszytsko bylo zle, nie powiedzialam jednego slowa" czyli wyolbrzymianie problemu :)

użytkownik usunięty
Spryciula filmweb

Jedna osoba nie zda egzaminów. Na końcu zapowiedzi mówi to matka Avery'ego. Wcześniejsze sceny miały właśnie zrobić nam mętlik w głowie - każdy myśli, że nie zdał. Trudno realnie ocenić o kogo chodzi.

ocenił(a) serial na 10

Aha okej to spoko a jak myślicie bo wiele ludzi opowiada o tym że Meredith jest w ciąży.Jak myślicie jest to prawda??

ocenił(a) serial na 10
Spryciula filmweb

przeczuwam katastrofę lotniczą samolotu pełnego rezydentów. Zastanawia mnie to, że w streszczeniu ostatniego odcinka ósmego sezonu jest wspomnienie o kolacji, którą przygotowuje Richard dla rezydentów. Meredith nie jest w ciąży ;) W finale część osób ma zostać w szpitalu, inni mają znajdować się poza terenem, dla wszystkich będzie to praca nad przypadkiem medycznym. Ben i Miranda czeka poważna decyzja, która ma być konsekwencją erotycznego przełamania Bailey, stąd stawiam raczej na jej ciążę. Zapowiada się szczęśliwe zakończenie dla Marka i Lexie, a także Meredith i Derek w nowym domu.

ocenił(a) serial na 9
makabrka

z Markiem i Lexie to tez przeczucie czy gdzieś są jakieś przecieki?

ocenił(a) serial na 10
nevergonnabe

Nie przecieki, tylko informacje z wywiadu z Shondą Rhimes ;) Wszystkie pochodzą z tego źródła, jedyne moje przeczucie z tej wypowiedzi to pierwsze zdanie. Wywnioskowałam katastrofę lotniczą z tytułu ostatniego odcinka oraz wypowiedzi Shondy, która stwierdziła, że pisząc finał płakała, że jest to coś znacznie gorszego od odcinków z bombą i postrzeleniem Dereka. Podkreślała, że było trudno jej napisać scenariusz, bo po raz pierwszy pisząc finał, nie wiedziała, kto z aktorów będzie grał w kolejnej serii. Śmierć jednej osoby (znanej, lubianej, podobno w trakcie nagrywania tej sceny wszyscy płakali) jest pewna, natomiast dla reszty pozostawiła otwarte zakończenie, tak aby mogła zacząć nową serię w dowolnym składzie. Jedyny wniosek: może zginąć każdy ;)

użytkownik usunięty
makabrka

Na szczęście wiemy, że kolejny sezon powstanie - w innym przypadku zakończenie serialu takim cliffhangerem było by okropne! Co do tej jednej osoby, która na pewno ma zginąć - wychodzi na to, że będzie to osoba, która scenarzystom już zapowiedziała, że odchodzi z serialu (czyli wiemy, że na pewno nie przedłuży kontraktu).

ocenił(a) serial na 9
makabrka

Makabrko, dziękuję za odpowiedź. Bardzo kibicuję małej Grey i Markowi

Spryciula filmweb

Nie głupi pomysł z tą jej ciążą!! Jak dla mnie mogłoby tak być.

nevergonnabe

PIERWSZY SNEAK PEEK tego odcinka: http://www.spoilersguide.com/greys-anatomy/grey%E2%80%99s-anatomy-season-8-episo de-22-%E2%80%9Clet-the-bad-times-roll%E2%80%9D-sneak-peek-1/

ocenił(a) serial na 8
novocaine_

hahahah April...

