5,6 169  ocen
5,6 10 1 169
Czarna śmierć
powrót do forum serialu Czarna śmierć

Chorobę przywlókł do Polski w maju 1963 wracający z Indii (według innych źródeł z Birmy i Wietnamu Bonifacy Jedynak, oficer Służby Bezpieczeństwa, a nie kobieta jak to jest w serialu. Straszne przekłamanie.

Daniel_Paparapa

Dlatego jest napisane w opisie tego serialu, że jest on inspirowany wydarzeniami z Wrocławia, a nie ze przedstawia kropka w kropkę to, co się działo.

ocenił(a) serial na 1
zupagrzybowa1

Skoro jest inspirowany to mogli tą epidemię zrobić w Zamościu, a z Pani Winter... domyśl się. Jeżeli w tak podstawowej sprawie przekłamuje się rzeczywistość to... Jaki to ma sens?!

Daniel_Paparapa

O czym ty pieprzysz człowieku?

Daniel_Paparapa

Aż tak nie podoba Ci się inwencja twórcza? To wyłącz i nie oglądaj, kup maść na ból dupy i siedź. Obejrzyj sobie wiedzmina, sezon 4

ocenił(a) serial na 1
mateusz_mazur6

Patrząc na ciebie i twoją twarz to widzę, że dupa- ta męska- nie jest ci obca... A teraz idź grzecznie spać.

Daniel_Paparapa

Smutny polaczku, oceniasz zdjecie profliowe sam go nie mając

Daniel_Paparapa

Na takich jak ty najlepsza by była kulka ak47 prosto w łeb i tego ci życzę, miłych snów.

ocenił(a) serial na 1
mateusz_mazur6

Śmieciu posłuchaj mnie uważnie. Mam prawo oglądać każdy film, serial i tym podobne i oceniać go na tak lub nie. A polaczkiem, a raczej polaszkiem, bardzo małym zresztą, jesteś ty. Mogłeś w sposób kulturalny zacząc rozmowę ale widać, że nie dasz rady. Miłego- mimo wszystko

Daniel_Paparapa

Tłusty ogrze z krzywym uzebieniem stul morde, umyj sie na wieczór i przechyl browara. Tylko zeby jutro w kolchozie ci nie wyszlo na alkomacie

ocenił(a) serial na 1
mateusz_mazur6

Jeszcze sapiesz? Cicho tam. Skończyłem z tobą. Jutro dzień roboczy, słownik kup lepiej, bo błędy robisz "polaszku".

Daniel_Paparapa

Stul morde ogrze. Schudnij, i odstaw alko. Jak nie było internetu to tylko twoja matka wiedziała, że jesteś baranem.

ocenił(a) serial na 1
mateusz_mazur6

I właśnie mieszając w to cudzą matkę, udowoniłeś całemu światu, że uciekłeś z wiadra po skrobance... Dobranoc cyganie.

Daniel_Paparapa

Dobranoc tłusty ukraińcu, schudnij

Daniel_Paparapa

A ja naiwna weszłam w wątek żeby poczytać merytoryczne komentarze

ocenił(a) serial na 5
ola_borzecka

no właśnie....