PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467384}

Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2

Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2
2008
8,2 12 tys. ocen
8,2 10 1 12136
Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2
powrót do forum serialu Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2

Jakieś idiotyczne anime na 3 miejscu w rankingu seriali z 2008 roku, wstyd że Polacy tak wysoko oceniają takie badziewia

ocenił(a) serial na 10
Rogson

A może jakieś słowo uzasadnienia dlaczego tak sądzisz, hę?

Rogson

jak nie lubisz anime, to trzeba było użyć filtra, polaku

ocenił(a) serial na 10
Rogson

Najpierw obejrzyj, a potem oceń polaczku. Zatwardzaly wróg anime, który zobaczyl Naruto i krytykuje caly gatunek.

marekegg94

Nawet nie wiem czym jest naruto, ale pewnie jakimś filmem dla dzieciaczków, bo każde anime jest dla dzieciaczków, więc jeżeli wy się jaracie filmami dla dzieciaczków to sami musicie być dzieciaczkami, dzieciaczki.

ocenił(a) serial na 10
Rogson

Wiesz co? Mam prośbę, obejrzyj chociaż kilka odcinków death note. Nie jeden, nie dwa. Obejrzyj minimum od 3-5 odcinków i wtedy powiesz czy każde anime jest dla dzieci ok?
I powiedz jakie anime oglądałeś, że tak wnioskujesz?

marekegg94

Już cie lubie sam lubie death note i code geas chociaz obejzalem 2 odc xD
reszte komentarza dam w odpowiedzi do dupków xD

Rogson

jesteś kimś kto nie wie a ocenia anieme to nie tylko bajki dla dzieci bowiem anime to i tez poważny gatunek tak jak kolega marek wczesniej napisal obejzyj death note, to sie przekonasz albo hellsing to zobaczysz...
Ja wole mieszkac w japoni tam sie kiedys przeprowadze bo tam nie bede słyszał chinskie bajeczki oglada ha ha ha ....a to dla ciebie http://kwejk.pl/obrazek/390970

Felek4777

Oceniam to na 1, chociaż nawet tego nie obejrzałem. Wracajcie do podstawówki, bo tam znajdziecie ludzi na swoim poziomie jarających się bajeczkami

ocenił(a) serial na 10
Rogson

Ragson, czy JA cię obrażam? Chyba nie.. . Ja staram się z tobą dyskutować. Zadałem wyraźne pytanie- ,,I powiedz jakie anime oglądałeś, że tak wnioskujesz?
" Odpowiesz mi?
Twoją głupotę wiesz jak mogę ci zobrazować? Obejrzałem w życiu 3 beznadziejne komedie- wybuchowa para, los numeros i np jak się pozbyć celulitu. Teraz KAŻDĄ komedie uważam za żenującą, a każdego fana tego gatunku za debila bez gustu i smaku. A przecież prawdą to nie jest. Tak własnie ty się zachowujesz w związku z anime.

marekegg94

http://www.youtube.com/watch?v=OPyZU3EDIGE

zmieniam jednak zdanie, dobre te japońskie bajeczki

Rogson

hha high school of dead fajne ale ta scena najbardziej pojechana w serrii

użytkownik usunięty
Rogson

Jesteś kretynem. Skoro w Japonii kręci się aż tyle seriali anime, to logiczne, że nie ograniczają się tylko do robienia produkcji dla dzieci. Ale żeby wziąć to pod uwagę, trzeba mieć mózg...

ocenił(a) serial na 10

Ragson, Przykro mi to mówić, ale ty jesteś po prostu idiotą. Skoro nawet nie rraczyleś odpowiedziec na moje pytanie, to oznacza, że w swoim marnym życiu nie obejrzałeś ani jednego anime. Jesteeś zatwardziałym wrogiem anime bez powodu. Uważasz, że każde anime jest słabo bo jest i już. Zachowujesz się jak te pisowskie i rydzykowskie mohery, które nie potrafią myśleć i wyciągacć wniosków samodzielnie. Ogarnij się typie.
Można po prostu nie lubić jskiegoś gatunku. Ja np nie lubię dramatów, ale nie krytykuje innych fanów tego gatunku. Ty nie lubisz anime i robisz z tego wielkie wydarzenie, aby poczuć się lepiej robisz debili z fanów anime. Masz kompleks? Rodzice w domku nie kochają i chcesz się dowartościować krytykując innych? ohhhh biedny dzieciaczek :< .
Przeczytaj ten temat i kto tu zachowuje się jak gówniaż? To z tobą nie da się noemalnie rozmawiać ty zasmarkany gówniażu z kompleksem wywolajym przez brak miłości od rodziców.
Tak teraz niestety, ale zniżyłem się do twojego szczeniackiego poziomu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Rogson

