PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467384}

Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2

Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2
2008
8,2 12 tys. ocen
8,2 10 1 12163
Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2
powrót do forum serialu Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2

Tak więc w końcu mam za sobą ostatni odcinek Code Geass R2.
Oczekiwania miałem bardzo duże i nie zawiodłem się. Obie serie posiadają widoczne wady, jednak ogrom zalet przytłacza je całkowicie.

Czy lubiłem Leloucha/Zero? Nie. Nie lubię tej postaci. Wiele cech jego charakteru odpychała. Mimo wszystko jednak jest to jeden z najbardziej niesamowitych bohaterów anime jakie kiedykolwiek poznałem.
Genialny strateg, dyktator i jednocześnie postać tragiczna. Nie często kino kreuje osoby, wywołujące swoim działaniem szereg sprzecznych emocji i budzące jednocześnie podziw. Z pewnością bohater tego anime zapisze się na stałe w historii gatunku.

Z czystym sumieniem 9/10.

ocenił(a) serial na 10
Elof

Nie zdodze sie z toba sadze ze 2 czesc Code Geass jest genialna 1 nie byla fascynujaca 2 zas była o niebo lepsza. Lelouch to moja ulubiona postac ze wszystkich anime ktore ogladalam oprucz Evangeliona, i cowboya bebopa. Koniec bardzo mi sie spodobał.
A edening zarówno jak i w 1 i 2 serii genialny Ali Project rzadzi!!!

syauri

Obydwie serie rozpatruję jako całość i uważam to za najwłaściwsze. Zresztą chyba nie skrzywdziłem tego anime? 9/10 to mało? Oceny raczej nie zmienię :)
Co do zakończenia, zgodzę się. Jedno z najwspanialszych jakie widziałem.

ocenił(a) serial na 10
Elof

Ja tam Leloucha lubiłam, bywało śmniesznie, było mi go żal a czasem przerażał... Bardziej polubiłam jego niż Suzaku

ocenił(a) serial na 10
Elof

Nie sadze ze ocena jest w sam raz 10 to ocena dla wspomnianego wczesniej evangeliona. A wlasnie czy ktos ogladal evangeliona???
Bo jesli tak to co o tym myslicie???
Zapraszam na mojego bloga.

ocenił(a) serial na 10
syauri

Oglądałem i jedno i drugie anime. Ciężko byłoby mi wybrać które lepsze. Code Geass lepsze jako całość, zakończenie również mnie wybiło lekko z fotela, ale! Evangeliona zakończenie mnie wbiło w fotel! Jednak trzeba bardzo dokładnie oglądać, albo kilka razy zobaczyć, żeby zrozumieć je lekko. Napewno tamto jest o wiele trudniejsze w odbiorze. Polecam oba z tak samo. Myślę, że Code Geass również wpisze się w historię anime :)

ocenił(a) serial na 10
syauri

Oglądałem i jedno i drugie anime. Ciężko byłoby mi wybrać które lepsze. Code Geass lepsze jako całość, zakończenie również mnie wybiło lekko z fotela, ale! Evangeliona zakończenie mnie wbiło w fotel! Jednak trzeba bardzo dokładnie oglądać, albo kilka razy zobaczyć, żeby zrozumieć je lekko. Napewno tamto jest o wiele trudniejsze w odbiorze. Polecam oba z tak samo. Myślę, że Code Geass również wpisze się w historię anime :)