Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Tak. W tym odcinku biorą też porucznika za wloczege ze względu na ubiór... Teraz ty
Dlaczego Columbo w ostatnich scenach odcinka "Wrobiona w morderstwo" ma cały czas ręce w kieszeni?
A przypominam sobie.. Tam chyba chodziło o odciski palców porucznika. Dzięki temu udowodnił on winę sprawcy. To były dwa skradzione obrazy i odciski Colombo na nich, które zostawił wcześniej. Poprostu w scenie końcowej nie chciał ich dotykać ponownie przy mordercy, żeby udowodnić mu iż miał z nimi już styczność. To tak pokrótce było ;-)
Wracając do papierosów...- W odcinku "Piękna lecz zabojcza" również do popełnienia zbrodni, przestepczyni wykorzystuje nałóg ofiary. Pytanie brzmi - dlaczego została zamordowana?
Bo morderczyni nie chciała aby jej asystentka (?) otrzymała korzyści finansowe ze sprzedaży nowego kremu?
Coś mi tam świta, ale nie wiem już dokładnie o co tam chodziło.
No nie zupełnie, ale już bez podpowiedzi może. Ta dziewczyna domyslala się kto zabił i w zamian za milczenie chciała posadkę w tej firmie kosmetycznej. Twoja kolej
Gdzie morderczyni z odcinka "Kobieta w czerni" ukryła swoje ubranie z chwili popełnienia zabójstwa?
A to było w łazience, ale dokładniej... Chyba pod umywalkami schowała to ubranie.
W odcinku "Kwestia honoru" porucznik pomaga meksykańskiej policji. Tamtejszy komendant czytał o Colombo w prasie. Czego dotyczyl artykuł?
Uuuu trudne ale spróbuję podać.
"Pisz albo giń"
"Colombo na uczelni"
"Morderstwo, mgła i cienie"
???
Jestem kompletnie nie pewna tej odpowiedzi. Prawdopodobnie nie było lodów w tych odcinkach, skoro Ty ich nie kojarzysz... Pamiętam porucznika z lodem w jednym, ale nie przypomnę sobie tytułu. Nie udało sie
Podam ci pomocną dłoń i dam podpowiedzi odcinków. ;)
a) Zapomniana dama + Test na inteligencję + Spoczywaj w pokoju, Pani Columbo
b) Staromodne morderstwo + Śmiertelna partytura + Decydująca rozgrywka
c) Błędna reakcja + Decydująca rozgrywka + Motyl w odcieniach szarości
d) Dziwna znajomość + Sztylet wyobraźni + Wyczekująca kobieta
Stawiam na a. Przypomniało mi się że w "Test na inteligencję" były lody. "Decydująca rozgrywka" tam z kolei było auto z lodami, ale czy ktoś je tam jadł? No ogółem trudne to pytanie jak dla mnie
Trudne, ale odgadnięte prawidłowo. ;D
W "Decydującej rozgrywce" dziecko chciało zjeść loda, ale morderca na to nie pozwolił. ;)
On tam wiele razy kręcił co do swojej rodziny. ;D Raz mówił, że ma dzieci, a raz że nie. :P
No ale coś tam mówił też o rodzeństwie.
Jednego brata na pewno miał.
To postawię na jednego brata i zero sióstr. ;) A co do odcinka to nie mam pojęcia, bez podpowiedzi nie dam rady.
Uuuu... no to tak.Nie trafiłeś w nic... niestety ale dam ci takie oto podpowiedzi:
a)Miał jedną siostrę. "Filmowe morderstwo"
b) Dwóch braci i siostrę. "Ciężar dumy"
c) Jedną siostrę i pięciu braci. "Morderstwo prawie doskonale"
d) Brata i siostrę "Kwestia honoru"
Tak. Ale faktycznie trudno się połapać co do życia osobistego porucznika. Na pewno miał żonę i siostrzenca :-)
Na pewno leciał w "Okup za niezywego człowieka" ale to nie helikopter. W "Łabędzi śpiew" też był samolot ale się rozbił.. Postawie na "Wspolnik zbrodni" bo tam latali helikopterami i mam nadzieję że Colombo też zaliczył taki kurs. Ogólnie to nie był zwolennikiem szybowania w przestworzach :-)
No nie był. :D
Co prawda ja myślałem o innym odcinku ale "Okup za nieżywego człowieka" też pasuje. :)
a) Zaszyta zbrodnia
b) Morderstwo autoportret
c) Kandydat na zabojce
d) Morderstwo w szklarni
Który to? :-)
To było w "Kandydacie na zabojce" Colombo siedzi u dentysty i o zbrodni dowiaduje się przez radio.
Jakiego koloru była koszula nocna ofiary, schowana pod poduszkę w odcinku "Wspolnik zbrodni"?