Czy polskie napisy do Continuum piszą tylko ci z Grupy Hatak? Wiem, że robią to za darmo, ale irytuje mnie czekanie od tygodnia na napisy do piątego odcinka trzeciego sezonu.
Wie ktoś co na ten temat?
Nawet jeszcze nie zaczeli tłumaczyc tych napisów :) pewnię będą dopiero koło srody tak mysle
No tak bo tłumacze nie mają swojego życia, nigdy nie są zmęczeni, nie muszą spać, nigdzie nie wychodzą, i nie mają żadnych obowiązków. Lub zajmują się tylko tłumaczeniem do jednego serialu...
Ucz się misiu kolorowy języków to nie będziesz musiał czekać na napisy.
minus jest taki ze serial nie jest popularny , bo gdyby był to tłumaczy było by od grona a na to wychodzi ze jest tylko jedna osoba.
No ale cóz musimy czekac: )
No właśnie! Serial jest bardzo dobry a nie jest popularny :/ A to dlatego, że nie ma żadnej dobrej reklamy. Nawet na "fejsie" nie ma oficjalnej strony, co już jest dużym minusem. Dobrze, że chociaż w USA ma dobrą oglądalność, to go kontynuują. Tak czy siak, i po pierwszym i po drugim sezonie bałem się, czy będzie kręcony dalej.
Jednak jest oficjalna strona na Facebooku. Niestety jednak ciężko ją znaleźć, bo się nie postarali o widoczność.
no własnie a np gra o tron to napisy zaraz ma ,a my musimy czekać ..No chyba ze ktoś dobrze zna angielski to moze sobie oglądać :> Ja musiałbym z dwa razy oglądnąć aby wiedzieć o co chodzi :P
Moze tez tłumacz sobie poprostu zrobił wolne ,przecież swięta :)
Są CZTERY fanpage'e Continuum na FB i każdy bardzo łatwo znaleźć, więc nie wiem o co Tobie chodzi.
Continuum nie jest serialem USA, jaka w USA jest oglądalność nie ma żadnego wpływu na to czy serial będzie dalej kręcony czy nie. USA sobie wykupiło tylko prawa do emisji, tak samo jak by jakaś polska stacja sobie wykupiła. Continuum to serial Kanadyjski z kanału showcase.. dla nich oglądalność jest znakomita.
3 sezon na showcase miał premierę 16 marca, zaś w USA premiera 3 sezonu była 4 kwietnia. USA jeszcze czeka na 4 odcinek, który my już widzieliśmy, dawno temu.
Tłumaczyłam drugi sezon tego serialu i uwierzcie, potrzeba całego dnia na przetłumaczenie(bo bez przerwy to się nie da), to nie jest hop siup i już, trzeba się faktycznie temu poświęcić. Cierpliwość jest cnotą, a dla niecierpliwych polecam obejrzenie z angielskimi napisami albo znalezienie kolejnego serialu, który możecie zobaczyć czekając na napisy do tego ;)
Zdaję sobie sprawę, że da się oglądać bez nich, ale jestem wzrokowcem i o niebo lepiej mi się ogląda mając napisy, nie musząc wytężać przez cały sezon słuchu. ;-)