PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771080}

Cloak & Dagger

2018 - 2019
6,6 2,9 tys. ocen
6,6 10 1 2934
6,3 3 krytyków
Cloak & Dagger
powrót do forum serialu Cloak & Dagger

Jak na 10-odcinkowy sezon, akcja rozwija się stanowczo za wolno; jak na komiksowych bohaterów dostajemy naprawdę ciężki i dość mroczny kontent, a używania/odkrywania własnych mocy jak na lekarstwo. Podtrzymuję, że historia Dagger jest nieprzekonująca, słabo napisana lub/i zagrana - można to było zrobić lepiej. Tylko Tyrone/Cloak trzyma dobry poziom, po e02 może będzie jakiś przełom (w jego postaci na pewno) - dlatego dam szansę jeszcze jednemu, dwóm odcinkom.

P.S. Postać prowadzącej śledztwo młodej policjantki, która przez pół odcinka udaje niemowę, została tu wepchnięta jakby na siłę, w dodatku to zatrzymanie na końcu "deus ex machina" - jakby wypadek nie był wystarczający na cliffhanger...

IndianaKingston

Serial mi się podoba napewno obejrze cały. Postacie mi sie podobają. Jedynie ta policjantka wkurzała. Jak dla mnie zaczyna sie dobrze.

ocenił(a) serial na 5
IndianaKingston

zgadzam się. 2 odcinek znacznie lepszy ale wciąż nie powala.
Akcja posuwa się bardzo powoli. Dalej nie wiemy nic o ich mocach.
Aktorsko też ie zachwyca.
10 odcinków spokojnie powinienem dać rade obejrzeć.
Z oceną wstrzymam się do finału.

coolerss

poczytałem trochę recenzji anglojęzycznych (bez spoilerów) po pokazach 4 pierwszych odcinków - podobno więcej na temat ich mocy mówi dopiero czwarty odcinek i później... :/ Jak na 10-odcinkowy sezon o superbohaterach z komiksów to strasznie wolno i nie wiadomo czy uda im się utrzymać wystarczającą ilość widzów, żeby kontynuować...

ocenił(a) serial na 7
IndianaKingston

Już trochę ich mocy poznaliśmy, które zresztą bardzo fajnie zostały pokazane ;)

IndianaKingston

W sumie spodziewałem się czegoś sporo słabszego a okazało się że nie jest tak źle:)
Będę oglądał, zobaczymy jak się to rozwinie.

IndianaKingston

Oglądając tą policjantkę miałem dwie myśli :
1.Fu..k ,czy ona umie mówić czy gliny w tym serialu są niemowami?
2.Aha,no tak ,przecież ona jest tu tylko po to by odcinek miał około 42 minut