PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=832857}

Cień i kość

Shadow and Bone
2021 - 2023
7,0 21 tys. ocen
7,0 10 1 20516
6,9 7 krytyków
Cień i kość
powrót do forum serialu Cień i kość

Jednak całkowicie się zawiodłem.
Zacznijmy od gry aktorskiej, która jest co najwyżej na średnim poziomie.
Samo dobranie aktorów pozostawia wiele do życzenia.
"Książe Kaspian" jako główny antagonista wypadł naprawdę mizernie.
Ogólnie przedstawiony świat jest totalnie nijaki.
Począwszy od krain przechodząc przez "magię gestów" rodem z Avatara...
Zagłębiając się w serial odzuwałem rosnącą frustrację spowodowaną strasznie płytką fabułą.
Największym niepowodzeniem jednak jest głowna postać Alina, która jest typową "Julką".
Jedyne co ratowało ten serial to nawet przyzwoite efekty specjalne.
Miestety nie byłem w stanie ocenić tego tworu wyżej niż 4..

leszek_kw

Niedoróbki mogę przeżyć, bo serial ma też coś fajnego w sobie, ale co z tego, jak wszystko psują głupie nielogiczne sceny. Oglądałem do czasu, gdy zobaczyłem, jak pan Zmrocz ukrywa się wraz z przyjaciółką w domku przed napastnikami, a potem wychodzi do nich, przyjmuje strzały i nic mi nie jest dzięki umiejętnościom panny. Potem ich biorą, pannę zabijają i nagle przyszły generał swoją mocą wszystkich tnie na kawałki. To nie mógł tego zrobić zanim ją zabili ? Czy to jest serial dla dzieci, które nie zwracają uwagi na bzdury ? Jak fantasy, to mogą być takie bezsensowne sceny, tak ? Odechciało mi się tego oglądać.

Carlito78

Poza tym, Mal, niby zwykły człowiek bez zdolności, a z każdej opresji wychodzi żywy, gdy powinien być zabity.

ocenił(a) serial na 4
Carlito78

Od pierwszego odcinka niecierpliwie czekałam na jego śmierć

lehti0

Ano :) oj gdyby tak jeszcze faktycznie go spotkała... wtedy już za samo takie miłe, niesztampowe zaskoczenie, należałoby z marszu podwyższyć ocenę ;p

leszek_kw

po prostu nie zrozumiałeś głębi tego arcydzieła, bo nie masz 16 lat