Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
W jednym z odcinków porucznik wymienia trzy cechy, za które lubi i szanuje morderców, z którymi ma do czynienia. O jakie cechy chodzi?
No prawie się zgadza :-) wymienił inteligencję uprzejmość ale ta trzecia była inna. Czyli podpowiedzi
a) humor
b) dobre maniery
c) sukcesy zawodowe
d) spryt
Jak nazywał się morderca z odcinka "Uwaga! Morderstwo może zaszkodzić zdrowiu"?
Tak w ogóle to nie dostałam powiadomienia że odpowiedziałeś i dlatego odpisuje dopiero teraz :-)
Ooo, nic nie szkodzi, już podpowiadam.
a) Wade Anders
b) Greg Nicholson
c) Tim Bradley
d) John West
Właściwie to z tych, co wymieniłeś, miałam na myśli tylko "Podwójny szok" i nie wiem czy te dwa pozostałe uznać, bo nie kojarzę tam zdejmowania butów. Ale jak wiesz na pewno to uznajemy. Chyba że podam podpowiedzi.. :-)
Znaczy w odcinku "Zabójczy trening" na pewno ściągał buty bo tam była śmieszna scena jak mu pełno piachu do butów powchodziło, w odc. "Wielkie oszustwa" chyba też ściągał buty lub buta jak wchodził do domku ofiary bo miał chyba ubrudzone błotem. Ale jak chcesz to mogę doszukać się twoich odcinków po podpowiedziach. ;)
Uuuu to dużo razy ściągal te buty... :-D możemy spróbować po podpowiedziach czy trafisz w moje odcinki :-)
a) "Morderstwo mgła i cienie" i "Playback"
b) "Playback" i "Filmowe morderstwo"
c) "Filmowe morderstwo" i "Pisz albo giń"
D) "Pisz albo giń" i "Nocne życie porucznika"
Jakie kwiaty lubiła ofiara, powieściopisarka romansów, z odcinka "Morderstwo w Malibu"?
Niestety, to nie te kwiaty. Podpowiedzi:
a)petunie
b)peonie
c)pelargonie
d)piwonie
:-)
No nie wiem, ja na pewno myślę o innym odcinku.
Podpowiedzi:
a) Zabójczy trening
b) Śmiertelna wygrana
c) Lepszy wróbel w garści...
d) Wzburzone wody
Przepis na jaki sos chciał poznać Colombo od mordercy z odcinka "Morderstwo pod szkłem"?
Nie :D
Podpowiedzi:
a) spodnie w prążki
b) białe spodnie
c) kolorowe spodnie
d) spodnie z małą plamą na udzie
Co prawda, miałem na myśli też odcinek "Morderstwo, mgła i cienie" ale tamte oczywiście też pasują, także brawo. :)
W którym odcinku porucznik zamawia, a właściwie jest zmuszony zamówić, pączka?
Ok
a) "Morderstwo pod szkłem"
b) "Test na inteligencję"
c) "Wrobiona w morderstwo"
D) "Colombo na uczelni"