Serial został anulowany. Nie będzie ani trzeciego sezonu, ani planowanego spin-offu o Wronach (do którego podobno był już gotowy scenariusz). Dziwna decyzja, która zaskoczyła, bo serial miał niezłą oglądalność i dość oddany fandom.
tez jestem zaskoczona, moze drugi sezon nie był wybitny ale dużo gorsze seriale były ciągniete bez końca. Szkoda bo akurat ten chętnie bym obejrzała.
Sama miałam zrobić temat o skasowaniu serialu ale skoro już jest to tylko dodam wpis. Jestem zaskoczona że skasowali bo oglądalność była, zła bo bardzo dobrze oglądało mi się ten serial i ogólnie niezadowolona z powodu tej decyzji. Najbardziej jednak zaskoczyło mnie to że skasowali też planowany spin-off o Wronach, uważam że przy nim mogłaby być jeszcze większa oglądalność. Podsumowując to. To bardzo zła decyzja Netflixa żeby skasować serial jak i całe uniwersum. Serial jest bardzo fajny, oryginalny, bardzo dobrze oglądało mi się Cień i Kość, uważam że spin-off o Wronach też cieszyłby się dużą popularnością. Liczę że może jednak serial zostanie w jakiś sposób uratowany, oby, bo szkoda by było nie kontynuować tej historii.