Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
W sumie to ja też nie bardzo pamiętam. Coś Charlie mi po głowie chodzi :-P pasowałoby do małpki :-)
On tam parę razy gotował ale omlet chyba przygotowywał w odcinku "Ciężar dumy".
Tym razem to chyba ja ci zaufam :-) miałam na myśli inny odcinek ale jeśli jesteś pewny.. niech bedzie
No to jedziemy :-D
a) "Morderstwo prawie doskonale"
b) "Morderstwo z ksiazki"
c) "Morderstwo autoportret"
d) "Morderstwo, mgła i cienie"
:-)
W którym odcinku porucznik "chwali się" że ma piękne, rzadko spotykane łuki na stopach? :-)
Na pewno coś było w "To tylko gra", ale ten drugi... "Staromodne morderstwo"?
Nie, dam podpowiedzi.
a) Wyczekująca kobieta
b) Nocne życie porucznika
c) Tajny agent
d) Lepszy wróbel w garści...
Stawiam na D. Bohaterka tego odcinka z tego co pamiętam była całusna i śmiała do mężczyzn.
To prawda. I całowała się z porucznikiem, ale zrobiła to w odcinku "Tajny agent". ;D
W takim razie nowa zagadka.
Co to jest?
https://img.techpowerup.org/190409/img-20190323-151334.jpg
a) Ostatni posiłek ofiary z odcinka "Morderstwo, mgła i cienie"
b) Ulubiona kanapka porucznika
c) Posiłek w schronisku dla bezdomnych z odcinka "Błędna reakcja"
d) Potrawa, którą oceniał morderca z odcinka "Morderstwo pod szkłem"
Patrz że nie mogę sobie przypomnieć, kiedy była mowa o tej kanapce w którym odcinku...
To jest w takim razie dobry pomysł na nowe pytanie. ;D
Chyba to było w dwóch odcinkach, ale tak od razu kojarzę tylko jeden.
Ale i tak teraz kolej na twoje pytanie.
To wrócimy do kanapki jeszcze ;-) a tymczasem zadam pytanie. Wymień dwa odcinki w których porucznik musi pożyczyć pieniądze badz nie ma zbyt wiele żeby za coś zapłacic.
Pamiętam scenę na stacji, tylko nie mogę dopasować do tego mordercy.
Może chodzi o odcinek "Morderstwo w programie dnia"?
A drugi to odcinek " Śmiertelna wygrana" bo tam Columbo chce kupić prezent dla żony, ale jest zszkowany ceną? Ale nie wiem czy to pasuje.
Może być. Oto chodziło. Ja miałam na myśli też odcinek gdzie Colombo pożycza pieniądze by zapłacić za fryzjera. To było w "Staromodne morderstwo" A to na stacji to chyba było w "Decydująca rozgrywka"
No możliwe, bo zastanawiałem się między McGoohanem a Culpem jako osobą, która siedzi w podjeżdzajacym samochodzie.
Tak czy inaczej, zgadłem tylko jeden tytuł, więc Ty zadajesz kolejne pytanie. ;)
W którym odcinku Colombo dostaje kwiaty dla żony? Świeżo ścięte w dodatku. I jakiego koloru były?
Jakie warunki pogodowe spowodowały zniszczenie win mordercy z odcinka "Koneser win"?
Morderca chyba trzymał tam zwłoki i podgrzewal piwnice :-) Więc odpowiedź brzmi - wysoka temperatura?
No prawie, ale zaliczam bo odpowiedzią była wysoka temperatura, ale wywołana przez upał na zewnątrz. ;)
To nie był ten odcinek. No chyba że nie pamiętam że tam też chodził w skarpetkach:-) Ale dam jednak podpowiedzi:
a) Spróbuj mnie zlapac
b) Podwójny szok
c) Playback
d) Okup za niezywego czlowieka