ocenił(a) serial na 8
laurrier

Mozliwy SPOJLER

A co z Alexem??? Przeciesz on jako jedyny sie nie pojawil na egzaminach (bynajmniej tak sie skonczyl 21 epizod????? Zobaczymy...pozdrawiam

myszowatek81

Właśnie, Alexa tutaj nie pokazali, a w jakimś wcześniejszym promo był chyba na korytarzu wkurzony, wyglądało na to, że nie zdążył w ogóle na egzamin.... Jeśli okaże się, że to on nie zdał, bo nie pojawił się na teście, to będę zawiedziona. Rozumiem, że był związany emocjonalnie ze swoją stażystką i jej dzieckiem, że się w to zaangażował, ale żeby przekreślić całą swoją karierę dla tego? Więc mam nadzieje, że ze wszystkich rezydentów tym pechowym nie będzie Alex.

użytkownik usunięty
myszowatek81

Możliwe, że później Weber przekonał komisję, żeby dali mu szansę. Na sneak peeku widać, że pozostali siedzą na murku i rozmawiają o egzaminie. Możliwe, że czekają na Alexa :)

myszowatek81

SPOILERY!!!
w 0:11 na promo 8x22 widać, jak Alex siedzi na fotelu a przed nim egzaminatorzy.

Mnie się wydaje, że Avery jednak zda, bo jego matka na promo nie mówiłaby tak spokojnie tego, że któryś z doktorów z Seattle Grace nie zdał, gdyby chodziło o jej syna. Mam nadzieję, że April nie zdała.

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

możliwe, że sama nie wiedziała, kto nie zdał... i też mam nadzieję, że to będzie April
a w przypadku niezdania tego egzaminu powtarzają rok tak jak ze stażem czy jak? ktoś się orientuje może?

użytkownik usunięty
laurrier

Egzamin można poprawiać do skutku (chyba przez ileś tam lat). Nie muszą powtarzać roku. Jeśli nie zdadzą nie dostaną po prostu pracy w innym szpitalu, będą pracować dalej w tym samym jako asystenci.

A swoją drogą - przecież w Seattle Grace jest WIĘCEJ rezydentów niż piątka głównych postaci. Może chodzi po prostu o kogoś innego...

ocenił(a) serial na 8

też o tym pomyślałam, bo ona tak podkreśla, że jeden z jego lekarzy i wiadomo, że jest ich wielu...

novocaine_

April jak to April, a Mer "zabrudzi" dywan...no nieźle.

Zgadzam się z youhaveamessage w 10 sekundzie promo tego odcinka widać Alexa z egzaminatorami.

Myślę, że nie po to tak nakręcają ten wątek żeby po prostu nie zdał jakiś nie znany lekarz.

użytkownik usunięty
nevergonnabe

Sneak Peek 2: http://www.spoilersguide.com/greys-anatomy/season-8-episode-22-let-the-bad-times -roll-sneak-peek-2/

kolejne sneak peeki: http://www.spoilersguide.com/greys-anatomy/season-8-episode-22-let-the-bad-times -roll-2-new-sneak-peeks/

novocaine_

o, jeszcze jeden - Mark i Julia: http://www.youtube.com/watch?v=jyMccbqGkIc&feature=related

novocaine_

Wydaje się, że to Jackson nie zdał, ale mina jego matki o tym nie świadczy, chyba, że ona sama dokładnie nie wie kto oblał. Jeśli chodzi o Christine, ona na pewno zostanie w obsadzie, za to z Mer się pożegnamy, jedynie gościnnie ją zobaczymy. Szkoda że nasi rezydencji nie spotkali w odcinku 21 Izzy, przeciez tez jest teraz przed egzaminem; (