O zboczonej tematyce..? A filmy nie są nigdy o zboczonej tematyce? Jeżeli chodzi o filmik z youtube to rozumiem twoje zniesmaczenie, bo takie anime faktycznie są żenujące.
Obejrzaleś DB, Pokemony i Slayers. To jest wlaśnie to co pisalem wcześniej-
Obejrzałem w życiu 3 beznadziejne komedie- wybuchowa para, los numeros i np jak się pozbyć celulitu. Teraz KAŻDĄ komedie uważam za żenującą, a każdego fana tego gatunku za debila bez gustu i smaku. A przecież prawdą to nie jest. Tak własnie ty się zachowujesz w związku z anime.
Przecież filmy też są adresowane do dzieci np Montana, czy Lessi, a mimo to czy każdy film jest dla dzieci?
Te anime wlaśnie co podales są kierowane do mlodszych, ale to nie oznacza, że KAŻDE anime jest dla dzieci. Serio zobacz KILKA odcinków death note i powiedz czy to jest kierowane do dzieci.

marekegg94

jezu człowieku co ty masz do sten echi .. anime high school of dead to naprawde dobre anime chociaz zagadzam sie z toba Dn wymiata widzialem z 10 razy XD kocham dn....

Felek4777

dla mnie to też bajki. oglądałem anime jak byłem w podstawówce i na początku gimnazjum i niestety stwierdziłem, że nie istnieje na świecie nic bardziej irytującego niż bajki robione przez japońców/chińców/itp itd. Po pierwsze zamiast robić te "poważniejsze" bajki mogliby się zabrać za normalne filmy i seriale. Ale w sumie odpuszczę jeszcze czemuś takiemu jak death note (chociaż i tak dla mnie nie powinno coś takiego istnieć jak anime) bo coś co mnie doprowadza już do apopleksji są "komedie" anime i te niby śmieszne, zniekształcające się ryje z których czerpie się emotki..... I też nie rozumiem jak kreskówka może zajmować tak wysokie miejsce.

ocenił(a) serial na 10
Doomsayer

Anime to anime, kreskówki to kreskówki. To jak porównanie horrora do komedii
Spoko możesz uważać, że tematyka anime jest dziecinna, ale w takim razie czemu oceniasz pamiętniki Wampirów na 10?

marekegg94

ja lubie high school of dead dn bleach elfen lied dmc hellsing... anieme jest git code geass tez xD

marekegg94

a dlatego, że pamiętniki są fajne... choć może z tą oceną nieco przesadziłem... ;) tak czy inaczej ja jestem typem kinomana który prawie z każdego filmu czy serialu wyciągnie coś co mnie zainteresuje. Niestety anime itp. działa na mnie jak cyklon B na żydów :]

ocenił(a) serial na 10
Doomsayer

Dobra spoko, póki nie ublizasz fanom gatunku nic do ciebie nie mam :) . A vampire daries też lubię ^^

ocenił(a) serial na 10
Rogson

Moi drodzy. Myślę, że ta dyskusja nie ma sensu. Każdy chyba już zauważył bardzo dokładnie, że "kolega" Rogson jest kompletnym ignorantem i chamem, który nie dość, że wypowiada się na temat, na który kompletnie nie ma pojęcia, przekrzykuje się z ludźmi obeznanymi w temacie, to jeszcze robi to wulgarnie i bezmyślnie. Jak dla mnie przejawia swoją osobą najgorszy z możliwych stereotyp nieumiejętności rozmowy na poziomie jakimkolwiek wyższym, niż przedszkole. Tyle ode mnie.
CG jest moim osobistym numero uno (tak na marginesie) ;))

Rogson

Uważam że są lepsze serie od Code Geass

ocenił(a) serial na 10
Grimmreap

a móglbys polecić :) ?

ocenił(a) serial na 9
marekegg94

Death Note...?

ocenił(a) serial na 10
Pain_God

Błagam przestańcie próbować wybierać między CG i DN, to są 2 Anime których nie da się po prostu porównać ;). Są całkowicie innymi serialami pomimo kilku podobieństw.

ocenił(a) serial na 9
Rogson

Wstyd, że taki idiota się w ogóle wypowiada na forum... A tak w ogóle to fajny sobie profil założyłeś do troll'owania...

ocenił(a) serial na 10
Pain_God

death note widzialem. Szukam cos w desen code geass lub fullmetall alchemist,

ocenił(a) serial na 9
marekegg94

Może Elfen Lied...

ocenił(a) serial na 9
Rogson

Przepraszam, ale muszę to napisać, nawet jeżeli nie wniesie to nic do tematu: jakbym cię spotkała na żywo to bym ci wpier**ła.

