PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=796061}

Cobra Kai

2018 - 2025
7,9 16 tys. ocen
7,9 10 1 16043
7,4 13 krytyków
Cobra Kai
powrót do forum serialu Cobra Kai

Po pierwszych 2 sezonach, byłem zachwycony i dałbym spokojnie 9, trzeci sezon zniesmaczył mnie na tyle, ze ocena spadła do 7. O ile relacja Larusso i Lawrenca trzymają klimat, są spójne i logiczne, o tyle to co się zaczyna dziać zresztą serialu, jest słabe.
Dzieciaki napadają się już jak gangsterzy, walczą wszędzie i wyjątkowo brutalnie, ale oczywiście nikt nie wzywa policji. O ile w pierwszych dwóch sezonach były to potyczki ,a finałowa bitwa 2 sezonu znalazła swoje konsekwencje prawe. O tyle nikt się nie przejął, że paru bandziorów wpada komuś do domu, demolując go doszczętnie i bijąc lokatorów....parodia
W pierwszych sezonach stawiano na wysublimowane walki, teraz bitew jest coraz więcej i są grupowe, a jednocześnie wyglądają coraz bardziej karykaturalnie i momentami mam wrażenie, że oglądam Power Rangers ;)
Relacje młodocianych bohaterów, też są coraz dziwniejsze, tam już pomału każdy z każdym się kochał i nienawidził - normalnie Beverly Hills :)
Do tego ten beznadziejny i mało wiarygodny staruch sensei ,ze swoją drewnianą grą i geriatryczną walką, żałosne. I nikt nie może sobie z nim poradzić :)