PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=796061}

Cobra Kai

2018 - 2025
7,9 16 tys. ocen
7,9 10 1 16333
7,4 13 krytyków
Cobra Kai
powrót do forum serialu Cobra Kai

komediami, telenowelami i animacjami. Oglądałem chyba tylko Ash kontra martwe zło i Mozart in the Jungle.

A co do serialu to dziwne, że na imdb zrobił furorę, a tutaj nie ma nawet 500 głosów.

_Bunuel_

była żona Johnnego jest bardzo podobna do Jamie-Lynn Sigler, czyli Meadow Soprano, ale to chyba jest aktorka o nazwisku Diora Baird; nie ma jej w obsadzie.

_Bunuel_

żony Daniela także nie ma, a pojawia się we wszystkich odcinkach. to Courtney Henggeler.
w ogóle w obsadzie brak wielu ważniejszych postaci a są jakieś mało istotne.

_Bunuel_

kolejna sprawa: jak to możliwe, że nie wyszło na jaw, że Robby jest synem Johnnego, kiedy ten był na rozmowę o pracę w salonie Daniela? przecież musiał podać prawdziwe dane, a przecież nie miał nazwiska matki. Daniel był tak uczulony na Johnnego, że od razu by zwrócił uwagę na nazwisko Lawrance.

ocenił(a) serial na 8
_Bunuel_

Serial stał się bardzo popularny na Youtube. Trailer 39 mln wyświetleń. Epizod 1 - 41 mln.
Stąd na imdb sporo głosów, blisko 21 tysięcy, a u nas niecałe 500, bo w Polsce przeszedł bez echa.
Znajomi nawet nie wiedzieli, że taki serial powstał.

Przemo1981_filmaniak

ja od dłuższego czasu obserwuję ranking imdb, żeby znaleźć dobre seriale. dużo tam dziwactw typu talk-showy i programy autorskie ale sporo dobrych rzeczy, które na filmwebie są niepopularne, można dorwać. np. za niedługo do rankingu wskoczy nowy serial Castle Rock. na filmwebie zaledwie 400 głosów.

a co do Cobry, to fanem Karate Kid nie jestem i nie widziałem tych filmów ponad 10 lat, ale przez ten serial sobie powtórzę.

ocenił(a) serial na 8
_Bunuel_

Na imdb bardzo wysoko oceniane są Gra o tron, Twin Peaks, Sopranos, Prawo ulicy, Breaking Bad,
Rzym, Kompania braci, Fargo, Detektyw, Cosmos, Black Mirror, Stranger things, Westworld.
Planeta ziemia oba sezony. Narcos.

Ja Karate kid też widziałem tylko na VHS na początku lat 90', a gdy zdobyłem na blu-ray nawet nie obejrzałem tylko przeleciałem urywkami. Ale wiadomo, że jedynka była najlepsza. Sequele i remake z J.Chanem były słabiutkie. Co do serialu Cobra Kai to udana była zwłaszcza pierwsza połowa sezonu.
Ale ocena na imdb 9,0 jest mocno zawyżona. To dopiero świeży serial więc zacznie spadać dopiero.