PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98666}

Cowboy Bebop

1998 - 1999
8,3 22 tys. ocen
8,3 10 1 21942
8,7 7 krytyków
Cowboy Bebop
powrót do forum serialu Cowboy Bebop

Muszę powiedzieć, że dopiero widziałem 5 odcinków, ale wciagnęło mnie niesamowicie już od pierwszego. Więc wypowiem sie narazie na temat tego co widziałem.
Moze zacznę od strony technicznej - kreska jest świetna, bardzo mi odpowiada i pomimo, ze wiele produkcji anime denerwuje mnie i wręcz odpycha swoją kreską to tutaj jestem na "tak". Świetnie wtłoczone wstawki 3D, które są ograniczone do minimum i w odpowiednim stopniu, tak, że tylko dodają smaczku. Bardzo podoba mi sie wykonanie głównych postaci, w szczególności Spike'a, Faye i pieska :D
MUZYKA ! To jest to. Jest wyśmienita, świetnie nadająca klimat. Bez niej to juz nie byłoby to samo anime.
Bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie pierwszy odcinek. Zaczynając od świetnej czołówki, w akompaniamencie utworu TANK ! Świetna fabuła i klimat, świetne przedstawienie głównych postaci i bardzo dobre zakończenie odcinka. A na koniec jeszcze The real folk blues. Wszystko to sprawiło, że chciałem wiecej. Kolejne odcinki były niezłe, ale nie podobały mi się tak jak pierwszy, aż do wczoraj.
Piąty odcinek powialił mnie na kolana, cos niesamowitego. Teraz naprawdę zacząłem doceniać tą serię. Kto widizał, napewno wie o czym mówię.
Na tym narazie zakończę i podziękuję TVP Kultura za to, że pozwala mi oglądać coś tak dobrego w naszej rodzimej tv.

ocenił(a) serial na 10
donZabol

Ahhh ;] Masz racje :D odcinek piaty powala! Moj ulubiony hahah, i do tego ta muzyka - bosko ;] najlepszy moment jak wchodzi do kosciola i leci Rain :D:D:D boooosko ale to nie wszystko - Spike i Vicious spotykaja sie Spike wypada i w tle ta muzyka pieknie ;] to anime wymiata uwielbiam je mam cala serie + Film Knocking to the heavens doors + OST wszystkie na 2 plytach DVD moge ci wyslac mailem jak sie da ;] pozdrawiam

Boka

tak muzyka rzeczywiście jest genialna. To grupa Seatbelts i Yoko Kanno stworzyli takie cudo. jerzeli ktoś jest zainteresowany posiadam 7 albumów grupy z muzyką do CB. chętnie przekopiuję i wyślę.

ocenił(a) serial na 10
Cichosza

Dzięki dzięki, ale z muzyki z cowboya już mam co mi trzeba i jestem cholernie zadowolony :] A dzisiaj właśnie leciał 12 odcinek - robi się coraz ciekawiej. Już nie mogę sie doczekać kolejnych :)
I pamiętajcie, żeby niczego nie zostawiać w lodówce :p

ocenił(a) serial na 10
donZabol

Właśnie obejrzałem ostatni odcinek.
Poooezja poprostu. Emocje niesamowite. Ale łezka sie kręci w oku, że to koniec, hlip :(

Ten klimat ta muzyka świetne zgrana z obrazem, rysunki, animacje, poprostu the best anime ever made.

To narazie tylę, muszę teraz ochłonąć :D

ocenił(a) serial na 10
Cichosza

Przyznam szczerze, że też 5 epizod jest powalajacy, jeden z najlepszych. Poza tym 20 też wymiata i trzy ostatnie. mam jeszcze dużą prośbę do Cichosza: Jeśli masz nadal muzykę z Cowboy Bebop to mógłbyś/mogłabyś podesłać jakoś, bo czaję się na ten soundtrack, ale ta neostrada to makabra. Znów przekroczyłem limit i niewiem kiedy ruszy mi znowu. Pozdro i z góry dzięki.

ocenił(a) serial na 10
Snake_bm

Faktycznie ten utwór Gabrieli Robin "Greenbird" w 5 odcinku jest zajebisty (jest to jedyny utwór jaki mam z OST :( ), kiedy Spike spada przez witraż kościoła, jest to jeden z moich ulubionych momentów. A ostatni epizod, Don Zabol, tu ci powiem, że też mnie końcówka zabiła.

Cichosza

Byłabym dozgonnie wdzięczna gdybyś Cichosza wysłała mi muzykę do CB :) mój adres to jara888@wp.pl