Natknęłam się ostatnio na plakat aktorskiej wersji Cowboya. Jak zobaczyłam kto ma grac Fey to o mało zawału nie dostałam... Cameron Diaz :( moim zdaniem ona pasuje do roli Fey jak Julia Roberts do Larry Croft:/ Diaz jest za grzeczna do takiej roli i nie ma tego czegoś w sobie co ma Fey. Chodzi mi o tą przebiegłość, która jest wręcz wymalowana na twarzy Valentine xD Tak więc pozwolę sobie zacytować jednego z użytkowników film webu "Vicious weź zrób z nimi porządek" xD
PS: Aha zapomniałabym xD jak są tu jacyś faceci, albo dziewczyny w wieku 17-23 lat z Krakowa i interesują się anime (oczywiście to nie ma żadnych podtekstów xD) to pisać na gadu:5828064 poszerzam grono znajomych xD
a ja znalazłem coś trochę pocieszającego :D
http://images.tabulas.com/104339/m/bebop.jpg
też to widziałam, ale mnie to nie pocieszyło chociaż lubię Depp'a xD
ale Ed nawet fajnie wygląda i Eien xD
Nie wiem czy was zasmuce, ale Wersja aktorska bedzie i juz obsadzają aktorow... min. Spike = Keanu Reeves -.^ ... mimo, że przepadam za kreacjami Reeves'a w filmach Sci-Fi, to nie wydaje mi sie, a żeby naprawde pasowal, bo jemu w przeciwieństwie do Spike'a chyba nie zdarza sie nawet uśmiechnac w filmie.
Odpowiedzmy sobie szczerze: nikt nie pasuje do żadnej z ról tego anime. Nie uda się tego przenieść z sukcesem nawet jakby nie wiadomo jakich aktorów zatrudnili.
hm... pewnie by się ktoś znalazł, pod warunkiem, że nie braliby już oklepanych aktorów :/ (choć przyznam, że gdyby Depp był w roli Spike'a... to nawet nie czułabym zawodu ;] widząc jego kreacje aktorskie i umiejętność wcielania się w przeróżne role... no to to byłby strzał w 10 jeśli już wybierać).
Reeves niech natomiast zajmie się ratowaniem świata :P
Hmm napewno nie da sie uchwycic klimatu anime w wersji aktorskiej, co raz bardziej zaczynam sie przekonywac do animacji (Resident Evil Degeneration, Beowulf, FF VII Advent Children, Animatrix). Chociaz jakby juz mieli robic wersje aktorska to i tak z ciekawosci bym obejrzal, jednak jestem za tym by zrobic 2 film lub cos w tym stylu. Chociaz do roli Jeta pasowalby Tom Sizemore, Faye Charlize Theron (patrz jak wygladala w Aeon Flux), Spike'a hmm Chris Evans? Bale? no nie wiem...
Bardzo dobrze kombinujesz. Wg mnie to co wymieniłeś pasuje jak ulał, Bale do Spike'a, Charlize T. do Faye no i jak ulał Tom S. jako Jet. Mnie się ta kombinacja bardzo podoba minimalna charakteryzacja i byłoby idealnie. Szkoda, że tak nie będzie :/
Popieram. Przecież CB zdobył tylu fanów, ponieważ ma niepowtarzalny klimat i jakby się nie starali, film nie będzie już taki jak anime. Owszem, może być inny, ale obawiam się, że będzie gorszy.
Co do aktorów... Myślę, że największy problem byłby ze Spike'em. Jeśli nie z powodu warsztatu aktorskiego, czy wyglądu, to chociażby ze względu na fryzurę - nie wyobrażam sobie żadnego znanego mi aktora z takimi włosami xD A Charlize Theron? "Aeon Flux" mnie nie zachwycił, ale w sumie ta aktorka wydaje mi się lepsza do roli Faye niż Cameron Diaz ;/
Wszystkie zdjęcia, plakaty itepe to fanarty. Nic oficjalnego jeszcze nie ma, a w obsadzie chyba wyłącznie Keanu Reeves jest.