Ostatnio obiło mi się o uszy coś o 27 odcinku serii. Czy ten, mityczny 27 odcinek istnieje, czy to tylko jakieś plotki?!
Jest to taki specjal złożony praktycznie tylko z fragmentów poprzednich odc. Więcej nie powiem bo go nie oglądałem, ale miałem swego czasu na dysku. Pozdrawiam
istnieje. nazywa się "Session XX" i był chyba wyświetlany po 13 epizodzie [w Polsce nie był emitowany]. to raczej taka ciekawostka niż pełnoprawny odcinek, ale zaznaczam... również nie widziałem tego odcinka.
Widziałem ten odcinek. W japońskiej TV był puszczany jakoś tuż przed końcowymi epizodami i stanowi takie małe podsumowanie i pożegnanie z bohaterami ;]
To mój opis tego odcinka z forum N+:
"Trwa tyle co zwykły odcinek. A jest to taka seria szybkich i w miarę krótkich monologów bohaterów Bebopa. Tzn cały odcinek jest podzielony na rozdziały a że jest ich ponad 20, to każdy temat omawiany jest jakąś minutkę. Gadają o wszystkim co związane z serialem (o jedzeniu, o miłości, o muzyce, o sztukach walki...), a w tle przewijają się adekwatne do aktualnego tematu urywki anime. W monologi wplatane są co ciekawsze kwestie z właściwych odcinków a całości towarzyszy genialny podkład muzyczny, którego w oryginale nie było."
Niby tylko ciekawostka, ale jest tak skomponowana, ze na prawdę warto to obejrzeć ;)