PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122822
6,7 7 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

słodkie to i nijakie, ckliwe i naiwne, nierzeczywiste i dziwne. I jeszcze ta Meredith, która widzi w każdej sytuacji podwójne dno, na końcu każdego odcinka rozmyśla pseudofilozofie dowartościowujące wybór swojej drogi życiowej. Na dodatek każdy z bohaterów jest "nieszczęśliwy", jeszcze nie widziałem odcinka, w którym dowolny bohater nie zmagałby się z jakimś nowym problemem życiowym. a w tle wiecznie ta muzyka do rozklejania się. Jednym słowem: Przesłodzone.

zac_efron_to_debil

To jest serial o chorobach, śmierci itp. i nie wiem, jak to może być słodkie.
Mer jest właśnie taką osobą, a ten film jest też o problemach.
Mnie się Chirurdzy bardzo podobają, ale to twoje zdanie i ja je szanuję.
PS: Fajny avatar :) :D

youhaveamessage

właśnie o to chodzi, że nie jest o problemach tylko o "problemach", jak większość amerykańskich serialów dla mas z Foxa.

ocenił(a) serial na 7
zac_efron_to_debil

Chirurdzy są z ABC. I się zgodzę bardzo pseudo - filozoficzny serial. Najbardziej wkurzają dialogi. W każdym odcinku jakiś bohater musi dostać ataku histerii i zacząć drzeć się w stylu "To nie ty jesteś na moim miejscu, więc (zwracam uwagę na WIĘĘĘC, które musi paść w tym ataku histerii) nie mów mi jak to jest bo nie wiesz!!!!". Przoduje w tym zwłaszcza Izzie, czy jak jej tam.

MatiZ_3

Skoro wiesz, że jest tak w KAŻDYM odcinku i nawet zapamiętałeś imię bohaterki, to dość dużo jak na kogoś, komu się serial nie podoba, więc zapewne i nie ogląda ;P

użytkownik usunięty
youhaveamessage

Jeżeli to ma być serial o chorobach itp., to słabo w nim to widać.

w szpitalu nie widać chorób?

użytkownik usunięty
youhaveamessage

W prawdziwym szpitalu - owszem. Tam naprawdę miejsce pracy to miejsce pracy. Za to w Chirurgach miejsce pracy to głównie miejsce załatwiania swoich spraw prywatnych, mało komu potrzebnych rozmyślań, miejsce schadzek seksualnych i poszukiwania coraz to nowych kochanków. A w międzyczasie skupianie się na pracy zawodowej. Ja tego nie kupuję.

Możesz mi odpisać: JAK CI SIĘ NIE PODOBA, TO NIE OGLĄDAJ. Nie będę oglądać, bo widziałam już tyle odcinków, że spokojnie mogę wystawić ocenę. Jednak mam prawo do opinii i będę z tego prawa korzystać.

Nie, nie odpiszę Ci tak, bo szanuję twoje zdanie, i jak ci się nie podoba to trudno, nie każdemu musi.
Ja ten serial bardzo lubię, jest jednym z moich ulubionych.
Owszem, jest o sprawach prywatnych głównych bohaterach, ale o szpitalu, chorobach i zmaganiem się z nimi, chociaż muszę powiedzieć, że od 5 sezonu zaczął robić się trochę nudny. Pierwsze sezony były najlepsze.

zac_efron_to_debil

Uwielbiałam ten serial, na początku był fantastyczny, twórcy mieli jakąś wizję i dążyli do jej realizacji, teraz na siłę wymyślają wątki,żeby trzymać się przyjętej stylistyki. Od dawna mnie już nie przekonuje, obejrzałam trzy sezony, ale gdzieś w połowie trzeciego zauważyłam,ze po prostu mam dość, nie interesuje mnie co wydarzy się dalej. niektóre wątki były zbyt naciagane, a potem i tak kończyły się w możliwy do przewidzenia sposób.Może po prostu to ja mam przesyt tej stylistyki, ale nie mam zamiaru, przynajmniej na razie do serialu wracać. Drażniła mnie Meredith - choć muszę przyznać, zę jak na główną bohaterkę nie był zbyt wyidealizowana, jak to się zdarza w wielu serialach - widać było, ze jest egoistką, dziecinną i niedojrzałą, ale po pewnym czasie powinna trochę dorosnąć - do czegoś w końcu służyły jej monologi na początku i końcu każdego odcinka. denerwowało mnie tez to, ze bohaterowie miali tylko dwa dostępne stany emocjonalne - albo byli bardzo radośni, najczęściej dlatego, ze są w udanym związku (co trwało niezwykle krótko, bo nie jest ciekawe, a bohaterowie nie mieli jakoś tendencji to życia w zdrowym dorosłym związku), albo byli na skraju rozpaczy, najczęściej dlatego, że nie są w udanym związku.

ocenił(a) serial na 10
zac_efron_to_debil

To nie oglądaj.

bar_barous

Według mnie każdy serial się zmienia przez kolejne sezony. Jednym sie te zmiany podobają,a innym nie. A GA to akurat taki serial, który zmienił się bardzo ( zmiany w obsadzie, odejście kilku ważnych bohaterów itd.) Mimo to ja nadal bardzo lubię Chirurgów- uważam, że ten serial nadal ma jakiś przyjemny klimat dzięki któremu polubiłam go od sezonu 1. Ogólnie mówiąc jest to dalej jeden z moich ulubionych seriali, ale szanuje to, że komuś może się nie podobać. Przecież każdy ma inny gust-niech każdy ogląda to co lubi i mu się podoba-przecież seriale są po to, żeby relaksować nie po to, żeby si męczyc przed telewizorem (ekranem) ;)

użytkownik usunięty
bar_barous

Tak zazwyczaj odpowiadają użytkownicy, którym brakuje już argumentów.

ocenił(a) serial na 8

ja nie mogę, jakby napisała 100 tys. argumentów, powiedziała ze jesteście bez gustu i mózgów bo nie lubicie tego serialu, to by było wielkie oburzenie, ze jest wulgarna, nienormalna i pusta bo broni jakiegoś serialu, ale jak pisze grzecznie i kulturalnie, ze jej sie serial podoba, a wam nie musi i to jest piękne ze rózni ludzie chodzą po świecie, to jej zarzucasz, że nie ma już argumentów czyli serial jest do bani bo nie ma go czym bronić! Paranoja.

Dia2506

odnoszę wrażenie, że post nat0 jest "w odpowiedzi na post bar_barous" :)

użytkownik usunięty
patologicznarodzynka

Tak, w odpowiedzi na 'bar_barous' (zresztą pisze pod spodem).

ocenił(a) serial na 8

ach, rzeczywiście, w takim razie sorry

ocenił(a) serial na 8
Dia2506

serial jak serial. seriale są po to, żeby się odprężyć.