PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467384}

Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2

Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2
2008
8,2 12 tys. ocen
8,2 10 1 12136
Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2
powrót do forum serialu Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2

cos podobnego

ocenił(a) serial na 10

Poszukuje anime podobnego do CG i DN napiszcie jakieś tytuły , ale żeby były warte obejrzenia :)

ocenił(a) serial na 10
K4karotto

Podpisuje się pod powyższym :)

LeliaChant

Mysle ze sie nadzą: Shiki, Mirai Nikki może Bokurano

ocenił(a) serial na 9
N4f4l3m

Shiki jak najbardziej polecam (bardzo niestandardowa produkcja), co do Mirai Nikki to mimo usilnych prób nie udało mi się przebrnąć przez tą serię (chyba nie moje klimaty), natomiast na Bokurano na razie nie znalazłem czasu by ją obejrzeć (czego bardzo żałuje bo zapowiada się świetnie). Co do podobieństwa do CG to mógłbym zasugerować jeszcze Last Exile: Ginyoku no Fam (część głównego wątku jest jakby żywcem zerżnięta z CG) ale po krótkim zastanowieniu o serii tej mogę powiedzieć tylko tyle że jest strasznie nie udolna w porównaniu do części pierwszej.

@K4karotto podaj które serie anime Ci się podobały i dlaczego to coś dobierzemy pod Twój gust :)

@N4f4l3m widzę że bardzo spodobało Ci się Hoshi o Ou Kodomo (szybki rzut oka na Twój profil) mam nadzieję że widziałeś resztę twórczości Makoto Shinkai jeśli nie to nadrabiaj nie pożałujesz (szczególnie polecam Byôsoku 5 senchimêtoru) tak bonusowo dorzucę jeszcze Tsumiki no ie powinno Ci się spodobać.

K4karotto

Ciężko mówić o podobieństwie, ale są naprawdę dobre:
Darker than Black
Kara no Kyoukai
Ghost in the Shell
Monster
Neon Genesis Evangelion
Durarara!!
Fullmetal Alchemist Brotherhood
Mahou Shoujo Madoka Magica
Higurashi no Naku Koro ni
Clannad
Angel Beats!

ocenił(a) serial na 10
K4karotto

Polecam ci Guilty Crown, tego samego scenarzysty. Anime ma podobną, równie piękną kreskę, interesującą fabułę (pomysł z Voidem!), głównego bohatera w późniejszych odcinkach podobnie charyzmatycznego co Lelouch i dwa fajne openingi ;D
Jedyny mankament to brak fantastycznej damy na miarę C.C. i trochę plagiatów, właśnie z CG.
Ale dla fana tej produkcji pozycja obowiązkowa :)

K4karotto

Btooom!, według mnie będzie idealne.Bohater podobny do Kiry i jest podobna walka umysłów o przetrwanie.