użytkownik usunięty
Matusek17

O tak, spotkanie Izzie byłoby fajnym "smaczkiem". Mam nadzieję, że o Izzie usłyszymy jeszcze w 9 sezonie skoro sama Katherine Heigl wyraziła chęć występu gościnnego. Nie musiałaby wracać do Seattle. Meredith mogłaby ją spotkać na przykład w Bostonie. Scenarzyści mogliby wykorzystać potencjał postaci Izzie - ja widzę to tak - Stevens wydaje książkę o swojej historii, o chorobie, Georgu, Dannym itd. Chirurdzy kupiliby książkę, która mogłaby wywołać w nich oburzenie, np. Alex mógłby być zawiedziony, że Stevens pominęła go w swojej historii. W sumie to nawet nie wymagałoby powrotu Heigl do serialu. Wg mnie byłoby to świetne. ABC mogłaby nawet wydać taką książkę w rzeczywistości. Byłaby to gratka dla fanów serialu i niezły chwyt marketingowy! No ale to tylko mój pomysł i wątpię by scenarzyści na niego wpadli ;p

Matusek17

Jak tam wrażenia po odcinku?
Dla mnie WOW.. No i nie spodziewałam się, że ta osoba nie zda, co nie zdała.. Za to cieszę się z nowej pary :)

ocenił(a) serial na 8
pani_liskowa

A ja mam trochę mieszane uczucia. Sekwencja egzaminów świetna (doskonały montaż i super muzyka w podkładach), w Seattle trochę wiało nudą. Wątku Sloan/Lexie mam już serdecznie dość, po prostu scenarzyści zbyt długo to rozwlekali. "Nowa" April dla mnie niewiarygodna, zwłaszcza to, z jakim luzem i spokojem opowiadała egzaminatorom, że przed chwilą bzykała się z kolegą w łazience... Cieszy mnie, że wszyscy zdali (zwiastun następnego odcinka pokazuje, że April też jednak zdała, bo baluje z resztą).

użytkownik usunięty
pani_liskowa

Dzięki, że nie powiedziałaś po nazwisku ;)
SPOILERY
Dobry odcinek. Sądziłam że Yang nie zda, patrząc że doktor wyszedł w trakcie egzaminu.
Ciekawe co dalej z Markiem i Lexie.

ocenił(a) serial na 8
pani_liskowa

SPOILERY
Jackson/April - please, never again!
poza tym April była beznadziejna na tych egzaminach, ale faktycznie w zwiastunie kolejnego odcinka świętuje ze wszystkimi... no ale niech jej będzie, niech zda i na następny sezon wyjedzie ;d

i Derek ze swoimi metaforami wygrał =D

wyznanie Lexie - fantastyczne! czekam co dalej...

ocenił(a) serial na 10
laurrier

Pojechali po bandzie wszyscy równo :D
Psują postać Kepner, ma/miała potencjał a robią z niej schizofreniczkę :/ niby pasują do siebie z Jacksonem, podobała mi się scena w łazience, duża zasługa piosenki chyba, ale coś zgrzyta w odbiorze.
Przemowa Lexie fajna, nie wiem czasem czy nie skorzystam, ale ten watek jest jak rozgotowany makaron.
Meredith, Alex, Cris fighterzy! :D umieli postawić na swoim, dobrze Mer powiedziała, lekarze a nie umieją opanować się na widok wymiotów, zwłaszcza ten koleś robił takie miny jakby miał 14 lat. Podobał mi się jeszcze wątek Arizony, niespecjalnie zasłaniali dziś jej ciążowy brzuszek :D
Błagam nie spojlerujcie informacjami z finału albo piszcie wielkimi literami :P zresztą inne tematy od tego są :)

ocenił(a) serial na 10
pani_liskowa

ma ktoś napisy juz ? ;/

użytkownik usunięty
nevergonnabe

Odcinek świetny chociaż momentami chyba aż nazbyt dramatyczny. Tak jak ktoś napisał, nie podoba mi się, że z April robią taką schizofreniczkę. Wydaje mi się, że w nowym sezonie April stanie się ważniejszą postacią (po odejściu części obsady). Stąd może ten "zwrot" w jej życiu. Dosyć sprawnie wprowadzana jest pomału do serialu matka Avery'ego. Możliwe, że w 9 sezonie dołączy na stałe do zespołu z Seattle?