PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467384}

Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2

Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2
2008
8,2 12 tys. ocen
8,2 10 1 12136
Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2
powrót do forum serialu Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2

Nieścisłości

ocenił(a) serial na 10

Oba sezony bardzo , bardzo bardzo mi się podobały , ale jest parę nieścisłości i niedomówień ,
które odrobinkę rażą.
Przykładowo zastania mnie jeden moment kiedy Lelouch i Shirley wychodzą na zakupy - już nie
pamiętam który odcinek. W każdym razie jest tam taka scena , że Lelouch wchodzi do
przymierzalni , a właściwie po prostu za zasłonkę i dzwoni do kogoś z Czarnych Rycerzy i nawija
o zabijaniu a Shirley stoi zaraz obok , za kotarą. Jak nigdy nie czepiam się błędów rzeczowych to
wtedy pomyślałam tylko '' acha , okej , czyli mam przyjąć do wiadomości , że Shirley ogłuchła na
minutkę'' ;) Albo cudowne ocalenie Nunnally - pokazali , że przeżyła , wszystko fajnie , tylko jak?
Kolejną taką zagadką jest ostatni odcinek i walka Karen z Suzuku - maszyna Suzuku wybucha ,
nie powinien móc się uratować , nie widać nawet , żeby ewakuował się z maszyny. Oglądając to
było to dla mnie oczywiste , że Suzuku właśnie zginął i nie ma żadnego ''ale''.

No i kwestia głosu Leloucha , którego nikt nie rozpoznał. Można argumentować , że brzmiał spod
hełmu trochę inaczej , ok. Ale jego siostra , NIEWIDOMA , która zawsze wiedziała , kto stoi w
progu pokoju zanim w ogóle się odezwał , powinna bez problemu poznać głos swojego
ukochanego brata. Tym bardziej , że jako niewidoma ma wyostrzone inne zmysły - w tym słuch.

Mimo wszystko jestem absolutnie oczarowana tym anime ;)

ocenił(a) serial na 10
Veiller

Co do tego, że Suzaku w ostatniej bitwie przeżył: widzieliśmy to raczej z perspektywy Kallen, która nieprzytomna spadła z Gurenem z tego obszaru. Suzaku zapewne wyskoczył, a Kallen już wtedy była nieprzytomna.

Veiller

Co do głosu...Głowy bym za to nie dał, ale to było omawiane w którymś odcinku...
Kallen podejrzewała że Lelouch to Zero, tylko że wtedy on ją zmylił, rozkazując jakieś kobiecie zadzwonić do niej i odtworzyć głos z nagrania kiedy to on przy niej był.

Nunnally mogła nie połączyć Zero ze swoim bratem, ponieważ myślała, że Lolouch jest dobry i nigdy by nie zrobił czegoś takiego.

Ulity

Co do uratowania Nunnaly ,było przecież wytłumaczone, że Schneizel podstawił inny statek wcześniej, a ten wybuchł tylko na przynętę.

ocenił(a) serial na 8
Veiller

Według mnie wkurzające było to, że w pierwszym sezonie Lelouch używa Geass na Shirley i rozkazuje jej zapomnieć.. Przecież to rozkaz, narzucenie woli.. to jak Shirley wykonała go i zapomniała o nim. Bezsens. Ale najgorsze w tym anime było to, że nie dość, że mógł rozkazać komuś zapomnieć to użył Geass na sobie i sam rozkazał sobie zapomnieć. Nie no kuźwa żarty. Patrzył się w lustro przy aktywowaniu Geass?..