Cień i kość
powrót do forum 1 sezonu

Wczoraj pojawił się zwiastun serialu. Nie wygląda to źle, czekam na serial.

https://youtu.be/UHJYYd_RnJc

Dark_Incubus

jak dla mnie typowe poprawne pro femino, wyjdzie kupa jak zawsze

maximus_

Nie wiem, książki są dobre. Jak to będzie wyglądało w serialu, wyjdzie dopiero w praniu.

Dark_Incubus

większość od netflixa to kupa, mniej lub bardziej śmierdząca

maximus_

To może zrezygnuj z subskrypcji. Serial bardzo fajny.

Chytek

nigdy jej nie miałem, dbam o zdrowie psychiczne

maximus_

Nie widać

Chytek

Wariat nie dostrzeże, bo dla niego obłęd to normalność.

ocenił(a) serial na 7
maximus_

Nie subskrybujesz, bo dziadostwo i dbasz o zdrowie psychiczne, a jednocześnie masz zdanie, czyli oglądasz. Czy to brak subskrypcji i oszczędność ocala ci dobrostan psychiczny, natomiast sam poziom netflixowych produkcji nie ma na to wpływu? Nie pogubiłeś się?

iwonrud

Oglądałem trailer i pobieżnie odcinki na filman, więc prowo słabe, postaraj się bardziej.

ocenił(a) serial na 7
maximus_

Jakie "prowo"? Raczej zasadne pytanie. Lektury w szkole też na podstawie bryków omawiałeś? Uczę ludzi, żeby do krytyki się solidnie przygotowywali. Żeby argumentowali. Żeby ich wkład w dyskusję był merytoryczny. Dopiero wtedy nonszalancja dodaje uroku. Co do serialu - po prostu nie jesteś jego adresatem. To miłosny trójkąt dla nastolatek, historia odkrywania swojej tożsamości na wielu poziomach. Nie jesteś szesnastką, która dostanie dreszczy na widok powiewającego płaszcza Zmrocza i jego czarnych ocząt.  A samo uniwersum fajnie zrobione i odświeżające, Wschód ma tyle niewykorzystanego potencjału. Bardzo fajna obsada, wyciągnęli z postaci więcej niż mają w książkach. Bardzo dobre zdjęcia, kostiumy. Postacie budowane przez ich czyny. Niezłe dialogi, bez patosu i nachalnego kiczu. Momenty cringowe są, ale do przeżycia, a fandom szczęśliwy. Spróbuj obejrzeć Księgę Czarownic, też nie jesteś adresatem. To jest dopiero kicz, tylko dla starszych ;) 

iwonrud

narracja jak Brie Larson, nie masz odpowiedniego wieku to nie możesz krytykować xD

iwonrud

Po przeczytaniu jego komentarzy w których merytoryki jakiejkolwiek próżno szukać, myślę, że albo to zwykły troll, albo ktoś kto do powiedzenia raczej wiele nie ma, poza obraźliwymi ogólnikami.

Tak czy inaczej, raczej nie ma sensu się wdawać w dyskusje, z kimś kto zresztą sam przyznał "obejrzał zwiastun plus coś tam na przewijaniu"...???

Prozalina

plus coś tam na przewijaniu" - jak nie rozumiesz o czym piszę to po co w ogóle odpowiadasz xD

maximus_

Ale przecież powyższa wypowiedź nie była wcale skierowana do pana tylko do iwonrud :)

Prozalina

po pierwsze nie "pan" tylko "sir"

maximus_

To nie oglądaj. Nie widzę gdzie tu problem. Po prostu nie oglądaj Netflixa zamiast na niego narzekać.

Prozalina

no przecież nie oglądam xD

maximus_

Takie hobby, krytykujesz rzeczy których nie oglądasz? Brzmi sensownie.

Prozalina

a jak bym oglądał to byś pier... dlaczego oglądam, logika, weź się lepiej za zmywanie i naukę

maximus_

A mówią, że dżentelmeni dawno wyginęli :p

Prozalina

aha żeby hemoroidy bardziej zapiekły zaraz dam ocenę 1, dlaczego? bo mogę

maximus_

Cóż za klasa wypowiedzi, tylko pogratulować :p

Prozalina

dziękuje, starałem się dostosować :)

maximus_

Ćwiczenie czyni mistrza, może się kiedyś uda ;)

ocenił(a) serial na 7
maximus_

Bądź milszy, bo umrzesz samotnie.

iwonrud

aha, już podjazdy do życia osobistego, jesteście takie przewidywalne, zieeew xD