PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31904}

Cień anioła

Dark Angel
2000 - 2002
7,5 13 tys. ocen
7,5 10 1 12953
Cień anioła
powrót do forum serialu Cień anioła

Spojlery

Zupełnie zmarnowano potencjał serialu... Liczyłem na to że dowiem się wreszcie kto to ten Sendma (ojciec), dowiem się co z planami na zawojowanie świata przez tych "rozpłodowych", liczyłem na to że Eyes Only znajdzie sposób na pokonanie wirusa itp a tu klapa, przestali kręcić i już. Po obejrzeniu dwóch sezonów czuję się jakby mi wyłączyli prąd w połowie ciekawego filmu.
Max miała być tym czymś co miało zbawić świat a nawet White nie załatwili.

Nie znam powodów, ale bardzo źle to wyszło, że urywali tak serial po dwóch sezonach. Niestety niesmak pozostaje.

ocenił(a) serial na 8
toporminator

szczerze... czułam się dokładnie tak samo :/ pierwszy sezon tez skończyli w dość zaskakujący sposób, no ale był sezon drugi więc było OK, no ale końcówka drugiego??!! jak tak mogli :/
liczyłam na wyjaśnienie tylu spraw, a tu lipa :/ rozumiem że nie kręcili kolejnego sezonu, bo.... bo coś tam, no ale mogli w finale drugiego sezonu coś powyjaśniać :/
co z tym "ojcem", co z kultem węza, co z wirusem, i od czego i w jaki sposób ma wszystkich uratować Max???
zakończenie mnie wkurzyło i rozczarowało

Karola

Wiesz było pewnie tak, że scenarzyści zostawili sobie tyle tych wątków by było o czym nagrywać kolejny sezon, a może i więcej, stało się jednak inaczej.
Mocno się tym zawiodłem, mogliby chociaż jak w przypadku Heroes - mimo zdjęcia z anteny twórcy nakręcą kilka odcinków bonusowych by zakończyć intrygę i tak też IMO powinno być z Dark Angel.

toporminator

Wszystko wyjaśnione jest w książkach o DA. A kolejny sezon już dostał zielone światło ale w ostatniej chwili stacja FOX się wycofała i przeznaczyła pieniądze, które miały iść na DA, na nowy serial - Firefly, który nawiasem mówiąc także zdjęli z anteny i to (już) po niepełnym jednym sezonie, a też szkoda bo mi się podobał ale wolałam DA. Ogólnie FOX lubi zabijać (stanowczo przed czasem) swoje seriale SF, taki sam los spotkał również serial - Terminator: Kroniki Sary Connor.

_Anika_

Dokładnie ja nie dawno przypominałam sobie jeden z moich ukochanych seriali i poczułam to sama ten ból nie dokończenia i braku odpowiedzi na pytani :( Co do książek fantastycznie że jest tam wszystko wyjaśnione tylko niestety nikt tego nie przetłumaczył na nasz język :(

Jednym słowem totalna lipa :( czuje się nie usatysfakcjonowana :(

MoNiSiAm20

Hmm... gdzieś czytałam, że fani pracowali nad tłumaczeniem ale nie wiem czy to jeszcze aktualne, czy skończyli, czy odpuścili...