Cobra Kai
powrót do forum 4 sezonu

Wiele ciekawych motywów, dobre walki oraz rewelacyjne wprowadzenie kolejnych postaci z "Karate Kid".

ocenił(a) serial na 8
mateusz_lacny

Mnie tylko śmieszy jedna rzecz. Z Silvera zrobili kumpla z wojska Kreese'a, podczas gdy aktor go grający jest praktycznie równolatkiem Ralpha Macchcio (dzieli ich chyba tylko rok różnicy).

ocenił(a) serial na 9
grzegorz_021

Tutaj jak i w Karate Kid bohaterowie mają różny wiek od aktorów, którzy ich grają. Ralph miał 23 lata kiedy grał 16-stoletniego Daniela w pierwszej części. Aktorka grająca Sam ma obecnie 25 lat.

mateusz_lacny

Jeżeli chodzi o walki, a w szczególności turniej to jedna wielka papka. Nawet osoba z 10 kyu to zauważy że to jest dno. Wątki fabularne są spoko ale karate już nie

użytkownik usunięty
bartosz2558

To już nie jest stricte karate, większość ciosów turniejowych jak i ze zwykłych walk nijak się ma do tego stylu walki.

Karate nie jest stylem tylko sztuką walki. Turniej pokazany w serialu nie ma nawet grosza z tego co jest organizowane przez odpowiednie organizację. Sędziowie powinni wydawać polecenia w języku japońskim, a nie angielskim. Przed zawodami wszyscy mają białe pasy a na zawody(tylko na nie) PONIŻEJ 18 ROKU ŻYCIA nagły awans na czarne. Co do dwóch aktorów Kove i Griffith w prawdziwym życiu trenowali karate (obaj mają czarne pasy) nic nie zrobili by "karate" w serialu przypominało to karate, które jest trenowane w normalnym dojo.

bartosz2558

Może im nie pozwolono. W tv efekt zawsze jest ważniejszy niż realizm

ocenił(a) serial na 8
mateusz_lacny

Sezon w którym Miguel strasznie się roztył.

ocenił(a) serial na 9
mateusz_lacny

Mam odmienne zdanie ale szanuje twoje.moze jedynie ostatnie 2-3 odcinki trzymają jakiś poziom kiedy to wychodzi prawdziwe oblicze silvera.kreese może mu buty wiązać

mateusz_lacny

Jestem ogromnie ciekawy, czy pojawi się też Hillary Swank. Ciekawe, czy będzie pozytywną postacią, czy negatywną, bo np. uważa, że ma prawa do dziedzictwa Miyagiego.