PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98666}

Cowboy Bebop

1998 - 1999
8,3 22 tys. ocen
8,3 10 1 21940
8,7 7 krytyków
Cowboy Bebop
powrót do forum serialu Cowboy Bebop

Mylicie się!!!

użytkownik usunięty

To manga powstała na podstawie anime Cowboy Bebop, a nie odwrotnie!!!

użytkownik usunięty

to ty sie mylisz. na poczatku byla manga (2 tomy, ale znacznie roznila sie od filmu np. ed byla chlopakiem). pozniej serial i znow nowa manga(3 tomy), ale tego samego autora co pierwsza

ocenił(a) serial na 10

nie nie, wpierw była anime... kurcze wejdż sobie na jakąś stronę poświęconą CB a się przekonasz, tylko nie jakąś bylejaką a pożądną ;)

ocenił(a) serial na 10
Ander

Tak naprawdę to obaj się mylicie. Ten serial ani manga w ogóle nie istnieją. Są tylko wytworem waszej wyobraźni. Uzewnętrzniliście swoje fantazje i myslicie, że Cowboy Bebop istnieje, ale to tylko iluzja :)

ocenił(a) serial na 10
Pinokio1983

jeżeli to są uzewnętrznione urojenia, iluzja, to ty również jesteś iluzją...
jesteś subtelnym głosem mojej podświadomości próbującym mi powiedzieć że to jest nierealne, wymyślone... :P

Ander

Polecam wejście na big shot (polska strona o CB) tam właśnie jest napisane że manga była pierwsza choć bardzo różniła sie od anime.
A wytłumaczcie jakie sa różnice pomiędzy CB TV a CB OAV??

ocenił(a) serial na 10
graf_zero

O kurcze, ja nie wiem... ale też jestem ciekawy jaka jest rużnica??
ja ma CB TV i to jest 26 odcinków, czy w takim razie w OAV są jakies inne historje??

ocenił(a) serial na 9
Ander

Ja w kilku źródłach znalazłam informacje, że to rzeczywiscie serial był pierwszy, a mangę wypuszczono na rynek dopiero, kiedy ten osiągnął sukces.

ocenił(a) serial na 10
Migotka

O właśnie, wreszcie ktoś kto też wie że wpierw była anime a potem manga...
przynajmniej nie jestem sam :P Pozdrowienia dla Migotki ;)

Ander

oav niczym sie nie rozni jest to tylko kilka kluczowych odcinkow serialu wydanych na vhs. praktycznie serial i oav powstaly rownoczesnie

ocenił(a) serial na 10
Pafnucy

Ja też słyszałem, że serial był tym pierwszym, a nie manga. Ale głowy nie dam.

ocenił(a) serial na 9
donZabol

;) tak podaje zdaje się m.in. wikipedia, ale i kilka innych stron poświęconych serii...

Migotka

bla bla bla. sa dwie mangi dwóch różnych autorów. Jedna wyszła w tym samym czasie co anime ale zaczęła być rozchwytywana dopiero po emisji. druga powstała na fali popularności. w drugiej są to poprostu przygody załogi pomiędzy 21 a 22 odcinkiem. pierwsza różni się od anime wyglądem postaci (Spike wygląda jak ee elvis albo inny kosmos) i nieco fabułą. ihhha tyle.

źródła: nieistniejące Kawaii (jakiś numer przed 42), oficjalna strona, zapalony fan.

ocenił(a) serial na 10
Cichosza

ooo kawaii :) Fajnie że było u nas takie pismo, to było coś, w kraju ogólnej ignorancji mangi i anime, teraz już jest trochę lepiej, ale wtedy jak pismo zaczęło się ukazywać to było gorzej, szkoda że już go nie ma, a było jeszcze jedno takie pisemko, trochę cieńsze w objętości, nie pamiętam jaką miało nazwę…

ocenił(a) serial na 10
Ander

Racja, racja. Cichosza prawdę powiada, a więc się wszystko wyjaśniło :)