PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98666}

Cowboy Bebop

1998 - 1999
8,3 22 tys. ocen
8,3 10 1 22019
8,7 7 krytyków
Cowboy Bebop
powrót do forum serialu Cowboy Bebop

Wiem,że serial jako całość jest rewelacyjny,ale jakbyście mieli wybrać te kilka epizodów... Dla mnie to będą "Toys in the attic","Jupiter
Jazz" i oczywiście "Real Folk Blues".

ocenił(a) serial na 9
Grendel

Toys in the attic;) A potem Mushroom Samba, Hard Luck Woman, Heavy Metal Queen... No i oczywiście ostatnie dwa odcinki...

ocenił(a) serial na 10
Migotka

Takim naj naj naj odcinkiem jest 5-ty Ballad of Fallen Angels. Poprostu genialny, najciekawszy, najlepiej wykonany, dużo świetnych scen i wpasowanej muzyki. A o samej końcowej akcji w kościele to już nawet się wypowiadać nie będę. Żaden odcinek nie dorównuje mu poziomem.

ocenił(a) serial na 10
Grendel

Dwa ostatnie - wiadomo, to oczywiste. Ponadto "Ballad Of Fallen Angels" - scena z witrazem, muzyka, reszta = cudo. "Pierrot Le Fou" - w zasadzie to nie wiem dlaczego, po prostu lubie Szalonego Piotrusia. Ehh nie chce mi sie kazdego odcinka opisywac :).

ocenił(a) serial na 10
Mulambo

Najlepszy "Pierrot le fou", poza tym jeszcze "Ballad of fallen angels", "My sweet Valentine", 2 ostatnie i "Sympathy for the devil" za sam tytul bo fajna piosenka G'n'R :P
Pozdro :)

użytkownik usunięty
Grendel

"Ballad Of Fallen Angels" - nie wiem ile razy go obejrzalem... poprostu po "5" razie przestałem liczyć... pozatym uwielbiam odcinek z Udai. Niesety nie mam serialu pod ręką więć tytołu nie podam :P

"Ballad of Fallen Angel", rzeczywiście jest świetny. Poza tym odcinek o grzybkach halucynogennych, niestety nie pamiętam tytułu.

ocenił(a) serial na 9
Grendel

Cholera! Przegapiłem ostatni odcinek na tvp Kultura. Teraz jestem skazany na SoulSeeka... I pewnie trafię na angielski... ups! Przepraszam - AMERYKAńSKI dubbing. Jednym słowem: kaszana.
A tak bardziej na temat: Uwielbiam odcinek z Czarnym Piotrusiem. Dobry był też ten o grzybkach ("Grzybowa Samba"?), no i oczywiście "Ballada o upadłym aniele" ze sceną w kościele.

ocenił(a) serial na 10
Grendel

oczywiście Pierot Le Fou!! dawno nie widziaem tak mrocznej postaci!!
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Grendel

Nie oglądałem wszystkich ale z szalonym pitrusiem to było coś klimatycznego i psychodela na maksa

ocenił(a) serial na 10
Chucky_Tbg

Pierrot le fou wygrywa z Ballad of ... jeszcze nie widziałem mushroom zobaczymy co to takiego?hehe

Grendel

mi sie podobaly wszytskie...naprawde^^ calosc genialna:]
ale mushroom samba wygrywa ^_^ ach te grzybki

ocenił(a) serial na 10
Grendel

Każdy odcinek bez wyjątku jest rewelacyjny, lecz jeśli miałbym wybrać jeden postawiłbym chyba na cholernie klimatyczny "Ballad od Fallen Angels".

ocenił(a) serial na 10
Grifter

Wygląda,że jak dotąd bezapelacyjnie prowadzi "Ballad of Fallen Angels":)
W sumie się nie dziwię,scena w kościele ma klimat przez duże K. Miażdżący "real folk blues" też zachwycił co poniektórych,niestety chyba tylko mnie zafascynował "Jupiter jazz".zobaczymy co będzie dalej:)

ocenił(a) serial na 10
Grendel

Cała seria Cowboya Bebopa jest naprawde mistrzowsko zrobiona, a jesli mialbym wybierac jeden z najlepszych odcinkow to zdecydowanie 1 odc. podoba mi sie najbardziej. POLECAM !!!

ocenił(a) serial na 10
bzymas

Najlepszy "Walc na Wenus" i ostatnie trzy epki, takie swoiste pożegnanie z bohaterami wypada cholernie nostaligicznie i noo jest po prostu świetne, tak jak cała seria zresztą.

ocenił(a) serial na 10
Yasiu

"Pierrot le fou" za ten psychodeliczny surrealistyczny klimat.

ocenił(a) serial na 10
Grendel

jou! co wy gadacie? najlepszy jest oczywiście odcinek w którym pojawia się Ed! :"jamming with Edward", potem kwasowy "Piotruś" , grzybna "Samba" i "Obcy" czyli Toys in the attic!

ocenił(a) serial na 10
Grendel

kurwa, każdy jest perełką, ale który zapadł najbardziej w pamięć?? pierrot le fou oczywiście i jego psychodeliczny śmiech, wygląd i kiciuś.

Grendel

Mi oczywiście Czarny piotruś i ten gdy atakował ich jakiś grzyb z krewetek:) Sorry że nie podaje oryginalnych nazw ale nie pamietam, a to aniem jet po prostu najlepsze ze wszytkich jakie dotychczas widziałem, a widziałem sporo:P

Tai_Pan

Dla mnie cała seria jest rewelacyjna a ulubione odcinki: Toys in the attic; Mushroom Samba; Heavy Metal Queen; Ballad of Fallen Angels no i Real Folk Blues