Widać że producenci nadal bawią się w kotka i myszkę w widzem i znowu po raz kolejny zmieniają to co było pokazane wcześniej. Czy w przyszłym sezonie to ten Red będzie przeciwnikiem zobaczymy, ale jest duże prawdopodobieństwo że tak.
Mnie się to nie podoba już jak wiele razy zmieniają kim jest Red. Kiedyś pisałem że obawiam się że znowu mogą kiedyś zmienić to że red jest ojcem LIZ i miałem nadzieję że tak się właśnie nie stanie i przy tym zostaną, ale się stało.
Ja tam nie uwierzyłam twórcom tamtym razem (finał 4 sezonu), że Red (ten którego znamy od 1 sezonu) jest ojcem Liz. Sugerowały to pewne wskazówki, które podrzucali scenarzyści. Historia jest bardziej zagmatwana co mnie cieszy :)
Na pewno w 6 sezonie głównym tematem będzie poznanie prawdziwej tożsamości Reda uzurpatora.
Pewnie Liz i jej siostra będą szukały info na ten temat. Współpraca sióstr może być interesująca, ale koniec końcem nie chciałabym, aby Liz i Red byli wrogami. Nie wiem jak teraz będą wybierane osoby (złoczyńcy) do BL i czy Liz podzieli się z ekipą wiadomością na temat tożsamości kości (mam nadzieję, że nie).