Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
W jakim odcinku pewna osoba mówiąca coś do Columbo ma taki sam prochowiec jak porucznik?
Nie jestem pewien tego odcinka ale i tak chodzi mi o inny odcinek.
Podpowiedzi:
a) Uwaga! Morderstwo może zaszkodzić zdrowiu
b) Dziwna znajomość
c) Morderstwo z książki
d) Morderstwo prawie doskonałe
A może chodzi o smoking bo w odc Uwaga morderstwo może szkodzić zdrowiu Columbo ma podobny smoking co Wade Anders(rol George Hammilton).?
Pudło, to było w odcinku "Uwaga! Morderstwo może zaszkodzić zdrowiu". Chodzi o scenę w wypożyczalni z filmami dla dorosłych.
Wymień trzy zwierzęta, które pojawiły się w odcinku "Śmiertelny stan umysłu"?
Jesteś pewien wszystkich bo ja trochę inne miałem na myśli? Tylko myszy/szczury kojarzę.
Columbo i śmierć gwiazdy rocka, Morderstwo pod szkłem, Ślady zbrodni, Tajny agent.
1. Morderstwo autoportret,
2. Morderstwo gwiazdy rocka
3. Śmiertelna wygrana ?
4. Ślad zbrodni
i chyba coś jeszcze... ale nie mogę sobie skojarzyć :)
Chętnie bym się w to pobawila, bo oglądałam już kilka razy wszystkie sezony na CDA, ale przyznam że miałabym problem z odpowiedziami...niestety. Dobrą macie pamięć
Chętnie zapraszamy. :)
Zawsze można otrzymać podpowiedzi.
Zadaj może swoje pytanie. ;)
Ok, spróbuję. Jaki tytuł nosi odcinek w którym porucznik spędza noc w akademii wojskowej?
Pamiętam, to było w szkółce dla psów. A właśnie od razu nasuwa mi się kolejne pytanie. Na jaką komendę tresowany pies miał atakować?
A właściwie to który pies?
Ten od tej instruktorki czy mordercy?
Bo od instruktorki to nie czasem "zabij!"?
Chodziło o psa od instruktorki.A ta komenda to "całuj!". Dopadl mnie limit wczoraj.
Czyli nikt nie zgadł, czyli zadaj coś nowego.
Jeśli możesz to w odpowiedzi na główny wątek u góry, wtedy pytania ułożą się w odpowiedniej kolejności i będzie czytelnie. ;D
Tak. Chciałam wczoraj wpisać odpowiedź i zblokowalo mnie. Zajrzałam na regulamin i jest coś takiego dla nowych użytkowników (jestem tu dopiero kilka dni), że można tylko do 6 komentarzy dziennie pisać. Potem stopniowo limit będzie się zwiększał,az zostanie zniesiony całkowicie.