Jak na 10-odcinkowy sezon, akcja rozwija się stanowczo za wolno; jak na komiksowych bohaterów dostajemy naprawdę ciężki i dość mroczny kontent, a używania/odkrywania własnych mocy jak na lekarstwo. Podtrzymuję, że historia Dagger jest nieprzekonująca, słabo napisana lub/i zagrana - można to było zrobić lepiej. Tylko Tyrone/Cloak trzyma dobry poziom, po e02 może będzie jakiś przełom (w jego postaci na pewno) - dlatego dam szansę jeszcze jednemu, dwóm odcinkom.
P.S. Postać prowadzącej śledztwo młodej policjantki, która przez pół odcinka udaje niemowę, została tu wepchnięta jakby na siłę, w dodatku to zatrzymanie na końcu "deus ex machina" - jakby wypadek nie był wystarczający na cliffhanger...
Serial mi się podoba napewno obejrze cały. Postacie mi sie podobają. Jedynie ta policjantka wkurzała. Jak dla mnie zaczyna sie dobrze.
zgadzam się. 2 odcinek znacznie lepszy ale wciąż nie powala.
Akcja posuwa się bardzo powoli. Dalej nie wiemy nic o ich mocach.
Aktorsko też ie zachwyca.
10 odcinków spokojnie powinienem dać rade obejrzeć.
Z oceną wstrzymam się do finału.
poczytałem trochę recenzji anglojęzycznych (bez spoilerów) po pokazach 4 pierwszych odcinków - podobno więcej na temat ich mocy mówi dopiero czwarty odcinek i później... :/ Jak na 10-odcinkowy sezon o superbohaterach z komiksów to strasznie wolno i nie wiadomo czy uda im się utrzymać wystarczającą ilość widzów, żeby kontynuować...
Już trochę ich mocy poznaliśmy, które zresztą bardzo fajnie zostały pokazane ;)
W sumie spodziewałem się czegoś sporo słabszego a okazało się że nie jest tak źle:)
Będę oglądał, zobaczymy jak się to rozwinie.