To tak jakbyś powiedział, że jakieś danie ma obrzydliwy smak, mimo że żadnego nie jadłeś. Jeśli oceniasz bez zastanowienia i bez zaznajomienia się z tematem to naprawdę, twoja psychika jest na poziomie podstawówki. Takie strzelające focha dziecko "Nienawidzę tego! Nie wiem co to jest, jak wygląda i jaką ma fabułę ale wstawię 1, bo jestem internetowym dziecięciem Neo!"

No cóż, "haters gonna hate"

PhunkyPhunky

To dobrze że nigdy mnie nie spotkasz, bo trenuję MMA i takie pyskate baby łatwo umiem podporządkować

ocenił(a) serial na 10
Rogson

MMA na poziomie Pudziana chyba..

ocenił(a) serial na 9
Rogson

I kto tu jest pyskaty? Obrażasz coś, czego na oczy nie widziałeś, człeku!

ocenił(a) serial na 10
PhunkyPhunky

Co do tego "Pana" to już się uspokójcie. Jego poziom rozmowy i inteligencji zatrzymał się ewidentnie na pierwotniakiach. I chociaż jest to stwierdzenie dość daleko posunięte, to gdyby za łupote karano życzyłbym ci kulki. Tak o, abyś się nie rozmnarzał - szkodzi gatunkowy.

Co do CG i DN to prównywać to można ale tylko pod względem emocji. CG oglądałem zafascynowany i chcąć zobaczyć każdy kolejny odcinek. 90% była przemyślana i dobrze zrobiona. A DN? Już mniej. Podobał mi się pomysł ale nudziły mnie te "genialne wywody" które po prostu NIE MIAŁY PRAWA mieć miejsca. Wiem, to anime. Ale wciąż. Tak więc wole CG od DN chociaż oydwa są dobre i godne polecenia każdemu.

ocenił(a) serial na 10
PhunkyPhunky

Zachowałem się jak ty ;*

Rogson

Boże kochany, ale żałosne.. jakieś groźby css... -.- ale w internecie każdy taki odważny :)
a wracając do tematu, to żal mi takich ludzi, jak Ty, powiedz jak możesz wypowiadać się na temat anime, skoro ani jednego nie oglądałeś? Ja jeśli nie mam pojęcia w danym temacie to się nie wypowiadam. Owszem, można coś skrytykować, ale jeśli krytykujesz to uzasadniaj tą krytykę, bo na tym to polega. Bo napisane "anime jest dla dzieci" jest bardzo infantylne i ... głupie. -.-

Ayashi_2

Oglądałem pukemuny

ocenił(a) serial na 10
Rogson

a ja montane- zatem filmy też są dla dzieci..

Rogson

Skomentuje to tak.
Wstyd, że istnieją tacy idioci, którzy oceniają coś czego nigdy nie widzieli. Żałosne.

ocenił(a) serial na 10
Rogson

Buahaha. Rzeczywiście @Rogson ma rację - komentujący tutaj, to chyba same dzieciaczki ;)
Czy jeszcze do tej pory nikt nie zwrócił uwagi, że jest to typowy troll internetowy? Łatwo można to zauważyć już po przeczytaniu ze dwóch jego postów.
Jeżeli są tu jednak jacyś starsi (i nie mówię tu o 17-19-latkach, bo to są wciąż dzieci), to wstyd, iż nie zauważyliście tego na początku...
Do tego tyle odpowiedzi i taka długa dyskusja, żal.
Aha - zanim cokolwiek o mnie napiszecie, to jestem raczej najstarszy ze wszystkich tutaj piszących i sam oglądam anime.

P.S.
@Rogson
Co do twojej wypowiedzi:
"To dobrze że nigdy mnie nie spotkasz, bo trenuję MMA i takie pyskate baby łatwo umiem podporządkować"
Ja rozumiem zabawę z komentarzami, ale takie wypowiedzi są niesmaczne, nawet jako trollowanie. Do kobiet powinno podchodzić się inaczej.

ocenił(a) serial na 10
Rogson

GÓWNO

ocenił(a) serial na 10
Rogson

A ja się wstydze że ludzie naprawde nabrali się na tak słabą manipulacje D:. Czy nie widzicie że to jest zwykły Troll?

użytkownik usunięty
Rogson

Wiesz co? Wstydzę się tego, że jestem człowiekiem... Bo ty nim też jesteś. Jesteśmy tego samego gatunku. I to jest najgorsze. Nigdy nie chciałbym być z tobą w żaden sposób spokrewniony...

Wypowiedź bez uzasadnienia. Dodatkowo, anime W OGÓLE nie oglądałeś. I wiesz co? W taki sposób sam robisz z siebie głupiego dzieciaka. No racja... Bo takim jesteś. Chwalisz się, jesteś zboczony... Masz zapewne 7 lat, tak? Och, nie martw się: wiem, że jesteś trollem. Słabo ci to wychodzi. Więc sobie odpuść.

Sorry, że mu odpowiadałem, ale nie mogłem się powstrzymać...