Żeby nie było, że tylko narzekam historia została zakończona tak jak powinna. Dobro wygrało ze złem wszyscy (poza złymi postaciami) są szczęśliwi i spełnili swoje marzenia. Fajnie, ze cobra kai wróciło i wygrało ż Johnym, jednak z minusów, to słabo w ostatnich odcinkach została moim zdaniem poprowadzona postać Miguela. Od niego to wszystko się zaczęło, on był tym złotym chłopcem dziedzicem karate kid. W drugiej części 6 sezonu było widać w nim ogień i to, że zależało mu na turnieju, bo chciał się dostać na wymarzoną uczelnie. Tymczasem to zostało tak wszystko zrobione na szybko. Cobra kai wraca i Miguel jest znowu w swoim pierwotnym dojo, jednak nie było jakiejś podbudowy, emocji związanym z tym powrotem tylko wrócił, wygrał i dostał się na studia zasadniczo bez pomocy wygrania sekai tako. Tak, więc po co zasadniczo mu ta wygrana? Bardziej przydałaby się Robbiemu, zresztą on i Tory wiążą z karate przyszłość jak się okazało w ostatnim odcinku. Mówię, że super Miguel wygrał, to moja ulubiona postać, ale mogli to zrobić lepiej w tych ostatnich odcinkach. Druga kwestia, to całkowicie zgnojenie postaci Wolfa.. Majestatyczny wręcz król karate zostaje pobity przez dużo starszego Johnnego. Ja rozumiem wszystko, że musiał wygrać, itp, ale tutaj niszczymy tak wielką postać wojownika, tylko dlatego albo aż, że jest złą postacią. Mnie osobiście bardzo się spodobała jego gra i chciałbym serial osobny o historii tego człowieka, wygrał 3 razy mistrzostwo świata, można tutaj stworzyć niebywałą historię i pokazać jak się stało, że został tym kim został. Na koniec minus to kompletne zakopanie postaci Hawka. Kurde no przecież to najlpeszy zawodnik 4 sezonu zwycięzca All coś tam, mega dobra i charyzmatyczna postac, uważam, że powinni dać mu cokolwiek więcej w tej finałowej serii, zasługiwał na to, a tymczasem stał się taką pipą trochę jak Miguel w 3 i 4 sezonie, a szkoda, bo miał potencjał na dużo więcej. Wiem, że się czepiam i pewnie dużo osób się nie zgodzi ze mną, jednak wyraziłem tylko swoje zdanie i pamiętajcie Cobra kai never dies!!!