PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31904}

Cień anioła

Dark Angel
2000 - 2002
7,5 13 tys. ocen
7,5 10 1 12961
Cień anioła
powrót do forum serialu Cień anioła

Szczerze po obejrzeniu tego serialu i przeczytaniu książki Maximum Ride mam wrażenie ze coś jest zerznięte.

"Serial sci-fi, którego główną bohaterką jest Max Guevara." - to samo imię jak bohaterki Maximum

"W dzieciństwie została zmutowana genetycznie i teraz jest nadnaturalnie silną, inteligentną, sprytną, młodą i niezwykle piękną kobietą." - pomijając to "niezwykle piękną kobietą" znowu to samo. Max Ride także została zmutowana genetycznie, także jest nadnaturalnie silna, inteligentna i sprytna.

"Wydostaje się z laboratorium, w którym była "hodowana" na doskonałego żołnierza." - I znowu to wrażenie. Maximum także wydostaje się z laboratorium w którym także była "hodowana" na idealną maszynę do zabijania.

Wiem ze Dark powstała wcześniej no ale mam takie wrażenie ze ktoś (pan Patterson :3) kopiował :D

Wampirzycaaaa

nie do końca się zgodzę. W zasadzie tylko te trzy rzeczy się pokrywają a reszta to zupełnie inna historia.

ocenił(a) serial na 6
tomeck001

Ohhh. Zapewne jest więcej ale ja użyłam tylko tych ;)

Wampirzycaaaa

:) droga koleżanko.. to tak jakbyś porównywała fiata do ferrari każde z nich ma 4koła i toczy się do przodu ;]